Wilfa WAS 623 Vaffeljern Test

Vi har testet Wilfa Was 623 – Se komplett test under. 

Sist oppdatert 01.04.2022 – Inneholder annonselenker. 

Wilfa WAS

Vi nordmenn elsker ferske vafler – enten det er til dessert eller kaffebesøket, er dette definitivt en av de mest populære bakevarene ved norske kjøkkenbord. Vaffeljern fra Wilfa pleier som regel å imponere, men for å lage vafler trengs et godt vaffeljern. I denne testen har vi sett nærmere på en kjent og kjær favoritt, nemlig Wilfa WAS-623

Førsteinntrykket

Jernet er i skrivende stund tilgjengelig til under 500-lappen. I denne prisklassen forventer vi gode vafler, men ikke mirakler. Førsteinntrykket er meget positivt. Inne i esken – som for øvrig var veldig enkel å åpne  – finner vi et godt beskyttet vaffeljern. Her ligger også den medfølgende øsen og en brukerguide som også er på norsk.

WWAS 4 Super guide

Vi liker at Wilfa har gjort seg flid med guide og brukermanualen. Det følger også med gode tips for å lage perfekte vafler i oppskriftsheftet. Selv om de fleste av oss klarer å lage en vaffel, er det perfekte stekeresultatet som imponerer gjestene noe mange sliter med. Derfor er det alltid positivt med nyttige tilberedningstips.

Wilfa WAS Store og fine vafler

Wilfa WAS-623 lager store vafler med seks hjerter. Dermed kan dette være et fint alternativ til et dobbeltjern for deg med lite skapplass. Det er absolutt ikke et lite vaffeljern, så at det også kan lagres stående er veldig kjekt! Første gang man fyrer opp vaffeljernet er det lurt å lage en prøvevaffel. Den setter seg nemlig som regel fast, noe den gjorde for oss.

WWAS 7 Vaffel nummer to ble imidlertid helt perfekt. Den satt seg ikke fast og stekeresultatet ble sprø vafler som var myke på innsiden, nøyaktig slik vi liker det. Hver vaffel må steke i litt over to minutter eller mer – avhengig av hvor sprø du vil ha den. Når vaffelen er ferdig sier jernet i fra om dette med en pipelyd. Dette setter vi pris på, slik at vaflene vi steker blir like.

Vi har laget en komplett test med markedets beste vaffeljern!

Justerbar termostat med sju nivåer

Utseendemessig er dette et enkelt jern. Det kommer i rustfritt stål med svarte kanter og detaljer. Det føles solid og skiller seg ikke spesielt ut fra mengden. Foran sitter et indikatorlys og justerbar termostat. Denne har sju nivåer men det er også mulig å stille inn midt mellom to nivåer, slik at vaffelen blir nøyaktig slik du vil. 

WWAS 8 Jevn fordeling av røren

Wilfa WAS-623 er utstyrt med luftspalter i overplaten, slik at luften i røren slippes ut. Det er kjedelig når masse vaffelrøre havner på benken – dette er ingen problem med den medfølgende øsen. Her hadde vi ingen problemer med å dosere riktig mengde vaffelrøre. Stekeflatene har et belegg som hindrer at vaflene setter seg fast og svir seg, noe som gjør rengjøringen til en enkel sak.

Konklusjon

Alt i alt er Wilfa WAS-623 et meget bra enkeltjern. Det byr på noen smarte funksjoner og gir fra seg veldig gode vafler. Oppskriftsheftet er et stort pluss for nybegynneren. Vaflene som kommer ut av jernet er perfekt stekt og jernet er enkelt å rengjøre. At det er litt vel stort kan vi tilgi, siden det fint kan lagres stående.

Fordeler med Wilfa WAS 623:

  • Lett å bruke
  • Steker jevnt og fint
  • 6 hjerter
  • Jernet varsler ifra når vaflene er ferdige

Ulemper med Wilfa WAS 623:

  • Stor størrelse på vaffeljernet til tross for at den ikke er dobbel