Wilfa dobbelt vaffeljern DWA-516W

Vi har testet Wilfa dobbelt vaffeljern DWA-516W – Se komplett test under. 

Sist oppdatert 17.02.2022 – Inneholder annonselenker. 

WDVJ

Vafler er elsket og spist over store deler av verden. Likevel er det neppe noen land som spiser like mye av det fristende bakverket som oss nordmenn. Vi simpelthen elsker vafler og vil fastslå at vaffelen lever i beste velgående. Med det i tankene, synes vi det er på tide å teste et vaffeljern som finnes i mange norske hjem – nemlig Wilfa DWA-516W dobbelt vaffeljern i hvit. 

Vi har laget en komplett test med markedets beste vaffeljern!

Innpakning

Jernet kommer i en fin innpakning som er enkel å få opp. I esken ligger jernet godt beskyttet med plast og papp, slik at det ikke blir skadet under frakt. Netthandel har jo blitt stadig mer vanlig, og det er fint med produkter som tåler en tur i posten.

WDVJ6 Gode stekeresultater

Wilfa DWA-516W bruker rundt 3,5 minutter på å bli varmt. Den første vaffelen vi stekte i vår test av Wilfa DWA-516W måtte kastes. Det er ikke vaffeljernets feil, for slik er det gjerne med den aller første testvaffelen. Vi må vel også innrømme at vi ble litt utålmodige. Vi er nemlig veldig glad i vafler, så den ble rett og slett ikke ferdig. 

WDVJ3

Vaffel nummer to ble derimot helt perfekt, selv om den satt litt fast i den øverste stekeplaten. Stekeresultatet ble jevnt, med deilig sprøhet på vaflene, uten at de ble overstekt på innsiden. Likevel synes vi kanskje at vaflene ble litt små i vår test. Det trekker også ned at den satt seg fast, til tross for at jernet markedsføres med slippbelegg. 

WDVJ4 Har termostat

Wilfa DWA-516W bruker rundt 3 minutter på å steke ferdig to vafler. Jernet blinker grønt når det mener vaffelen er ferdig. Det kan den gjøre takket være en innebygd termostat, og det gjør jobben med å lage perfekte vafler enda enklere. Med termostat åpnes også muligheten for å lage andre ting enn bare vafler, som f.eks. toast eller omelett i vaffeljernet. Ikke tenkt på den muligheten før? Joda, det fungerer faktisk! 

WDVJ5 Ikke spesielt tungt

I motsetning til mange andre doble vaffeljern veier ikke Wilfa DWA-516W spesielt mye. Vi synes faktisk at dette er en stor fordel. Hvis du har prøvd å lempe et tungt vaffeljern ut fra de indre kroker av et hjørneskap, vet du hva vi snakker om. Likevel er det ikke for lett, med sine 2,72 kg, så det står stødig på kjøkkenbenken. Jernet er veldig enkel å ta i bruk og gir deg beskjed når vaflene er ferdig.

WDVJ2

Når tiden kom for å vaske DWA-516W viste dette seg å være enkelt og greit, med instruksjoner i den medfølgende guiden. I den finner du også gode tips for å lage perfekte vafler, og brukerveiledningen kommer også på norsk. Det er en selvfølge, mener vi, men uansett et pluss. Alt i alt er Wilfa DWA-516W et dobbelt vaffeljern vi kan anbefale. Stekeresultatene blir gode, med vafler som er sprø på utsiden og myke på innsiden. 

Fordeler med Wilfa DWA-516W:

  • Wilfa DWA-516W er ikke spesielt stort eller tungt. 
  • Steker fine vafler som blir gjevne i fargen, sprø på utsiden og myke inni. 
  • Enkelt å rengjøre vaffeljernet. 
  • Sier ifra når vaflene er ferdigstekt. 
  • Har temperaturkontroll med innebygd termostat. 

Ulemper med Wilfa DWA-516W:

  • Lager litt små vafler. 
  • Setter seg fast i jernet.