Sup brett Paddle Board test 2021

Hvilken Sup brett blir best i test? – Sist oppdatert 07.09.2021 – Inneholder annonselenker

Sup brett test

Ønsker du deg å kjøpe et SUP brett, men er usikker på hva du skal velge? Vi har laget en test som gir deg en oversikt over de beste sup brettene / paddle board som finnes i Norge. Vi skal dekke de beste SUP brettene for havet, flatt vann, surfing, fisking og naturligvis også for nybegynnere og erfarne brukere. 

I testen skal vi se på brukervennlighet. Sup brett er egnet for både nybegynnere og erfarne padlere i alle aldre. Er brettet vanskelig å håndtere vil det gi en dårlig opplevelse. Paddle board er perfekt for å ha med hunder og barn, og da er det viktig at brettet er stabilt. Vekten på Sup brettet er også en svært avgjørende faktor for at padleopplevelsen skal bli optimal. Om brettet veier for mye kan det bli vanskelig å padle. Husk at Sup brett skal tåle litt tøff bruk. Da er det viktig at både åren og brettet er av kvalitet, og at sikkerhetsutstyret er skikkelig.

Når du kjøper deg et Sup brett vil du gjerne vite hva du får inkludert i pakken, og hva som er nødvendig for å starte opp. Her kommer vi til å gå inn på detaljer som f.eks: Følger det med åre? Må jeg ha med egen pumpe? Slike faktorer avgjør brukervennligheten på brettet. 

Her finner du en komplett liste over alle våre tester: Tester fra Guidesiden.no

1. Hydro-force Oceana – BEST I TEST SUP BRETT

Oceana Sup Brett test

Hydro-Force Oceana er et perfekt Sup brett for deg som er opptatt av holdbarhet og kvalitet. Den største fordelen med Oceana er at du kan bruke brettet til både stående padling og sittende kajakk. (Avtagbart sete). Du kan også ta med deg en liten hund eller et barn da brettet tåler opptil 120 kg. Det er inkludert 1 finne nederst som hjelper deg å holde balansen. Foran på brettet finner du også mulighet for lagringsplass til en bag. Pakken inkluderer: Sup brett, bag, åre, pumpe, sikkerhetsbånd og avtagbar sete.  

Kg icon

Vektkapasitet: 120 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1 – 2

målebånd icon

Mål: 305 x 84 cm

Dra ut og opplev ditt neste vanneventyr med Hydro-Force Oceana Sup brett. Dette brettet er kategorisert som et allsidig padlebrett, perfekt for alle typer turer på flat sjø og små bølger. Unikt med Oceana-brettet er at det kan enkelt konverteres til en kajakk med det inkluderte setet og fotfestet. Setet kan tas av og på dersom du ønsker å bytte på stående padling eller sittende Kajakk.

Dette brettet er konstruert med et drop-stitch materiale, som inkluderer tusenvis av fibre som kobler sammen topp med bunn. Dette sørger for en eksepsjonell styrke og bøyelighet, samtidig som brettet er lett, portabelt og enkelt å lagre. Sup brettet er bygget med et håndtak som gjør det enkelt å bære det ut på sjøen. Strikken på siden av brettet inkluderer lagringsplass til dine personlige ting når du er ute på bølgene. Det sklisikre trekket gjør det enklere å holde balansen på toppen av brettet mens du rir på bølgene.

Så fort du er klar til å bruke Sup brettet fyller du det opp med den inkluderte håndpumpen, og du er klar for en fantastisk dag fylt av sjøbris og moro. Da brettet er oppblåsbart, kan du ta det med deg hvor enn du vil. Når du er ferdig å surfe, åpner du luftventilen og brettet er klart til lagring på null komma niks. Brettet er konstruert slik at du kan rulle det sammen og lagre det enkelt i den medfølgende ryggsekken.

2. NKX Windsurf – BEST I TEST SUP BRETT

Sup-brett-best-i-test-

NKX Windsurf Oppblåsbar Sup er det perfektet paddle boardet å oppgradere til når du vil ta padlingen til et nytt nivå. På grunn av størrelse og vekt er dette Sup brettet best egnet for deg som føler deg erfaren innen padling. Kvaliteten på Sup brettet gjør også at dette paddle boardet passer godt til litt tøffere aktiviteter, som for eksempel padling i bølger eller urolig vann.

Kg icon

Vektkapasitet: 180 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1

målebånd icon

Mål: 330 x 83 x 15 cm

Med en ekstra bred plattform kan alle føle seg komfortable ombord på dette Sup brettet, både voksne og barn. Til tross for den brede plattformen er det konstruert en fin balanse på Sup brettet for å sikre en behagelig tur uansett hvordan vannforholdene er. Sup brettet er også utstyrt med en sklisikker fotpute som gjør at du får godt grep i den posisjonen du måtte ønske. Med en maksimal belastning på 180 kg og størrelsen på dette brettet er det ikke noe problem å være to padlere om bord. Derfor er Sup brettet perfekt for kjæreste eller vennepar som ønsker å padle sammen.

NKX Windsurf Oppblåsbar SUP er også et langt brett med flere egne elementer som er utviklet for vindsurfing. Når du vindseiler er du avhengig av at brettet kan tåle både høy hastighet og hardere slag. Derfor er dette Sup brettet utviklet med en dobbelt lags konstruksjon av materialer med en svært hard og rustikk kvalitet. NKX Windsurf Oppblåsbar SUP er utviklet med en standard finne bak, men har i tillegg en ekstra finne på midten av brettet. Denne ekstra finnen er nødt til å være der for å kunne gjøre at vindsurfing blir mulig. Ikke nok med det, bidrar også denne finnen til en tryggere balanse i bølger og strøm. 

Ved å kjøpe NKX Windsurf Oppblåsbar SUP får du svært god kvalitet for pengene. Som vi fant ut i testen er det dette Sup brettet du går for om du føler deg som en erfaren padler, om det skal brukes i tøffe forhold, eller om det er sikkert at mer enn en person skal bruke brettet om gangen. Du får med et Sup brett, en åre, pumpe og en bag du kan pakke ned brettet i når du skal frakte det med deg.

3. Aqua Marina Vapor SUP brett

Aqua-marina-vapor-sup

Aqua Marina Vapor SUP er et oppblåsbart allround Sup brett som passer perfekt for enhver nybegynner innenfor stand-up padling. Dette Sup brettet er lettpadlet og gir god balanse og ekstremt god glid. Det er dermed det perfektet brettet for deg som vil prøve et paddle board, men ikke vet helt hvor du skal starte!

Kg icon

Vektkapasitet: 100 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1

målebånd icon

Mål: 300 x 76 x 12 cm

Aqua Marina Vapor SUP er det perfekte paddle boardet om du ikke har mye kunnskap om padling, og ønsker å starte med noe enkelt. Vapor SUP er et stort Sup brett. På undersiden av brettet finnes det en finne av god kvalitet. Finnen er også avtagbar slik at den enkelt kan fjernes og settes på. Denne funksjonen gjør at Sup brettet passer perfekt for enhver anledning. Sup brettet har også et praktisk gummihåndtak av slitesterkt materiale, slik at det er lett å bære. Overflaten av Sup brettet er utstyrt med en «diamond grooving footpad» som gir svært godt grep og komfort. Med denne footpaden er det ingen risiko for at brettets overflate blir glatt i vannet.

Sup brettet er langt, men på grunn av brettets bredde blir det ikke noe problem å holde balansen for verken barn eller voksne. Her er det nemlig dannet et godt forhold mellom lengde og bredde. Dette Sup brettet er konstruert for kun en bruker av gangen, men størrelsen og vektkapasiteten på dette brettet vil enkelt tillate et lite barn ombord. Det sterke materialet på overflaten av Sup brettet gjør at det er svært motstandsdyktig mot punktering. Derfor er det ingen grunn til å bekymre seg for å ødelegge Sup brettet. Perfekt for familien på varme sommerdager, enten på stranden eller båten!

Dette er definitivt brettet du går for om du ønsker et helt vanlig og enkelt brett som er lett å bruke. Aqua Marina Vapor SUP passer best i flatt vann, men kan også brukes i bølger og strøm. På grunn av brettets brukervennlighet er brettet lett å bruke for barn, så det vil være det perfektet brettet for barnefamilier. Pakningen inkluderer en padleåre av aluminium, en bæresekk, en reim til ankelen og en pumpe. Dette Sup brettet tar kun få minutter å blåse opp. Det praktiske slitesterke håndtaket gjør også at brettet er lett å frakte til og fra vannet etter det er blåst opp.

4. Aqua Marina Pure Air 9.4

Aqua-marina-pure-air-9.4

SUP Pure Air 9.4 er et oppblåsbart Sup brett. Dette paddle boardet er et av de kortere brettene man finner på markedet, derfor er det enkelt å mestre for padlere i alle aldre. Dette Sup brettet pumpes opp på få minutter. Her kan du pakke ned brettet i medfølgende bag etter bruk. Utrolig smart, enkelt og ikke minst praktisk! Aqua Marine Pure Air 9.4 finnes også i flere farger og design.

Kg icon

Vektkapasitet: 95 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1

målebånd icon

Mål: 286 x 76 x 10 cm

SUP Pure Air er et Sup brett som er beregnet for lange og rolige turer i flatt vann. Overflaten på Sup brettet gir en myk, behagelig og ikke minst sklisikker overflate å stå på. Sup brettet er også utstyrt med en strikk, slik at man kan frakte med seg bagasje oppå brettet. Dette paddleboardet er også enkelt å bruke, og er dermed et brett alle i familien vil ha stor glede av. Et høydepunkt i sommerferien for både barn, ungdom, voksne og besteforeldre. SUP Pure Air 9.4 er et av de kortere Sup brettene man finner på markedet. 

Størrelsen på dette Sup brettet gjør at det er enkelt å manøvrere. Man får også en følelse av at man har god kontroll ombord på brettet. I tillegg er paddleboardet utstyrt med en finne. Sup brettet glir godt i vannet, og blir derfor en glede å padle. Finnen på undersiden gjør at brettet har god balanse og at det er retningstabilt. Dette brettet ser ut som, og fungerer akkurat som et annet Sup brett i glassfiber eller hardplast. I motsetning til brettene i hardplast og glassfiber er dette brettet mye lettere i vekt, og sammenleggbart. Derfor tar brettet minimalt med plass når det ikke er i bruk. Ikke nok med det, er brettet svært solid og tåler mye. 

Hvis du og familien ønsker dere et prisgunstig og moderne Sup brett, er dette et svært godt valg. I pakken får du med alt du måtte trenge for å sette i gang med stand-up padling for første gang. Du får med Sup brett, padleåre, pumpe, og oppbevaringsbag. Åren er lang, som vil være med på å øke opplevelsen for høye padlere. Svært praktisk og lett å bruke for alle aldre! I tillegg har brettet et moderne og fresht design som lyser opp i vannet, og er veldig pent å se på.

5. Red Paddle 10,6 SUP

Red-oppblåsbar-10-6-sup

Red Oppblåsbar 10,6 SUP er et av de dyrere brettene på det norske markedet. Dette allround Sup brettet er bestselgeren fra merket “Red paddle”, nettopp fordi det passer godt til de aller fleste padlere. Legg igjen stress og dårlig humør på land, og ta deg en velfortjent timeout på vannet med dette stabile paddle boardet fra Red!

Kg icon

Vektkapasitet: 100 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1-2

målebånd icon

Mål: 320 x 81 x 12 cm

Størrelsen på dette paddleboardet medfører at det passer best til erfarne padlere. På en annen side er dette Sup brettet et allround brett. Det vil si at det er konstruert slik at det kan brukes av stort sett alle, og i de fleste forhold. Sup brettet er laget av svært solide materialer. Disse materialene gjør at brettet er stivt. Derfor kan det sammenlignes med et vanlig Sup brett som ikke er oppblåsbart. Til tross for de sterke materialene veier dette brettet mindre enn man skulle trodd. På grunn av materialene, størrelsen og vektkapasiteten er dette Sup brettet også perfekt for røffere aktiviteter i alt fra elv og strøm, til vind og bølger.

I pakken til Red 10,6 følger det med tre finner. Disse tre finnene gjør at brettet glir godt i vannet, og de gir også svært god stabilitet for alle, både padlere med god og dårlig balanse. Selv om dette paddle boardet er beregnet for en person, er det ikke noe problem å være to oppå Sup brettet samtidig. Det påvirker nemlig verken stabiliteten eller svingradiusen i noe stor grad, og vil derfor ikke gi en dårligere opplevelse. Sup brettets stabilitet og størrelse gir både nybegynnere og erfarne padlere en mulighet til å føle seg trygg på sjøen. Dette allround Sup brettet passer også bra for både lange og korte turer. 

Ved å kjøpe dette brettet fra Red får du et omgjengelig og lettbrukt paddleboard med ekstremt god stabilitet og kvalitet. Ikke nok med et lettbrukt Sup brett får du også med en åre, en pumpe og en bag å pakke brettet ned i. Baggen som følger med til dette brettet har hjul. Dermed unngår du at det er tungt å bære, og den blir lett å trille med seg på tur. I tillegg får du med en sikker vanntett pose til alt av personlige eiendeler, blant annet mobil, nøkler etc. Denne posen kan du ta med deg på tur ved å feste den til brettet. Sup brettet finnes også i flere størrelser og farger, slik at du kan velge brettet som vil passe deg perfekt.

6. CoolSurf SAIL Paddleboard

Coolsurf-sail-sup-brett

CoolSurf SAIL Kite Paddleboard er et flott Sup brett for både nye og erfarne padlere. Det er et stort Sup brett med en størrelse på 3,35 m. Paddle boardet er produsert i dobbeltlag som gir brettet mer slitestyrke. Dette Sup brettet er egnet for små bølger, og er derfor perfekt for norsk sjø! Her er et solid brett som kan sikre mange morsomme timer på vannet.

CoolSnow Aps er et dansk selskap med norsk domene, legg merke til at prisene er eksklusiv norsk moms.

Kg icon

Vektkapasitet: 135 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1-2

målebånd icon

Mål: 335 x 76 x 15 cm

Dette Sup brettet er designet slik at hele familien skal kunne lykkes på vannet, enten om du er 7 eller 85 år gammel. Samtidig er brettet konstruert slik at erfarne padlere også skal kunne bruke det som et klassisk turbrett. Dette Sup brettet er nemlig perfekt for lengre turer, da det er konstruert for å kunne brukes i små bølger. Derfor kan du ta deg en lengre tur i den norske fjorden eller nedover elva, eller du kan la barna leke med brettet i vannkanten.

Hvis du som nybegynner ønsker å gi stand-up padling en sjanse, vil dette paddle boardet være et godt valg. Dette Sup brettet er nemlig konstruert med lengde og bredde for å sikre en spesiell stabilitet for nybegynnere. Brettet er også laget av godt materiale, som gjør at du bare skal trenger å pumpe opp paddle boardet en gang i løpet av sommeren. Dette vil gi deg som nybegynner et svært godt førsteinntrykk av Sup brett. Med tanke på størrelse og materiale er dette brettet like bra for erfarne padlere. Det vil være et godt valg for erfarne padlere som ønsker å ta seg en lang tur i elven.

Dette brettet er også et topprodukt fra CoolSurf. Imidlertid er prisen på dette brettet et av de aller billigste på det norske markedet. Prisen er nemlig halvparten av hva andre lignende Sup brett kan koste. Både brettet og tilbehøret som følger med er av god kvalitet. Du får med brett, åre, sekk og finne. Ved å kjøpe CoolSurf SAIL Kite paddle board får du fantastisk funksjonalitet og kvalitet for lite penger. Dette er et brett som vil oppfylle alle kravene som trengs til å tilfredsstille hele familien eller vennegruppen.

7. FB Sport Inflatable Stand Up Paddleboard

Fb-sport-sup-paddle-board

4,5 stjerner

4,5 stjerner

FB Sport Inflatable er et allsidig Sup brett tilpasset til flere brukere. Paddle boardet er laget i ett lag, men ettersom det er laget i en av de beste ett lags PVC kvalitetene på markedet er Sup brettet likevel veldig slitesterkt.

Kg icon

Vektkapasitet: 128 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1-2

målebånd icon

Mål: 300 x 76 x 15 cm

Selv om dette Sup brettet er tilpasset flere brukere, vil vi si det et er perfekt for nybegynnere som ønsker å ha brettet til sommerlek. I pakningen følger det med åre, sikkerhetssnor, luftpumpe og styrefinne. Alt kan også pakkes i en praktisk bag som følger med, slik at det blir en komplett pakke. Dette Sup brettet er veldig stort og langt, så det kan bli vanskelig å ha kontroll dersom du er nybegynner. Derfor vil vi anbefale å bruke dette brettet i flatt og rolig vann, som for eksempel i en innsjø. 

Til tross for størrelsen på Sup brettet er det kun 15 cm tykt. Derfor er ikke dette brettet anbefalt til personer som veier mer enn 70 kg. Eventuelt om en person som er tyngre enn oppgitt vekt bruker brettet, kan stabiliteten minke. I verste fall kan det oppleves at overflaten av Sup brettet synker smålig. Da vil det komme vann oppå brettet, som kan føles ubehagelig med tanke på komfort og stabilitet. På brettet er det også en strikk slik at du kan pakke med bagasje. Det er ikke anbefalt med store mengder bagasje med tanke på den anbefalte vektkapasiteten.

Dette Sup brettet er helt klart best for nybegynnere eller barn og unge. Det er ikke anbefalt til flere personer om gangen. Dette er heller ikke det beste brettet for åpen sjø. Derimot vil dette brettet passe perfekt til sommerlek i innsjøer eller vannkanten. I tillegg er det et veldig lettbrukt brett, slik at om du kun ønsker brettet for lek og morro er dette det rette. Brettet kommer også i andre modeller og farger, slik at du fritt kan velge det Sup brettet som måtte passe deg og din bruk

8. NKX Instinct Oppblåsbare Sup 10’0

NKX-Instinct-oppblåsbar-10-0-sup

4,5 stjerner

4,5 stjerner

NKX Instinct Oppblåsbar 10’0 er et Sup brett med et lightwheigt design. Derfor er dette brettet perfekt for både barn og lettere padlere, men ikke for erfarne eller tyngre padlere. Det lyseblå designet er nøytalt, og passer derfor bra til padlere av begge kjønn. I tillegg lyser det fint opp i vannet, og er veldig pent å se på.

Kg icon

Vektkapasitet: 100 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1

målebånd icon

Mål: 305 x 76 x 10 cm

NKX Instinct Oppblåsbar 10’0 er et typisk nybegynnerbrett. På grunn at brettets lightweight design er dette paddle boardet veldig lett. Vekten på Sup brettet drar med seg både fordeler og ulemper. En fordel er at dette paddle boardet er ekstremt lett å styre. Derimot vil dette NKX brettet passe best for nybegynnere, kvinnelige padlere, eller barn.  NKX er kjent for holdbare produkter innen vannsport, og har flere forskjellige størrelser og modeller innenfor samme serie, slik at det ikke er noe problem å finne rett brett for deg.

Til tross for at brettet er laget med et light wetight design, er størrelsen på dette Sup brettet optimal. Paddle boardet er nemlig både langt og bredt. Derimot er brettet kun 10 cm tykt. At brettet er så tynt gjør at vektkapasiteten er satt til max 100 kg. Dette brettet kan likevel oppleves litt ustabilt og utrygt om man nærmer seg max vektkapasitet. Likevel får du med tre finner i pakningen. Disse finnene bidrar stort til at brettet takler små bølger godt selv om paddle baordet er konstruert til å passe best i flatt og rolig vann. 

Fordelen med dette Sup brettet er at det tar ekstremt liten plass. I pakningen følger det med brett, åre, pumpe og sikkerhetssnor og sekk. Du kan dermed pakke din NKX Instinct 10’0 ned i sekken og ta den med og oppbevare den, selv om du har en liten leilighet. Pumpen på brettet måler luften du blåser inn. For å gli fint gjennom vannet og få maksimal stabilitet er det viktig å blåse opp Sup brettet til 15 PSI. Du skal derimot ikke blåse opp paddle boardet med mer enn 15 PSI. Pumpa som følger med passer på dette, slik at du trenger å være redd for å ødelegge din Sup.

9. AKSPORT 10’6 Sup brett

Aksport-10'6-sup-paddle-board

4,5 stjerner

4,5 stjerner

Aksport 10’6 Sup brett er et veldig stort Sup brett. Dette brettet er laget med en lightweight konstruksjon, og veier kun 7 kg. Dermed er Aksport 10’6 et av de lettere paddle boardene du finner på markedet. Det drar med seg både fordeler og ulemper. Blant annet at det kun vil passe best for nybegynnere.

Kg icon

Vektkapasitet: 136 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1-2

målebånd icon

Mål: 320 x 81 x 15 cm

Dette Sup brettet passer absolutt best for nybegynnere. Bakgrunnen til dette er lightweight konstruksjonen. Brettet er langt og bredt, men veier utrolig lite, og dette kan påvirke kvaliteten på brettet. Dette paddle boardet vil nemlig klare seg best i flatt og rolig vann. Til tross for at dette Sup brettet er konstruert med to lags PVC 1000d som skaper god kvalitet er ikke overflaten laget for urolig vann og hindringer, som f.eks steiner. Derfor er ikke Aksport 10’6 for deg som ønsker å bruke paddle boardet ditt til surfing i bølger eller elv. 

Til tross for brettet sin vekt, har det en vektkapasitet på hele 136 kg. Derfor er dette Sup brettet perfekt for lange turer. Her kan man enten være en person med bagasje, eller to personer uten. På overflaten finner man også en 5mm antiskli “eva pute” som skaper komfort og sikkerhet. I tillegg gjør lightweight konstruksjonen på brettet at det er veldig lett å styre. Derfor er dette perfekt for personer som prøver stand up padling for første gang, og det er også det perfektet brettet for barn og ungdom. 

I tillegg til to lags PVC 1000d på overflaten og undersiden, er  Sup brettet utstyrt med et ekstra lag på sidene. Derfor kan dette paddle boardet brukes i havner og i nærhet av brygge uten at sidene på brettet kan ripes opp om man er uheldig og kræsjer. I pakken får man med alt man skulle trenge. Sup brett, åre, pumpe, sikkerhetssnor og bag. Fordelen med pumpen som følger med er at den også hjelper med å ta luften ut av brettet. Dette gjør at prosessen fra du er ferdig med å padle til du kan legge brettet i bilen er rask og enkel.

10. Roc Sup brett

Roc-inflatable-paddle-board-sup-brett

Roc oppblåsbare Sup brett er laget av høykvalitets materiale. Her får man et brett av gode materialer, men til en mye billigere pris enn konkurrenter. Brettet sitt ekstra brede design skaper et utrolig allsidig brett for personer på alle ferdighetsnivåer. I tillegg er Sup brettet i et svart og hvitt design som er nøytralt og vil passe alle.

Kg icon

Vektkapasitet: 136 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1-2

målebånd icon

Mål: 305 x 82 x 15 cm

Dette Sup brettet kan brukes i både havet, innsjøer og elver. Brettet har har en bransjeledende vekt på bare 8 kg. Det er blant annet 20% lettere enn flere av konkurrentene på markedet. I Roc sin premium padlebrettpakke får man alt man trenger for å nyte en dag på vannet. I tillegg til brettet får man med en sammenleggbar åre laget av aliminum. Man får også med sikkerhetsbånd, håndpumpe, en vanntett veske for alle nødvendigheter, og en oppgradert ryggsek for å pakke ned alt. Den komplette pakken gir deg alt du trenger for å padle.

Dette er et stort Sup brett av god kvalitet, til tross for lighweight designet. Dette Sup brettet er konstruert med PVC, også kalt “polyvinylklorid” i svært god kvalitet, laget med “DuraWeld Teknologi”. Dette brettet er 82 cm bredt. Denne bredden gir ekstremt god komfort. Det bidrar også til at dette Sup brettet enkelt kan brukes til blant annet fisking og yoga. På fremsiden av brettet sin overflate finnes det strikker for frakting av bagasje. Brettet er utstyrt med en hovedfinne i tillegg til to små finner. Kombinasjonen av bredden på brettet og disse finnene, gir dette en veldig god og trygg balanse.

Dette Sup brettet er blitt vurdert til å takle 135 kg. Derfor passer det fint til en person + bagasje, eller eventuelt to barn/ungdommer. Om man overstiger denne vektkapasiteten kan brettet oppleves noe utrygt, da det kan komme vann oppå overflaten. Man kan også føle at brettet synker litt under føttene. På Sup brettets overflate er det en “non-slip deck pad” som gir at man får godt grep under føttene. I tillegg er det et håndtak midt på overflaten slik at man kan føle seg trygg mens man fisker eller gjør yoga.

11. Hydro-force Aqua Cruise

Aqua Cruise Sup Brett

Hydro-Force Bestway er det perfekte oppblåsbare Sup brettet om du leter etter et paddle board hvor du betaler for kvalitet. Dette brettet har den perfekte størrelsen. Til tross for at dette er et av de kortere Sup brettene fra Hydro-Force, er det like stødig og stabilt som de større. Bredden er god slik at du kan padle i hvilken stilling du måtte ønske. Du kan sitte, stå, ligge, eller til og med utføre yoga om du føler deg erfaren nok til det. 

Kg icon

Vektkapasitet: 120 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1 – 2

målebånd icon

Mål: 320 x 76 cm

Vi testet Hydro-force Aqua Cruise ut på sjøen tre forskjellige dager. En dag var det flatt og rolig vann, dag nummer to var det mer urolig sjø, og siste dag dro de lengre ut i fjorden for å møte på høyere bølger og mer urolig vann. Resultatene av testen viser at brettet funker suverent i flatt vann, men i tillegg imponerer brettet stort i urolig sjø. Til tross for det sterke materialet og størrelsen på brettet, er det overraskende lett å styre. Det viste seg at dette brettet også er perfekt for lengre turer. Med den sklisikre overflaten og flere praktiske håndtak du kan holde i, kan du være på sjøen i timesvis.

Kvalitet og design: Det sterke materialet på overflaten gjør at det er svært motstandsdyktig mot punktering. I tillegg er overflaten sklisikker som gir svært godt grep, selv med vann oppå brettet. Dette Sup brettet er enkelt å ta med seg i en sekk, og kan brukes av alle. Brettet har flere praktiske håndtak. Håndtakene er plassert perfekt slik at du kan holde i de underveis i padlingen. I tillegg er de plassert slik at brettet er enkelt å bære. Et av håndtakene er plassert på den ene kortsiden av brettet. Dette gjør at brettet er lettvint å dra opp av vannet når du er ferdig med å padle.

Vekt og håndtering: Aqua Cruise-brettet har én avtakbar finne som hjelper med å styre brettet i riktig retning, og manøvrere deg dit du vil. Brettet er egnet for en padler om gangen, men med en vektkapasitet på 210 kg kan du enkelt ha med deg enten hund eller barn på turen. Derfor er dette brettet perfekt for familier, og det kan bli et høydepunkt for både små og store på både camping og hyttetur. På grunn av et praktisk trådfeste rundt hele brettet, er det enkelt å oppbevare dine personlige ting.  

Anti-skli trekket er designet for å hjelpe deg å holde balansen mens du padler på urolig sjø. Så fort du er klar til å bruke Sup brettet fyller du det opp med den inkluderte håndpumpen, og du er klar for en fantastisk dag fylt av sjøbris og moro. Da Sup brettet er oppblåsbart, kan du ta det med deg hvor enn du vil. Når du er ferdig å surfe, åpner du luftventilen og brettet er klart til lagring på null komma niks. Sup brettet er konstruert slik at du kan rulle det sammen og lagre det enkelt i den medfølgende reisebagen. Dette er et suverent Sup brett som gir deg og hele familien mange muligheter.

12. Awesafe Paddle Board

awesafe-paddle-board

Dette Sup brettet fra Awesafe er et kvalitetssikkert oppblåsbart padlebrett. Ikke nok med det flotte designet, er det også laget av ekstra lett høykvalitets materiale, for høyere komprimering og elastisitet. Et svært holdbart lett brett på markedet.

Kg icon

Vektkapasitet: 145 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1 – 2

målebånd icon

Mål: 305 x 81 x 15 cm

Awesafe lover at deres Sup brett har de samme materialene som brettene som koster dobbelt så mye. Brettet er laget med ekstra bredt design for å skape et utrolig allsidig brett for padlere i alle ferdighetsnivåer. Brettet har en nokså normal størrelse for å være et bredt brett. Det er 305 cm langt, 81 cm bredt og 15 cm tykt. Dette Sup brettet veier også 22% mindre enn konkurrenter. Med en maks vektgrense på hele 145 kg kan alle bruke dette brettet, og det skal også gå fint å være to personer på brettet. Ettersom brettet er nokså bredt og stødig kan det brukes til både yoga, fiske, turer, snorkling og padling. 

Brettet passer fint for flatt vann som innsjø eller rolig hav, men på grunn av kvaliteten skal Sup brettet også funke fint i elver og mer urolig vann. I pakken får du alt du trenger for å prøve stand-up padling for første gang. Du får sammenleggbart/oppblåsbart Sup brett, avtakbar finne, manuell luftpumpe, vanntett veske for nødvendigheter som f.eks. telefon, og sist men ikke minst en komfortabel ryggsekk til å pakke alt sammen. Awesafe gir deg 100% garanti og du får også 1 års produsentgaranti og 24/7 online kundeservice dersom du har spørsmål angående brettet. 

Dersom det noensinne skulle blitt et problem med ditt brett fra awesafe har du krav på å få byttet ut det som skaper problemet uten ekstra kostnad. Dette Sup brettet fra Awesafe er et såkalt “allround” paddle board. Det vil si at det kan brukes av de fleste, og til det meste. Dette er også et nokså rimelig paddle board med tanke på at det er et allround Sup brett. Det gir deg svært mye for pengene. Ikke nok med at det har et flott design, og er laget av godt materiale, finnes også i mange forskjellige farger og design. Dermed kan du kjøpe det designet som er din personlige favoritt!

13. Tuxedo Sailor

Tuxedo-Sailor-test-sup-brett

Dette Sup brettet fra Tuxedo er et svært stort brett som tåler hele 150 kg. Perfekt for deg som ønsker å ta med deg barnet ditt, en venn, eller til og med hunden din på padletur! Brettet har et unikt design, og sannsynligheten for at du ser noen med likt brett som deg på stranda er minimal.

Kg icon

Vektkapasitet: 150 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1 – 2

målebånd icon

Mål: 335 x 83 x 15 cm

Dette Sup brettet er konstruert med en ultralett flere lags PVC. Disse PVC-lagene bidrar til at en sterk styrket holdbarhet ved hjelp av ekstra skinner. Brettet har tre finner som bidrar til en fantastisk balansefunksjon. Brettet er dermed perfekt for nybegynnere, eller for deg som ønsker å bruke brettet til aktiviteter som krever ekstra balanse. For eksempel yoga eller fisking. Sup brettet sine tre finner er avtagbare. Det gjør at brettet er enda mer anvendelig, og i tillegg at det kan brukes til det aller meste. Uten finnene blir brettet mer ustødig, men det vil være perfekt som et leketøy for de unge. Uten finner blir brettet nemlig tryggere, da barna ikke kan skade seg på finnene.

Når du kjøper dette brettet får du alt inkludert. Et Sup brett, en svært effektiv høytrykkspumpe, åre i aluminium som gjør den ekstra lett, ryggsekk, vanntett telefonveske med snor og tre avtagbare finner. Den vanntette telefonvesken er svært smart. Ved hjelp fra denne kan du ha med deg alle nødvendigheter som blant annet nøkler, telefon og kamera på tur. Det gir deg gode muligheter for å fotografere underveis. Ved hjelp av den praktiske snoren på vesken trenger du ikke være redd for å miste tingene dine i sjøen. 

Ikke nok med at dette Sup brettet har et helt unikt design, finnes det også i mange forskjellige farger. Det er svært billig i forhold til kvaliteten. Sup brettet kan brukes av alle, men på grunn av formen ser vi at det er konstruert for å brøyte seg gjennom vann, og det vil nok fungere best i urolig vann og bølger. Om du skal ha et brett å bruke på flatt vann vil vi anbefale et med en rundt front. En ulempe med dette brettet er at det er vanskelig å få tak i, men du vil nok ikke angre etter å ha mottatt brettet! Her får du et unikt paddle board i svært god kvalitet til en rimelig penge.

14. MaxFl Sup brett

MaxFl-Paddle-Board

MaxFl er et Sup brett i en svært lav prisklasse. Dette er perfekt for deg som kun ønsker å bruke et paddle board til lek. Dette er også veldig lett i bruk, og dermed perfekt for nybegynnere. Men ikke vær i tvil! Brettet funker også utmerket for mer erfarne padlere.

Kg icon

Vektkapasitet: 125 kg

paddle board icon kopi

Åre og pumpe: Ja

menneske icon

Antall personer: 1 – 2

målebånd icon

Mål: 305 x 81 x 15 cm

Dette brettet er spesifisert for bedre balanse, og er derfor laget ekstra bredt. Dette forbedrer stabiliseringen betydelig. Det er merkbart behjelpelig spesielt i omgivelser med bevegelse i vannet. De trilpe bunnpanelfinnene gjør det ekstra enkelt både å styre, og å håndere det oppblåsbare Sup brettet. Brettet garanterer eksepsjonell surfekontroll. Du vil gli fint i vannet samtidig som du brøyter deg gjennom bølgene. I tillegg til de fantastiske funksjonene som forbedrer balansen, har brettet en “antiskli” matte på overflaten. Denne hjelper deg med å få et godt grep på brettet, enten om du sitter eller står.

Den sklisikre overflaten gjør deg som nybegynner trygg i alle omgivelser. Å skli fordi man har dårlig grep under føttene skjer til og med de mest erfarne. Derfor er det praktisk med en antiskli matte som på dette brettet, for deg som er nybegynner. Dette er et oppblåsbart Sup brett som gjør at det er svært reisevennlig. I pakken får du med alt du trenger for å padle; Oppblåsbart Sup brett, sikkerhetsbånd til ankelen, oppgradert aliminiumsåre, manuell luftpumpe, finne, veske til nødvendigheter, og en oppbevaringssekk. Oppbevaringssekken har hjul, slik at du kan dra den etter deg som en tralle. 

I tillegg til alle disse tingene, får du også med en ekstra åre i pakken. Dette er praktisk dersom det skulle skje et uhell og åren knekker eller blir ødelagt. Dette er et godt Sup brett for deg som ønsker et billig brett. Det er ikke et av de mest populære brettene på markedet, men er likevel et flott brett. Det finnes også i mange fine farger og design slik at du kan velge akkurat det designet du ønsker. Dette brettet må bestilles på nettbutikk, men det er absolutt verdt det om du ønsker et billig brett som passer for hele familien. Brettet er perfekt i alle vannforhold på grunn av den gode balansen.

Sup Brett – De viktigste faktorene:

weighing-machine

VEKTKAPASITET: Med tanke på hva ditt Sup brett skal brukes til, burde du sjekke vektkapasitet og antall personer brettet tåler. Om du vil bruke brettet til å padle lengre turer, burde det tåle mye vekt. Med høy vektkapasitet kan du ha med bagasje eller en annen person. Om det skal brukes til barnelek trenger det derimot ikke like høy vektkapasitet.

Sol og skyer

TILGJENGELIGHET: Sup brett er blitt svært populært i Norge de to siste årene. Man kjøper seg gjerne et slikt brett spontant når det er fint vær, eller når man tar seg norgesferie en sommer. Det er et stort pluss om det finnes i en nettbutikk som sender raskt slik at man kan handle coronavennlig og effektivt. Ellers er det praktisk å kunne gå i en butikk i nærheten og handle uten ventetid.

Sup Brett ikon

BRUKERVENNLIGHET: Det er viktig å huske at Sup brett skal være en morsom og fin opplevelse. Dersom det er mye styr for å blåse opp- eller ta ut luften av det oppblåsbare brettet, vil det naturligvis skape frustrasjon. Sjekk om det følger med pumpe, finne, åre og bag før du kjøper paddle board! Å få med bag gjør at det er lett å frakte med seg brettet. Pumpe, finne og åre gjør at du enkelt kan bruke brettet overalt.

Vanskelighetsgrad

VANSKELIGHETSGRAD: Enkelte paddle board er laget for de mer erfarne. Det er ofte lurt å gå for et mindre og lettere brett dersom du er helt ny. Det står som regel i beskrivelsen på de fleste nettsider om brettet er for nybegynnere eller erfarne. Dersom det ikke står noe sted, er en fin huskeregel at jo større og tyngre brettet blir, desto vanskeligere blir det å styre.

meter

STØRRELSE: Det er viktig at bredden og lengden på brettet er konstruert i et bra forhold til tykkelsen. Dersom brettet er langt og brett, men tynt vil kvaliteten synke. Et brett som er tykkere blir naturligvis mer robust, og det bidrar også til å øke vektkapasiteten. Dersom brettet er tynt og langt, vil enkelte føle at brettet synker litt på midten.

Prisklasse

PRISKLASSE: Dersom du kun ønsker å kjøpe et paddle board for gøy, er det ikke nødvendig å gå for det dyreste. De dyrere brettene har ofte ekstra funksjoner til for eksempel vindseiling. Det finnes Sup brett i bade lav, høy og middels prisklasse. Det er viktig å være kritisk, slik at du ikke går for et billig alternativ og blir skuffet av kvalitet etc. Prisklasse har mye å si for kvaliteten. 

Populære spørsmål om Sup Brett:

Er det vanskelig å lære seg å padle med Sup brett?

Dette spørsmålet er det mange som lurer på, og svaret er nei! Det er ikke vanskelig å lære seg å padle på Sup brett. Stand-up padling passer for alle aldre. Det finnes også info kurs og diverse nettsider man kan lese seg opp på for å ha mer kunnskap.

Er det lett å falle i vannet når man padler?

Dersom du bruker et stabilt og godt brett, er sjansene for å falle i vannet små. Det er også viktig å ikke overstige den anbefalte vektkapasiteten. Da kan nemlig balansen på brettet synke mye, og du vil føle deg mer utrygg. Balansen avhenger også mye av vannets bevegelse. Start i rolig vann, og jobb deg heller oppover til bølger og elver.

Kan man ha med hund på brettet?

Ja! Så lenge man ikke overstiger anbefalt vektkapasitet, er det ingen problemer ved å ha hund med på brettet! Det er populært og helt normalt å dra med seg hunden ut. Så fortvil ikke! Hunden trenger ikke bli igjen på land når du vil padle deg en tur. Husk redningsvest på hunden:)

Hvordan vet jeg hvilket brett som passer for meg?

Sup brett er konstruert forskjellig til ulik bruk. Det er enkelt å finne ut hvilket som passer deg. Spør i nettbutikken/butikken om et brett for nybegynner eller erfarne, alt etter hvor i løpet du ligger. Beskriv hva du ønsker å bruke det til, så får du nok god hjelp! Som nevnt tidligere i testen; en fin huskeregel er at jo større og tyngre brettet blir, desto vanskeligere blir det å styre.

Er det noe aldersgrense på Sup brett?

Nei, det er ingen aldersgrense for å padle på paddle board. For barn som ikke er helt trygge i sjøen vil det være lurt å padle med en voksen. Og, man blir aldri for gammel for stand-up padling! Så lenge du føler deg klar for å hive deg ut på sjøen er det bare å padle i vei! Stand-up paddling passer for mennesker og dyr i alle aldre.

Er det forskjell på årene?

Ja, det er stor forskjell på årene til stand-up padling. Valg av riktig åre er svært avgjørende for å gi en positiv opplevelse. Det finnes årer i plast, karbon, aluminium og glassfiber. Start med en mindre åre, og jobb deg oppover. En stor og tung åre gjør at du fort blir sliten i armene. Bredden på bladet er også avgjørende for fremdriften. Naturligvis vil et større blad gi kraftigere tak i vannet enn mindre blad.

 

Slik velger du perfekt størrelse på SUP brett:

I denne guiden hjelper vi deg til å finne riktig størrelse på SUP brett. Når du skal kjøpe et SUP brett er det viktige at du skaffer et brett i riktig størrelse og utforming for deg. Hvilket SUP brett du bør velge avhenger av flere ting, slik som vekt, hva du skal bruke det til, ønsket stabilitet og flyteevne. 

Her skal vi gå gjennom flere ting, slik som de forskjellige typene padlebrett, hva de brukes til, og hvordan du velger riktig brett for deg.

Vi begynner med litt fakta som er greit å vite om SUP brett/padlebrett:

 • Et SUP brett er vanligvis 10 – 11 fot (3-4 meter) lange og 70 – 85 centimeter brede. Du bør se etter de litt bredere variantene på 80 – 85 centimeter hvis du trenger økt stabilitet, men husk at disse gjerne er tyngre og tregere når du padler. Er det hastighet du er ute etter, og du er en erfaren bruker av SUP brett fra før, gå gjerne for de smalere brettene. 
 • Ønsker du et brett som er enklere å ta med seg og veier lite kan du gå for et kortere brett. Men veier du over 65-70 kilo er det best å velge et lengre brett. Disse variantene av padlebrett er gjerne 2,8 meter lange og 75 centimeter brede. Er de bredere enn dette kan det gå sakte i vannet. 
 • Er hastighet målet kan du gå for et SUP brett til racing også. Med rundt 3,8 meter i lengde og en bredde på 81 centimeter får du god stabilitet og hastighet. Skal du virkelig suse forbi alle andre på ditt padlebrett finner du slike som er under 70 centimeter brede. De er raske, men mindre stabile. Fordi disse er større må du også tenke på lagring og frakt, men det finnes oppblåsbare modeller som løser dette problemet. Velger du god kvalitet her kan du få mye brett for pengene. 
 • Det finnes også en del spesialstørrelser, slik som brede 90 centimeters-modeller. Disse er gjerne beregnet på elver. De er for brede til vanlig padling, men er du vågal og vil ut på elva passer de perfekt. 
 • Når du velger ut ditt nye SUP brett vil du havner valget mellom oppblåsbare eller harde brett. Oppblåsbare brett har faktisk flere fordeler her. Ikke bare er de enklere å lagre eller frakte, men de er også mer stabile takket være en jevnere tykkelse på brettet. Harde padlebrett er utformet for redusert vekt og minimal vannmotstand. Dette er bra for deg som vil oppnå høy hastighet, men byr på mindre stabilitet og flyteevne hvis du bare vi padle rolig av gårde. 
 • Brettets tykkelse er også viktig å vurdere. I likhet med et SUP brett sin lengde, bredde og utforming har det mye å si for opplevelsen. Oppblåsbare brett som passer bra for nybegynnere bør være 12 – 13 centimeter tykke. veier du over 100 kilo bør du likevel vurdere et tykkere brett på rundt 15 cm eller mer. 
 • Brettets størrelse og utforming er bare en del av vurderingene du bør ta før du kjøper et padlebrett. Det finnes utrolig mange varianter, utforminger og typer brett på markedet. Derfor er det selvsagt lurt å lese test av SUP brett grundig før du tar et valg, slik at du velger riktig første gang. Et padlebrett bør ikke være noe du kjøper på impuls, så sett deg godt inn i utvalget som finnes. Det er vårt beste tips for å få en god padleopplevelse.

Velg riktig volum på ditt padlebrett

Volum er viktig når du skal velge størrelse på SUP brett. Volumet oppgis gjerne i liter, og avgjør hvor mye vekt brettet kan holde flytende. Er du helt fersk bør du se etter høyere volum, ikke bare på grunn av vekt, men også stabilitet. 

Helt generelt kan vi si at en liter volum i brettet holder en kilo flytende på vannet. Du bør ha omtrent dobbelt så mange liter volum i ditt padlebrett som du selv veier, spesielt hvis du er nybegynner.

Finn riktig størrelse på SUP brett – Nybegynnere

Med alt dette i bakhodet kan vi se litt på hvordan din vekt bør påvirke valget ditt. For å finne riktig størrelse på SUP brett har vi laget en oversikt under. Denne er bare veiledende, men gir en pekepinn på hvilken størrelse på padlebrett som er riktig for deg. Her tar vi utgangspunkt i at du ønsker deg et brett til normal bruk – altså padling på relativt stille vann.

I anbefalingen om rundt 13 centimeters tykkelse for de fleste vektklasser, har vi ikke tatt hensyn til pris. Veier du mer bør du også ha et meget sterkt padlebrett, som kan bety økt pris hvis du går for et tynnere brett. Det krever mer av brettet å bære høyere vekt samtidig som tykkelsen holdes nede. 

Anbefalingene tar også høyde for at du er ny på padlebrett. Dersom du er mer erfaren vil dette variere mer, ettersom du kanskje bruker ditt brett under helt andre forhold enn vi har beregnet for her. Derfor er dette også bare ment som en pekepinne, og ikke som noen fasit for hvilket brett du bør velge.

Finn riktig størrelse på SUP brett – Erfarne brukere

Her er våre anbefalinger for deg som er mer erfaren og vil ha et padlebrett med størrelse beregnet på både stille vann, lett surfing eller lengre turer.

Erfarne brukere av SUP brett pleier selvsagt å gå etter brett som er tilpasset deres bruk. De har gjerne testet flere brett og vet derfor hva som passer for deres egen vekt og bruk. Det gir likevel en liten innsikt i hvilke størrelser som er populære og når.

Mer enn bare vekt som avgjør størrelse på SUP brett

Som du ser av de to tabellene varierer ikke lengden så mye fra SUP brett til nybegynnere og mer erfarne padlere. Det er fordi lengden har mindre med brukerens vekt å gjøre, og mer med andre faktorer, slik som høyde, rekkevidde, hvordan du skal bruke brettet, under hvilke forhold du vil padle, og om du er den eneste som planlegger å bruke ditt SUP brett. Mange liker også å ta med seg familien ut på padletur, enten det er snakk om små barn eller din firbente bestevenn.

Typer SUP brett

Størrelse på SUP brett og hvilken fasong det har avhenger som tidligere nevnt av hva det skal brukes til. Her er de vanligste typene brett du vil møte på i tester eller i butikken når du er kjøpeklar:

 • Vanlig padlebrett/Allround SUP: disse kan brukes av alle, inkludert nybegynnere. De passer under flere forhold. Størrelse på SUP brett i denne klassen varierer fra 3 – 4 meters lengde og 70 – 85 centimeter bredde. Dette er brett som både kan brukes på blikkstille vann og når det er litt bølger. 
 • SUP brett til stille vann/Touring-brett: Disse er laget for lengre utflukter og turer. For å gi mindre motstand når du skal padle langt er de gjerne spisse og lengre, men de har samtidig bredden som gjør det enkelt å komme i gang, selv om du er nybegynner. 
 • Racing SUP: Disse er laget for deg som ønsker høy hastighet på stille vannn. De er lengre, spissere og smalere enn andre padlebrett, og passer derfor ikke like godt til nybegynnere. 
 • Surfe-SUP/Wave SUP: Disse minner mer om surfebrett og er gjerne korte, med smale ender. Det gjør disse brettene perfekte til å la bølgene gi deg susende fart på vannet, men egner seg derimot ikke til lengre turer eller padling på stille vann. 
 • Oppblåsbare SUP brett: dette er nykommeren på markedet. De er geniale for deg som har liten plass til oppbevaring eller liten bil. Fordi brettet kan tas med overalt er de flotte til utflukter på ferie, hytteturer eller i nærmiljøet. I motsetning til det mange tror er ikke dette en flytemadrass, og de er gjerne både solide og veldig stabile. Du får kanskje ikke helt den samme stabiliteten som med harde SUP brett, men de er overraskende gode. At de er så enkle å ta med seg har gjort disse brettene veldig populære.

Tips når du skal velge størrelse på SUP brett

Noe vi var såvidt innom tidligere i denne guiden, er at mange liker å ta med barna eller hunden på tur med SUP brett. Skal du gjøre dette bør du legge ekstra vekt på stabilitet. 

Når det gjelder utforming er det viktig at du tenker på hva du skal bruke ditt SUP brett til. 

Skal du for eksempel utøve yoga på ditt padlebrett er det lurt å gå for økt stabilitet. 

Flate og brede brett ligger godt på vannoverflaten og er enkle å manøvrere. De passer best for rolig padling, surfing, yoga eller elver. 

Spisse brett som går litt dypere skjærer gjennom vannet i høy hastighet med mindre innsats. Disse egner seg gjerne godt til lengre turer eller konkurranser. De er ikke like enkle å styre i vannet som de brede variantene og egner seg derfor ikke like godt til elver eller bruk på bølger. 

Hardt eller oppblåsbart SUP brett

Harde SUP brett

Harde padlebrett er gjerne fylt med skumplast og har et skrog av fiberglass og epoksy. De veier lite, tåler mye og har høy ytelse. Du kan også gå for SUP brett i karbonfiber, som veier enda mindre og er stivere, men de koster til gjengjeld mer. Plastbrett er billige men veier gjerne mye og har dårligere ytelse. Det finnes også varianter i lett treverk, som gir brettene et lekkert og mer unikt utseendne. 

Et hardt SUP brett er for deg som ønsker: 

 • Høy ytelse. De er raskere, beveger seg bedre i vannet og krever mindre styrke enn oppblåsbare brett. Hvis hastighet og lengde er høyt prioritet bør du gå for et hardt padlebrett. 
 • Perfekt passform: Harde SUP brett kommer i en rekke varianter, utforminger og størrelser. Derfor finner du trolig et brett som passer perfekt for deg i denne kategorien. 
 • Stabilitet: Fordi harde brett er stivere enn oppblåsbare varianter, gir de økt stabilitet, spesielt på bølger. De ligger gjerne lavere i vannet også, slik at de føles mer stabile.
 • Du har lagringsplass og fraktmulighet allerede: Harde brett tar opp mye plass. Har du god plass i garasjen og mulighet til å frakte brettet bør du gå for en hard variant.

Oppblåsbare SUP brett

Oppblåsbare SUP brett består av plast og er overraskende stive selv om de er fylt med luft. Fordi de krever mindre lagringsplass og er enkle å ta med på farten har de blitt veldig populære, spesielt hos nybegynnere. De kommer med en pumpe du bruker for å fylle brettet før bruk. 

Et oppblåsbart SUP brett er for deg som: 

 • Har begrenset med lagringsplass. Bor du i et lite hus eller har dårlig med fraktmuligheter er et oppblåsbart brett perfekt for deg. De kan enkelt puttes i skapet når du ikke bruker de. 
 • Du reiser mye. Enten du skal på fly eller tog kan du ta det med deg, uansett størrelse på ditt SUP brett. 
 • Du skal gå til vannet for å padle. Enten du vil padle på et tjern i skogen eller gå ned til havet, så kan du ta med deg et oppblåsbart SUP brett på tur. Å drasse med seg et hardt brett på skogstur er neppe noe alternativ, så da er oppblåsbare varianter det logiske valget. 
 • Du vil bruke det på elver. Oppblåsbare brett passer bedre på elver, der du risikerer å dunke borti steiner eller andre gjenstander i fart. 
 • Du vil bruke ditt SUP brett til yoga. Det er ikke slik at du må gå for oppblåsbare SUP brett for å utøve yoga på vannet, men det er gjerne mer behagelig, siden de er litt mykere enn harde brett. 

Vi håper denne guiden har gitt deg ny kunnskap om hvordan du velger størrelse på padlebrett. Igjen vil vi påpeke at dette bare er ment for å gi deg en pekepinn, og at du alltid bør lese test av SUP brett før du bestemmer deg, slik at du ikke gjør et bomkjøp. 

Dette er en test basert på spesifikasjoner, anmeldelser fra forbrukere, tidligere resultater fra uavhengige tester og / eller vårt eget personlig inntrykk av produktet. Det er viktig å legge merke til at Guidesiden ikke har testet SUP-brettene. Guidesiden finansieres ved at annonsører betales oss per klikk eller salg vi sender til deres hjemmesider. Vi gjør det beste vi kan for å samle innhold som er relevant for våre lesere, slik at de får mest mulig ut av sitt neste kjøp.