Robotstøvsuger best i test 2020

Robotstøvsuger test 2021 

Robotstøvsuger test – Sist oppdatert Mars 2021

Lurer du på hvilken robotstøvsuger som passer deg best? Vi har testet markedets beste robotstøvsugere. Fra blant annet Neatsvor, Xiaomi, iRobot og Roborock. Testene har blitt uført med 2 hovedfokus:

I første trinn skal vi vurdere hvor godt robotstøvsugeren passer til ditt hjem. Da tar vi til hensyn til hvordan maskinen reagerer når den er i nærheten av dyr. Vi skal også ta til vurdering hvordan robotstøvsugeren reagerer hvis den er i nærheten av et barn som leker. Vil den stoppe, eller kjører den videre dersom den treffer et menneske? Dette er viktige faktorer for deg som skal kjøpe denne maskinen.

Andre trinn er maskinens viktigste oppgave: Å gjøre det rent i ditt hjem. Hvor effektiv er egentlig maskinen når det gjelder renhold? Robotstøvsugere er ment til å gå automatisk, altså uten at du må følge med på den. Da er det viktig at disse faktorene lever opp til forventningene. Vi skal også vurdere hvordan maskinen opptrer ved hindringer, fall i trappene og “Forbudt” sone. Kan du kontrollere robotstøvsugeren til å ikke gå inn på et spesielt rom?

Her finner du en komplett liste over alle våre tester: Tester fra Guidesiden.no

1. Neatsvor x500 – BEST I TEST ROBOTSTØVSUGER

Den perfekte robotstøvsugeren som har absolutt alt! Kåret best i test av Guidesiden. Dette er en intelligent robotstøvsuger som skal mye til for å utkonkurrere. Selv med en prislapp på 3990 kroner, får du mye for pengene! Ved hjelp av Google Home kan du kontrollere robotstøvsugeren til å gjøre akkurat hva du vil. Neatsvor har innebygd vanntank og mopp som vil hjelpe deg med rengjøringsjobben. Kraftig motor som tar alt fra hår og støv, til bakterier og til og med stålkuler!

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 120 minutter

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Best i test: Neatsvor er den mest komplette robotstøvsugeren vi har testet. Den har innebygd vanntank og mopp som gjør renholdsjobben feilfri. Når det gjelder selve sugekraften på maskinen, ble vi ordentlig imponert. Maskinen dro med seg alt fra hår til stålkuler! Det som var en liten ulempe er at den også dro med seg en sokk som lå på gulvet. Denne tok vi selvfølgelig av når maskinen var ferdig. Vi anbefaler at du åpner lokket og sjekker at maskinen ikke har tatt med seg verdifulle gjenstander (f.eks en ring eller penger).

Neatsvor bråker ikke spesielt mye. Du kan tenke deg at den bråker litt mindre enn en vanlig støvsuger du bruker hjemme. (Vi målte 55 dB). Det som er veldig fint med Neatsvor er at du kan stille inn hvor kraftig motoren skal jobbe. Da kan du også enkelt kontrollere støynivået. Vi merket også at vi ikke trengte å være tilstede for at robotstøvsugeren skulle gjøre jobben sin. Vi kunne reise ned til butikken og følge med på roboten via en App og Wifi. Når vi kom tilbake var mesteparten av gulvet allerede tatt!

Robotstøvsugeren har flere sensorer. Vi prøvde den i nærheten av en trapp, og da stoppet den like før. Robotstøvsugeren er heller ikke nær veggene, så du slipper å tenke på at den kan skade veggen ved å lage riper eller lignende. Vi prøvde maskinen med dyr. Den likte seg ikke særlig godt i nærheten av hunder, fordi maskinen ble veldig “forvirret”. Hunden prøvde å være nær robotstøvsugeren, og da snudde den motsatt vei. Vi anbefaler derfor å ikke ha dyr nær maskinen når den jobber.

2. Roborock S5 Max – BEST I TEST ROBOTSTØVSUGER

Roborock S5 Max Robotstøvsuger

Best i test: Roborock S5 Max er den perfekte robotstøvsugeren for deg som ønsker alt i en pakke. I likhet med Neatsvor X500 kommer denne robotstøvsugeren med mulighet for mopp og vask. Noe som er et “must” for de fleste robotstøvsugere. Den er super enkel å bruke og håndterer de fleste utfordringer. Det følger også med en App der du kan styre hele maskinen til å gjøre akkurat hva du vil!

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 120 minutter

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Test: Roborock S5 Max har unike funksjoner som mange andre robotstøvsugere ikke har. Dette er et stort pluss. Du kan blant annet styre maskinen til å holde seg unna “Forbudt” Soner, og “Ikke Mopp” Soner. Du vil gjerne at robotstøvsugeren vasker gulvet ditt, men ikke teppet i stuen. Dette kan du fint kontrollere ved hjelp av Appen. Hvis vi går over til batterikapasitet, så  har Roborock S5 Max mulighet til å jobbe i 3 timer uten stopp. Dette vil si at roboten kan støvsuge et helt hus på 250 m² uten problemer.

Roborock S5 Max er en veldig stille robotstøvsuger. Lydnivået kan sammenlignes med en liten støvsuger du har liggende hjemme. I likhet med andre robotstøvsugere, kan du også kontrollere lydnivået. Dette gjør du enkelt ved å redusere sugekraften. Jo mindre den suger – desto mindre bråker den. Roborock gjør jobben som blir lovet: Den samler opp smuss, bakterier, hundehår og sand. Alt samles i en boks. Boksen kan du enkelt ta av, tømme den og deretter sette den tilbake igjen. Du slipper dermed å kjøpe støvsugeposer.

Når S5 Max robotstøvsuger starter arbeidet i ditt hjem, kan du la den jobbe helt på egen hånd. En rekke innebygde sensorer gjør at maskinen aldri faller ned trapper eller smeller inn i veggene. Dette er for å beskytte ditt hjem mot riper og andre slitasjer. Du kan være trygg på at maskinen gjør en perfekt jobb. Klatreevnen på hele 2 cm gir maskinen nok kraft til å komme seg opp diverse tepper og kanter. Vi anbefaler varmt denne maskinen dersom du ønsker en komplett løsning!

3. iRobot Roomba 980 – Robotstøvsuger test

iRobot Roomba 980

iRobot Roomba 980 er en solid robotstøvsuger som scorer høyt på testen vår. Ved hjelp av medfølgende App er støvsugeren svært enkel å bruke. Den tar med seg alt av hundehår, smuss og sand fra gulvet. iRobot Roomba 980 er utstyrt med markedets beste teknologi. Den registrerer alt av møbler, kanter og vegger slik at resultater blir nøytaktig og problemfritt.

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 120 minutter

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Det som er en liten ulempe med iRobot Roomba 980 er at den bråker mer enn nødvendig. Vi prøvde den på maksimal styrke, og da var det som å bruke en helt vanlig støvsuger. Det hadde vært perfekt om det hadde vært mulig å bruke en lyddemper eller lignende. Dersom du ikke ønsker at den bråker under sitt arbeid, kan du la den jobbe selvstendig mens du f.eks. er på jobb eller lignende. Som alle andre robotstøvsugere kan du redusere støynivået ved hjelp av Appen.

Det vi likte med iRobot Roomba 980 er batterikapasiteten. Den kan kjøre uten stopp i hele 2 timer! Når den går delvis tom for strøm kjører den automatisk tilbake til sin ladestasjon. Med medfølgende App kan du styre og overvåke rengjøringen. I følge produsenten kan robotstøvsugeren brukes på forskjellige tregulv, laminat, fliser og andre gulvbelegg. Når vi prøvde den på laminat gulvet, gjennomførte den jobben akkurat som forventet. Den tok med seg alt av hår og støv som lå på gulvet. 

Smart teknologi hindrer at robotstøvsugeren skader veggene og andre gjenstander i huset. iRobot manøvrerer seg gjennom trange steder som f.eks under senga, sofaen eller ved kjøkkenet. Den sitter sjeldent fast og har nok kraft til å komme seg “vekk”. Funksjonaliteten er veldig enkel. Det er 3 knapper på toppen: Den første er til å starte maskinen, den andre er til å lade den, og den tredje er til å vaske bort søl i et kontrollert område. Enklere blir det ikke! Vi er veldig fornøyde…

4. iRobot Roomba S9 Plus – Robotstøvsuger test

iRobot Roomba S9+ Plus robotstøvsuger

4,5 stjerner

iRobot Roomba s9+ er en av de mest avanserte robotstøvsuger vi noen gang har testet. Dette er den første robotstøvsugeren som rengjør hjemmet ditt og deretter rengjør seg selv ved å tømme sin egen søppelkasse! Kan det bli bedre enn det? Kraftig motor og smart navigasjon gjør den veldig effektiv og utrolig rask. Skal du ha kvalitet, må du selvfølgelig betale for det… Det eneste vi savnet var mopp og vask funksjonen. 

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 120 minutter

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Med kraftig suging, smart navigasjon og evnen til å tømme seg selv, er denne klart det beste du kan kjøpe. Våre eksperter mener dette er den mest avanserte modellen som finnes på markedet per dags dato. I stedet for den vanlig sirkulære formen, som du sikkert har sett på de andre robotstøvsugerne, kommer i Robot med en “D” form. Fordelen er at du kan støvsuge kanter og trange steder helt feilfritt. iRobot Roomba s9+  er utrolig rask og kan gjennomføre 100 kvm på under 1 time. Når den er ferdig kjører den tilbake til ladestasjonen og tømmer ut søpla. 

iRobot Roomba s9+ er full spikret med spesialiteter. Blant annet har den sensorer som gjør at maskinen aldri er nær vegger eller kanter på ditt hjem. Den har også knapper for enkel bruk dersom du ikke ønsker å styre med en App. LED-indikatorer viser når maskinen er snart tom for strøm, trenger lading eller at den er koblet seg på WiFi. Eneste vi savner med denne robotstøvsuger er muligheten for mopp og vask. Om denne maskinen hadde hatt dette inkludert, hadde vi enkelt kåret den til nr.1 i vår test. 

Når du kjøper iRobot, følger det selvfølgelig med en App. Denne heter iRobot og er tilgjengelig både for Android og Apple enheter. Fra Appen kan du styre absolutt alle funksjoner på robotstøvsugeren. Du kan starte, stoppe, sjekke batterinivået, sette opp tidsplan for når den skal jobbe, smart navigasjon på eget kart. Du kan også bestemme eget tidspunkt når den skal jobbe. Det vil si at du kan starte den når du er på jobb og kommer hjem til et ryddig hus. Dette er den største fordelen denne robotstøvsugeren har. Vi er imponert! Anbefales…

5. Ecovacs Deebot OZMO 950 – Robotstøvsuger test

Ecovacs Deebot OZMO 950

4,5 stjerner

Ecovacs Deebot OZMO 950 robotstøvsuger har kraftige innebygde børster som tar det meste av hundehår, sand og andre bakterier som flyter på gulvet. Designet for å ta harde gulv og tepper. Dersom du har hund eller katt er dette den perfekte robotstøvsugeren for deg. Hårene setter seg ikke fast på børstene da dette går direkte inn i maskinen. Robotstøvsugeren kommer med vask og mopp som gjør hele rengjøringsjobben komplett!

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 110 minutter

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Ecovacs Deebot OZMO 950 robotstøvsuger kommer med innebygd mopp og vask på undersiden. Denne kan du enkelt ta av og på dersom du ikke ønsker å bruke vaske-funksjonen. Ved hjelp av medfølgende App, kan du planlegge når du vil moppe og hvilken soner du ønsker å ta. Appen er veldig enkel å bruke og kobler seg raskt til din Apple, Google eller Android-enhet. Med bare noen få klikk er maskinen i gang. Her kan du styre støynivået ved å redusere sugekraften, angi tid for “ikke forstyrr”, velge soner og mye mer. På det meste målet vi 66 dB. Når vi reduserte sugekraften gikk den ned til 33 Db. 

Hvis vi går over på hva maskinen faktisk kan gjøre, ble vi overrasket på noen punkter. Et av høydepunktene var at du kunne sette spesifikke rengjøringsplaner. Dette vil si at du kan f.eks velge både støvsuging og vask på kjøkkenet, så kan du velge kun støvsuging på stuen. Du kan også velge et tidspunkt på dagen og bestemme hvilken dag du ønsker at maskinen skal jobbe. Er det tirsdag du ønsker at maskinen skal starte rengjøringsjobben? Selv når du er på jobb kan du følge med på hvor støvsugeren befinner seg ved hjelp av et kart på telefonen! 

Vi tok en test på hindringer og trapper: Her kom den enkelt gjennom testen. Maskinen har innebygde smarte sensorer som gjorde renholdsjobben helt feilfritt. I Appen kan du blokkere bestemte områder i ditt hjem. Som f.eks et rotete rom der du ikke ønsker at støvsugeren skal jobbe. Når du har funnet deg den beste renholdsaktiviteten for maskinen, kan du lagre dette i innstillinger. Dette gjør det enklere for deg å planlegge de neste ukene og månedene. Slik at du slipper gå inn på Appen igjen for å programmere maskinen.

6. Neato Botvac D7 Connected – Robotstøvsuger test

Neato Botvac D7 Connected Robotstøvsuger test

Neato Botvac D7 Connected slår veldig høyt i testen vår på grunn av levetiden. Den kan jobbe hele 200 minutter uten stopp! Dette betyr at den kjører 80 minutter lenger enn TEST-vinnerne! Den utmerker seg også med imponerende navigasjon egenskaper og integrasjon til Google Assistant og Alexa. D7 har en “D” form som tar kantene på huset helt feilfritt. Grunnen til at den ikke nådde helt toppen var pga prisen og for liten søppelkasse. 

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 200 minutter

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Neato Botvac D7 Connected leverte på sitt aller høyeste. Maskinen er mye smartere enn de aller fleste robotstøvsugere. Med sin intelligente laser-navigasjon, rengjørings-kart og integrering til Google slår den sterkt i testen vår. Da den jobbet målte vi ca 68 dB. Lydnivået kunne reduseres ned til 40 dB da vi tok ned sugekraften. Det som skiller Neato fra sine konkurrenter er batteritiden på 200 minutter og den sterke Lithium Ion batteriet som følger med. Om du har et stort hus eller et enebolig er Neato Botvac den perfekt robotstøvsuger for deg! 

Selv om den ikke har inkludert vask, så slår den høyt på resultatet når det gjelder å støvsuge. Den tok alt fra sand, chips og hundehår som lå på gulvet. Dette er jo den viktigste oppgaven til maskinen så her nølte den ikke med å levere varene sine. Det som var litt synd var at søppelkassen ble fort fylt opp etter noen få økter. Neato har løst det ganske enkelt ved å kunne ta ut boksen og tømme den ved noen få “klikk”. Da slipper du å kjøpe støvsugerposer og bry deg om de ekstra kostnadene. Det eneste maskinen trenger for å gjøre sin jobb er at du kobler ladestasjonen til en stikkontakt slik at den kan lade automatisk. 

D-formen gir også Neato en stor fordel når det gjelder å støvsuge kanter og trange steder i ditt hjem. Dette er den største fordelen den har i motsetning til runde robotstøvsugere. Neato kan stilles inn til å holde seg unna “No-Go” soner. Eksempelvis i nærheten av vannskålen til ditt kjæledyr, lekeplassen til ditt barn eller andre rom. Dermed kan du alltid ha kontroll til enhver tid, selv når du ikke er hjemme! Når det gjelder hindringer så faller ikke denne robotstøvsugeren ned fra trapper og den holder seg unna veggene og andre sårbare steder i ditt hjem. Den har innebygd 360 graders laser som gir maskinen full kontroll over jobbsituasjonen.

7. iRobot Roomba i7 (7150) – Robotstøvsuger test

iRobot Roomba i7 (7150) Robotstøvsuger

iRobot Roomba i7 har en 3-trinns rengjøringssystem: Børste, suging og lufstrøm. Perfekt for deg som ønsker å få vekk pels og dyrehår. Den har et innebygd filter som gjør at maskinen etterlater seg frisk og ren luft etterhvert som den jobber. (Miljøvennlig). Robotstøvsugeren styres av den populære iRobot Appen. Her kan du styre om maskinen skal jobbe på tepper, harde gulv, tregulv og flisgulv. Det som vi likte med robotstøvsugeren er at den kan kobles til Google Assistant og lader automatisk.

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 75 minutter

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Slik som de andre iRobot modellene, kommer denne robotstøvsugeren med WiFi og den intelligente iRobot appen. Her kan du planlegge hvordan maskinen skal jobbe i løpet av dagen og ukedagene som kommer. Du kan stimulere hvilken rom du ønsker at maskinen skal jobbe på, enten om du ønsker kjøkkenet eller kun badet. Den avanserte programvaren til Roomba gjør at maskinen sjeldent setter seg fast i kabler og andre hindringer. Den beveger seg forsiktig langs veggen og unngår å falle ned i trapper. Disse funksjonene gjør robotstøvsugeren driftssikker og stabil.

iRobot Roomba i7 (7150) har et innebygd HEPA-filter som fanger opp støv og allergener fra hund og katt. Dette fører til at luften blir ren og frisk etterhvert som den jobber. (I motsetning til andre maskiner som ikke bruker denne type filter). Det som vi likte med maskinen var at den bruker mer tid på områder der det er mest skittent. Produsenten forteller at Roomba i7 har optiske sensorer som identifisere steder der det er mest støv og urensligheter. En annen viktig ting å få med seg er at maskinen er innstilt til å øke luftstrømmen opptil 10 ganger på tepper. 

iRobot Roomba i7 skuffet oss ikke i det hele tatt, men grunnen til at den ikke ble “Best i test” eller kom lenger opp i testen vår var 2 grunner: Jobb tiden på 75 minutter og vask/mopp er ikke inkludert. Ettersom det finnes flere og flere robotstøvsugere som tilbyr dette, er det ikke noe tvil på at de skiller seg ut når de har muligheten for å vaske i tillegg til å støvsuge. Vi er ellers veldig fornøyde med maskinen og anbefaler denne sterkt dersom du ikke har behov for mopp og vask funksjonen. Vi gir denne testen 4,2 stjerner av 5 stjerner.

8. Xiaomi RoboRock S6 – Robotstøvsuger test

Xiaomi-roborock-støvsuger

Xiaomi er kjente for sine supre støvsugere til en rimelig pris.  RoboRock S6 er etterfølgeren til S5. Den koster nærmere 2000 kr mer enn den forrige utgaven, men den skal riktignok være mye forbedret. Ved første øyekast ser den nesten identisk ut som S5, men designet skal være, samt den skal ha noen nye funksjoner.

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 2,5 time

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Det første vi noterte oss før vi startet støvsugeren var at batteritiden er økt mye. Nå er den på 2,5 time som er mye bedre enn S5. På 2,5 time rekker støvsugeren å fullføre hele huset. Dermed trenger du ikke stoppe og lade den opp når den er halvveis i støvsugingen, for å fortsatte senere. Støvsugeren styres fortsatt via en app med navn “Mi Home”. Om du har flere produkter fra samme selskap kan du enkelt bytte mellom produktene i appen, eller du kan få de til å jobbe sammen seg i mellom. Ved start av støvsugeren, merker vi at den bråker mye mindre enn S5. Selv om den bråker mindre suger den fortsatt like godt som forrige, men ikke noe merkbart bedre. Den har absolutt blitt smartere. At støvsugeren har blitt smartere har mye å si for navigeringen i huset. 

Appen har en helt fantastisk funksjon som gjør at du endelig kan dele inn hjemmet i forskjellige rom! Dermed kan du ha ulike modus og tidsskjemaer i de forskjellige rommene. Da kan du enkelt bestemme når støvsugeren skal være i de forskjellige rommene. Dermed slipper den å plage deg midt i middagen eller når du er midt i et møte! Støvbeholderen er på samme sted som før. Den finner du når du løfter på lokket. Den fungerer fint, og har et stort hull slik at det er lett å tømme den! Vi ser også helt klart at den er smartere enn S5. En av nyhetene på denne modellen er at den kan aktivere et såkalt “Map Saving Mode”. Dette moduset gjør at den selv danner seg et kart over hjemmet, og dermed finner frem av seg selv.

Støvsugeren har endelig fått en funksjon som gjør at den hele tiden skanner området 360 grader rundt seg. Den vet alltid hvor den er i rommet, og finner raskt ut hvor den skal kjøre om den krasjer eller setter seg fast i noe. Når støvsugeren er ny i huset trenger den kun en eller to runder i huset før den er kjent og klarte å fordele rommene. Funksjonen som lar deg velge forskjellige funksjoner er ikke alene om å være fantastisk. Nå kan du nemlig også velge forskjellige hastigheter og volum forskjellige steder i rommet! Du kan dermed be den støvsuge under bordet når ungene har spist på maks volum, mens resten av kjøkkenet kan være på lavest volum.

9. Menuett Smart – Robotstøvsuger test

menuett-robotstøvsuger

Menuett sin robotstøvsuger får en plass i testen vår, selv med sin lave pris. Dette er en effektiv og prisvennlig støvsuger som fungerer selv på de minste ting, som for eksempel hundehår. Den har ingen spesielt avanserte funksjoner, men har likevel de grunnleggende tingene. Perfekt for deg som ønsker et billigere alternativ enn de som scorer aller høyest. Denne er også lett i bruk.

App map icon

Styres med App: Nei

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 90 min

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Denne helautomatiske robotstøvsugeren fra Menuett er brukervennlig og selvgående etter du har installert den. Den gjør rengjøringen til en lek, og sparer deg for både tid og energi! Støvsugeren har fem ulike rengjøringsmønstre; Punkt – effektiv støvsuging på mindre område. Sikksakk – rask og effektiv støvsuging av store og umøblerte flater. Kant – Støvsuging langs vegger og kanter. Tilfeldig – støvsuging med et tilfeldig valgt rengjøringsmønster. Automatisk – roboten velger selv et passende mønster. Ikke nok med det, har den også moppefunksjon. Ved å moppe og støvsuge samtidig blir det ikke bare tomt for støv. Det blir i tillegg skinnende rent. Du trenger aldri stresse for å tømme huset for hundehår igjen!

Støvsugeren styres ved hjelp av en fjernkontroll, og ikke app. Fjernkontrollen hjelper deg med å bytte rengjøringsmønster og navigere eventuelle andre funksjoner som finnes. Støvsugeren har en lav høyde på kun 7,8 cm. Med denne høyden muliggjør den støvsuging under forholdsvis lave møbler, som for eksempel en lav sofa. Roboten er konstruert med hele fire kollisjonssensorer. Dette er for at den enkelt skal kunne navigere rundt eventuelle hindringer. Oppå disse sensorene sitter en gummilist. Denne gummilisten er der for å beskytte roboten mot møbler eller lister ved kollisjoner. I tillegg til fire kollisjonssensorer, har denne støvsugeren også fire trappesensorer. Disse forhindrer at roboten faller utenfor trappetrinn eller andre høyder.

Hjulene på støvsugeren er gummibelagte. Dermed skal denne klare å komme seg over 1 cm høye terskler og kanter. Den hadde noe problemer, men klarte det uten hjelp. Når den satt seg litt fast på listen brukte den sin automatiske avstengningsfunksjon. Sugestyrken på støvsugeren tilpasser seg selv etter underlaget. Dermed er sugeeffekten alltid optimal uansett om den er på tre, fliser, stein, tepper eller andre underlag. Alt støvet samler seg opp i en støvbeholder. Denne opplevde vi som ganske enkelt å tømme. Filtreringen gjøres med et tradisjonelt filter, og et HEPA-filter. Både filtrene og støvbeholderen kan rengjøres med vann. Eneste ulempe vi fant med denne støvsugeren under bruk, var at den hektet seg litt fast i ledninger. Etter å fjerne de gikk den som smurt. En støvsuger, perfekt for deg som ønsker en billig og bra robotstøvsuger!

10. Miele Scout RX2 – Robotstøvsuger test

miele-scout-Rx2

Scout RX2 Robotstøvsuger fra Miele er en veldig smart robotstøvsuger som er utviklet med den nyeste teknologien. Bruk mobilappen til å kontrollere støvsugeren. Ved hjelp av et kamera du kan overvåke i appen, kan du kontrollere alt som skjer når du ikke er hjemme. Kom hjem fra jobb til et skinnende rent hjem ved hjelp av RX2!

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 2 timer

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Først og fremst har denne støvsugeren et veldig smart navigeringssystem, gyrosensorer, og i tillegg et kamera. Dette kameraet er plassert på toppen av støvsugeren. Den skanner taket flere ganger per minutt, og kan dermed enkelt finne frem i huset. Dette helt uten å krasje i møbler, og uten å utelate steder som i utgangspunktet kan være vanskelige å nå. I tillegg kan du se hva støvsugeren er på vei til å gjøre, ved hjelp av førstepersons visning i appen. Da kan du enkelt unngå at den kjører steder den ikke skal. Støvsugeren er konstruert med et vaskeprogram. “Quattro Cleaning Power”-programmet gjør at støvsugeren rengjør gulvet flere ganger, og i flere trinn. Den feier, børster og støvsuger, og det resulterer i et fantastisk resultat.

I noen tilfeller kan enkelte støvsugere gjøre at støvpartiklene som er samlet opp, flyr ut i rommet igjen. Dette kan være utrygt å skape en dårlig luft i hjemmet. Ved hjelp av “AirClean Plus-filter” unngår du dette med Miele Scout RX2. “AirClean Plus-filter” er nemlig et utblåsningsfilter som forhindrer at akkurat dette skjer. Dermed kan du nyte frisk og ren luft i hjemmet ditt, og du slipper å være redd for støvpartikler som flyr rundt. Støvsugeren bruker rundt to timer på å bli fulladet. Når den er fulladet får du hele to timers rengjøring, som måler seg opp mot testvinnerne i testen vår. Med to timers rengjøring rekker den å fullføre hele huset før den må lades igjen.

RX2 kartlegger som nevnt omgivelsene sine hele tiden. Ved hjelp av kartleggingen produserer den et kart. Dette kartet kan forbrukeren se ved hjelp av appen. Navigeringen gjøres ved hjelp av et 3D-SmartNavigation-system. I appen kan du også se batteristatus og hva den har rengjort. Ved hjelp av et magnetbånd kan du begrense hvor maskinen beveger seg. Om maskinen skulle gå tom for strøm underveis i rengjøringen returnerer den på eget initiativ til laderen. Når den har fått strøm, vil den selv forlate laderstasjonen og fortsette der den ble avbrutt. Dette er en svært bra støvsuger, men på grunn av prisen har den fått en litt lavere plassering i vår test. Alt i alt en smart og bra støvsuger med et flott design.

11. Noisz by ILIFE S5 – Robotstøvsuger test

noisz-by-ilife-s5-amazon

Noisz S5 er en praktisk og rimelig robotstøvsuger med virvelfri sugeport. Denne støvsugeren er spesielt designet for å takle dyrehår på flate og glatte gulv og er nærmest en dyrehårspesialist. Bestem et eget område der roboten skal rengjøre, og kom hjem til helt strøkent kjøkkengulv.

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 90 min

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Denne robotstøvsugeren fra ILIFE er en flott og rimelig robotstøvsuger som renser gulvet automatisk til planlagt tid, eller ved et enkelt tasteklikk når du trenger det. Du kan enkelt velge hvor du vil at denne robotstøvsugeren skal jobbe. Dermed bruker den ikke unødvendig strøm eller tid på å rengjøre hele huset. Om barna drar på skole etter du har dratt på jobb, kan du enkelt bestemme at den skal støvsuge i mellomtiden mens alle er borte. Kom hjem til skinnende rent gulv, og ingen tegn til at barna har vært alene hjemme! Om du har dyr er dette den perfekte robotstøvsugeren for deg. Ved et enkelt tastetrykk kan du starte støvsugeren på MAX, og den vil dermed plukke opp hvert eneste lille dyrehår i hjemmet. 

I tillegg til at Noisz S5 robotstøvsuger er utrolig effektiv, har den også et flott design. Her får du en skinnende sort robotstøvsuger med rosa detaljer. Til tross for de rosa detaljene, er den svært stilren og passer alle mennesker til hver sin bruk. Ikke nok med det flotte utseendet er den også laget med et lavprofil-design. Dette vil si at den er ekstra lav, som gjør at denne støvsugeren enkelt kan komme seg under senger og møbler. Det er høyst nødvendig for å oppnå et helt støvfritt resultat, da smuss naturligvis liker å gjemme seg i kriker og kroker under møbler. I tillegg har den innebygde sensorer. Disse hindrer robotstøvsugeren i å kræsje med møbler eller evt falle ned trapper. Det beskytter både robotstøvsugeren og møblene dine. 

Første gang man tar i bruk Noisz S5 tar det 12 timer å lade. Det skal riktignok gå kortere tid etter første gang, men det har vi ikke testet. Levetiden er ikke så bra som forventet, da det tok 12 timer å lade. Den gikk i overkant av 90 minutter før den returnerte til laderen, som er dårligere enn håpet. Underveis i støvsugingen er støvsugeren overraskende stille, og du vil knapt nok merke at den kjører rundt deg. Alt i alt er dette en flott, stilren og effektiv, robotstøvsuger, men levetiden trekker betydelig ned. Om du vil prøve robotstøvsuger før du investerer i en av de beste på markedet, er dette en flott støvsuger å starte med. Den er også, som nevnt, super til deg som har hund eller katt. Levetiden er grunnen til at Noisz S5 får 11. plass i testen vår.

12. OKP K2 – Robotstøvsuger test

OKP-K2-vacuum-cleaner-best-i-test

Denne robotstøvsugeren fra OKP hjelper med å holde hjemmet ditt rent. Den har nokså lang levetid og selvlading. Den er konstruert med den nyeste teknologien. Til tross for hvor effektivt denne støvsugeren jobber, er den svært nøyaktig og plukker opp hvert minste hundehår.

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 100 min

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Støvsugeren kommer med fire forskjellige moduser: Auto clean, spot clean, hjørne clean og manuel clean. Du kan enkelt bytte mellom de forskjellige modusene ved hjelp via en app. Ikke nok med at støvsugeren kan styres med OKP sppen, kand en ogsp kobles til Alexa og Google Home. Ved hjelp av disse innstillingene kan du starte støvsugeren med din egen stemme. Dette sparer deg for tid og energi, og gjør at den er veldig enkel å bruke i en hektisk hverdag. Du kan enkelt lage en plan for støvsugeren, samt kontrollere hvilken retning støvsugeren kjører ved hjelp av appen. Utrolig enkel å bruke, og ikke minst effektiv!

Vi noterte oss et problem da vi testet denne støvsugeren. Da vi startet den, ville den ikke suge. Det var vanskelig å finne grunnen, men etter litt om og men fant vi ut at det var flere innstillinger for styrke på støvsugeren. For å oppnå maksimalt resultat må robotstøvsugeren alltid stå på arbeidsmodus HØY. Dette kan man sjekke i appen, eller ved å trykke på “+-” knappen på fjernkontrollen. Robotstøvsugeren jobbet i hele 100 minutter på fulladet 1800 mAh litium-jernfosfat-batterier. Dette var riktignok med arbeidsmodus LAV, så levetiden vil trolig reduseres betraktelig ved bruk av HØY. Når støvsugeren hadde lavt batteri, returnerte den automatisk til ladestasjonen. Det samme gjorde den når den var ferdig med støvsugingen.

Robotstøvsugeren er utstyrt med anti-kollisjon infrarød sensor-teknologi. Denne teknologien hindrer robotstøvsugeren i å kræsje i vegger, lister eller møbler, samt å falle ned trapper. Støvsugeren drives av en kraftig motor, og har veldig høy sugekraft på maksimalt modus. Det unike innløpsdesignet hindrer den i å tettes av dyrehår eller andre ting som kan tette støvsugeren. Dette er en fin robotstøvsuger, men den kommer med noen ulemper. Disse ulempene er grunnen til plasseringen i testen vår. Til tross for de er det en flott robotstøvsuger til daglig bruk.

13. Coredy R750 – Robotstøvsuger test

coredy-test-robotstøvsuger

Coredy R750 robotstøvsuger er både moderne og avansert. Den kan oppleves som vanskelig å bruke, men etter å ha satt seg inn i den er dette en bra robotstøvsuger til en rimelig penge. Den har flere imponerende innstillinger, og er konstruert med avansert teknologi.

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 80 min

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Denne robotstøvsugeren kommer med stemme- og appkontroller. Du kan bruke blant annet Google Home og Amazon Alexa til å starte og stoppe rengjøringen. I tillegg kan du bruke den smarte appen til å kontrollere R750-robotstøvsugeren, samt overvåke sanntidsrengjøringen, batteristrøm, tilbehørstatus, tilpasse rengjøringsmodus/moppenivå, planlegge rengjøring og ikke minst kontrollere rengjøringsretningen. I tillegg har Coredy online support service om du skulle trenge det. Dette trekker opp, i forhold til de avanserte innstillingene som kan trekke litt ned. 

Støvsugeren har en virtuell grense og spesialiserte nye sensorer. I samarbeid med grensestrips jobber kun støvsugeren i de områdene du ønsker. Du får med 2×6 strips i pakken.Et av de avanserte innstillingene denne støvsugeren kommer med, er en såkalt “Boost-intellect Technology”. Dette innstillingen gjør det mulig å automatisk øke sugekraften i løpet av kun få sekunder når for eksempel et teppe oppdages. Når robotstøvsugeren beveger seg fra teppe og over til gulv eller hardt underlag, skal normal sugekraft komme tilbake av seg selv. Vi merket at dette ikke fungerte optimalt, og at det kunne ta noe ekstra tid før den endret sugekraft. På en annen side var det den sterkeste innstillingen som gjorde at støvsugeren fikk ønsket effekt. De svakere innstillingene kan virke noe ueffektive. 

Denne robotstøvsugeren kommer med et moppesystem. Den har elektronisk kontrollert vannpumpe, automatisert overvåking og kontroll av vannstanden i henhold til tørrhet og fuktighet på gulvet uten søl. Du får med en vanntank og en klut inkludert i pakken. I tillegg får du blant annet sidebørster, 2 AAA batterier, ladestasjon, strømadapter og rengjøringsverktøy. Alt i alt er dette en avansert støvsuger, og du må ha tid og overskudd til å sette deg inn i teknologien for å få best mulig opplevelse. Den kan virke noe håpløs for nybegynnere, men i forhold til prisen får du en svært avansert støvsuger.

14. HOSOME – Robotstøvsuger test

Hosome-robotstøvsuger-test

Hosome robotstøvsuger er en støvsuger kombinert med mobbing. Denne støvsugeren skal gi deg 3-punkts rengjøringssystemet som består av sidebørster, rullebørste og et kraftig sug som raskt vil rengjøre både støvet, papirrester, hundehår og annet. I tillegg har denne robotstøvsugeren en elektronisk vanntank som har nok vann til å rengjøre et 150 kvadratmeter stort område.

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 90 min

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Støvsugeren kommer med innebygd navigasjon og infrarøde sensorer. Ved hjelp av denne teknologien og moppen kombinert unngår du unødvendig bruk av tid, batteri og vann ved at støvsugeren gjentar å rengjøre samme sted flere ganger. De infrarøde sensorene gjør det smart å identifisere hindringer og forhindre kollisjon i møbler og eventuelle fall ned trapper etc. Med 2 meter frie grenselister danner robotstøvsugeren et effektivt område for å dekke dine rengjøringsbehov. Hosome robotstøvsuger kan styres både via app og Alexa/Google Home. Ved hjelp av Alexa og Google Home kan du starte og stoppe støvsugeren enkelt med din egen stemme. 

I tillegg kan Hosome robotstøvsuger styres via appen. Her kan du skru den av/på, men du kan også gjøre mer avanserte ting som blant annet sette tidsplaner eller sjekke sanntids bevegelsesbane. En ulempe vi fant med denne appen er at den bare kan brukes med 2,4 GHx Wi-Fi. Det betyr at det kan bli betraktelig dyrere om du ikke har tilgang på 2,4 GHx Wi-Fi, ved at du da må betale for å skaffe dette. Støvsugeren er skapt for å ha mer kraft men med et tynnere design. Det tynne designet skal gjøre at støvsugeren kan jobbe problemfritt under sofaer, senger eller andre lave møbler. Kraften skal være opptil 2200 på kraftig sug, som er perfekt for tepperensing eller hard gulvrengjøring.

Denne støvsugeren lager merkbart lite lyd med under 55dBA. Hosome robotstøvsuger har 6 rengjøringsmodus som oppfyller de forskjellige behov og krav til rengjøring av boligen. Når støvsugeren har lavt batteri, eller rengjøringen er fullført, returnerer støvsugeren automatisk til ladestasjonen. Når batteriet er fulladet vil støvsugeren fortsette der den slapp, uten at du trenger å sette den tilbake i arbeid selv. Ladestasjonen følger med, og du får også med batterier til støvsugeren. Dette er en robotstøvsuger av kvalitet, men problemene med Wi-Fi i appen trekker betraktelig ned. Alt i alt er det en bra støvsuger som fortjener plass blant topp 15, men problemene i appen blir den største grunnen til at plasseringen blir såpass lav i vår test.

15. MOOSOO – Robotstøvsuger test

moosoo-robotstøvsuger-test

Denne robotstøvsugeren fra Moosoo imponerer stort i forhold til prisen. Den har alle grunnleggende funksjoner og inkluderer blant annet Wi-Fi-tilkobling, navigasjon, styring via app, stemmestyring, anti-drop, auto-return & charging, koster og en støvbeholder som skal være enkel å tømme.

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 90 min

Map Icon

Kan følges på kart: Ja

Robotstøvsugeren kommer med et 1800Pa sterkt sug, og 3-trinns rengjøringssystem. Dette systemet gjør det lettere å rengjøre forskjellige overflater som tregulv, teppe, fliser etc. Kantbørstene hjelper støvsugeren med å nå inn i alle hjørner og kroker. MT-501 robotstøvsuger er konstruert for å hjelpe med å rengjøre alt av innebygd støv, smuss, smuler og dyrehår. Støvsugeren styres via en Smart Life app. Appen kommer med avanserte funksjoner inkludert kontroll av rengjøringsretning, planlegging og valg av rengjøringsmodus. Du kan også styre denne robotstøvsugeren via Alexa eller Google Home. Fjernkontroll er også inkludert i pakken om du heller skulle foretrekke det.

Robotstøvsugeren kommer med 4 forskjellige rengjøringsmoduser. Du kan bytte fritt mellom modusene for å tilfredsstille dine rengjøringsbehov. De 4 modusene er auto, rengjøring av flekker, kantrengjøring og manuell rengjøring. Støvbeholderen rommer hele 600ml. Det bidrar til at rengjøringen kan foregå over lengre tid uten problemer. Det vaskbare HEPA-filteret bidrar til å holde luften ren og frisk. Dermed slipper den ikke ut partikler som kan forurense luften og være dårlig å puste inn for små barn. Støvsugeren har også 360 grader sensor som hindrer kræsjer og fall. Støvsugeren returnerer helt av seg selv til ladestasjonen ved lite batteri eller fullført rengjøring.

I pakken får du med robotstøvsuger, strømadapter, ladestasjon, fjernkontroll, rengjøringsbørste, bruksanvisning samt  2 ekstra sidebørster. Støvsugeren har dessverre ikke innebygd mopp, og det trekker ned. Til tross for det jobber den effektivt og funker flott på selv de minste hundehår. Bruksanvisningen var noe vanskelig å lese, men når du tar deg god tid vil den være til stor hjelp på støvsugeren. Den var litt vanskelig å ta i bruk, men etter å ha satt seg inn i bruksanvisningen var den mer brukervennlig med en gang. Her får du en robotstøvsuger med mange spennende funksjoner til en rimelig penge.

6 ting du bør se på ved kjøp av robotstøvsuger:

battery

LEVETID: For at robotstøvsugeren din skal jobbe mest mulig effektivt, vil det være en fordel med lang levetid. Dersom den har levetid på 2 timer vil den uten problem klare å fullføre hele huset på en oppladning. Dersom støvsugeren må returnere til ladeplassen sin midt i støvsugingen vil det ta ekstra lang tid.

color-wheel

DESIGN: Alle produkter som tar plass i hjemmet burde naturligvis ha et flott og eksklusivt design. Mennesker har forskjellig smak, og for å unngå å gå lei produktet vil det være en fordel å kjøpe ting med et stilrent design. Svart og hvit er eksempler på stilrene produkter som passer i de fleste hjem.

kitchen

MOPP OG VASK: Dette er smak og behag, men robotstøvsugere gjør en mye mer verdig jobb dersom de har funksjoner som mopp og vask. Med disse funksjonene  blir ikke gulvet bare tomt for støv. Det blir i tillegg skinnende rent. Mopp og vask på robotstøvsugere vasker opp helt vanlig og nylig søl.I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

volume

STØYNIVÅ: For at støvsugeren ikke skal være i veien eller være plagsom er det svært viktig at støynivået er lavt. Det er begrenset hvor lavt støynivå støvsugere kan ha, men vi har notert oss at alle i vår test har et lavt støynivå. Om lyden blir for høy kan det være forstyrrende underveis i jobb, møter eller soving.

Rekkevide

NAVIGERINGSSYSTEM: Et kartsystem er absolutt nødvendig for at en robotstøvsuger skal fungere optimalt. Uten et slikt system vil støvsugeren kræsje og henge seg fast i ting rundt hvert hjørne. Det finnes forskjellige slike systemer, og noen fungerer naturligvis bedre enn andre. Les deg opp på støvsugeren du ønsker for å se hva slags system den har.

remote-control

APP: For å få mest mulig ut av teknologien i en robotstøvsuger er absolutt styring fra app en positiv faktor. I apper til robotstøvsugere kan du velge hvor den skal kjøre, i tillegg til å følge med på den underveis i støvsugingen. I enkelte apper kan du dele inn rommene slik at støvsugeren kun jobber der du ønsker. Om ikke du kan styre støvsugeren med app burde den styres via noe annet som for eksempel fjernkontroll.

Ofte stilte spørsmål om robotstøvsugere

Er robotstøvsuger allergivennlig?

Robotstøvsugere har som regel støvbeholder i stedet for støvsugerposer. Dersom du er allergisk eller har små barn er det ekstra viktig å tømme denne beholderen før bruk, i tillegg til å bruke allergivennlig filter.

Hvordan lader robotstøvsugere?

Robotstøvsugere lades ved hjelp av en ladestasjon som kobles til et strømuttak i veggen. De fleste robotstøvsugerne vi har testet, returnerer til ladestasjonen etter rengjøring automatisk. Det samme gjør den om batterinivået er for lavt underveis i rengjøringen. Om det skjer, vil den automatisk fortsette der den slapp da batteriet ble for lavt.

Er det verdt det å kjøpe robotstøvsuger i stedet for manuell?

Dette spørsmålet blir svært ofte stilt, og det er vanskelig å svare på for alle. I en hektisk hverdag vil en robotstøvsuger være til mye hjelp, i tillegg til at den gir deg mer tid til overs. Du slipper å dra frem støvsugeren etter en lang arbeidsdag. Med en robotstøvsuger blir arbeidet gjort mens du er på trening eller jobb.

Hvor lang er batteritiden på robotstøvsuger?

Batteritiden på robotstøvsugere er veldig individuell fra merke til merke. De dyreste og mest eksklusive støvsugerne har batteritid opp mot tre timer, mens de rimeligere har 60 minutter. Dette står ofte på pakningen, hvis ikke kan du spørre i butikk.

Hvor ofte må jeg tømme støvbeholderen?

Det finnes ikke noe konkret svar på dette spørsmålet, men det er en anbefaling felles for alle robotstøvsugere. For å unngå full støvbeholder, bør den tømmes etter bruk. Dette er spesielt viktig for støvallergikere og barnefamilier.

Hva koster en robotstøvsuger?

Robotstøvsugere finnes i alle prisklasser. De rimeligste på markedet i Norge koster i underkant av 1000 kr, mens de dyrere og mer avanserte koster over ti ganger så mye.