Robotstøvsuger best i test 2020

Robotstøvsuger: TEST 2021 

Robotstøvsuger test – Sist oppdatert Januar 2021

Lurer du på hvilken robotstøvsuger som passer deg best? Vi har testet markedets beste robotstøvsugere. Fra blant annet Neatsvor, Xiaomi, iRobot og Roborock. Testene har blitt uført med 2 hovedfokus:

I første trinn skal vi vurdere hvor godt robotstøvsugeren passer til et hjem. Da tar vi til vurdering hvordan maskinen reagerer når den er i nærheten av dyr. Vi skal også ta til vurdering hvordan robotstøvsugeren reagerer hvis den er i nærheten av et barn som leker. Vil den stoppe eller kjører den videre dersom den treffer et menneske? Dette er viktige faktorer for deg som skal kjøpe denne maskinen.

Andre trinn er maskinen viktigste oppgave: Å gjøre det rent i ditt hjem. Hvor effektiv er faktisk maskinen når det gjelder renhold? Robotstøvsugere er ment til å gå automatisk uten at du må følge med på den. Da er det viktig at disse faktorene er med i avgjørelsen. Vi skal også vurdere maskinen utifra hindringer, fall i trappene og “Forbudt” sone. Kan du kontrollere støvsugeren til å ikke gå inn på et spesiell rom?

Her finner du en komplett liste over alle våre tester: Tester fra Guidesiden.no

1. Neatsvor x500 – BEST I TEST ROBOTSTØVSUGER

Den perfekte robotstøvsugeren som har absolutt alt! Kåret best i test av Guidesiden januar 2021. Dette er en intelligent robotstøvsuger som skal mye til for å utkonkurrere. Selv med en prislapp på 3990 kroner, får du mye for pengene! Ved hjelp av Google Home kan du kontrollere støvsugeren til å gjøre akkurat hva du vil. Neatsvor har innebygd vanntank og mopp som vil hjelpe deg med rengjøringsjobben. Kraftig motor støvsuger alt fra hår, støv, bakterier og til å med stålkuler!

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 120 minutter

Map Icon

Bestem område: Ja

Best i test: Neatsvor er den mest komplett robotstøvsugeren som vi noen gang har testet. Den har innebygd vanntank og mopp som gjør renholdsjobben feilfritt. Når det gjelder selve sugekraften på maskinen ble vi ordentlig imponert. Maskinen dro med seg alt fra hår til stålkuler! Den som var en liten ulempe er at den også dro med seg en sokk som lå i gulvet, denne tok vi selvfølgelig av når maskinen var ferdig. Vi anbefaler at du åpner lokket og sjekker at maskinen ikke har tatt med seg verdifulle gjenstander (f.eks en ring eller penger).

Neatsvor bråker ikke spesielt mye. Du kan tenke deg at den bråker litt mindre enn en vanlig støvsuger du bruker hjemme. (Vi målte 55 dB). Det som er veldig fint med Neatsvor er at du kan stille inn hvor kraftig motoren skal jobbe. Da kan du også enkelt kontrollere støynivået. Vi merket også at vi ikke trengte å være tilstedet for at roboten skulle gjøre jobben sin. Vi kunne reise ned til butikken og følge med på støvsugeren via Google Home og Wifi. Når vi kom tilbake var mesteparten av gulvet allerede tatt!

Robotstøvsugeren har flere sensorer, vi prøvde den i nærheten av en trapp, da stoppa den like før. Maskinen er heller ikke nær veggene, så slipper du å tenke på at det kan skade veggen med riper eller lignende. Vi prøvde maskinen med dyr, den likte seg ikke veldig godt i nærheten av en hund, da ble maskinen veldig “forvirret”. Hunden prøvde å være nær maskinen og da snudde den motsatt vei. Vi anbefaler derfor å ikke ha dyr nær maskinen når den jobber.

2. Roborock S5 Max – BEST I TEST ROBOTSTØVSUGER

Roborock S5 Max Robotstøvsuger

Best i test: Roborock S5 Max er den perfekte robotstøvsugeren for deg som ønsker alt i en pakke. I likhet med Neatsvor X500 kommer denne robotstøvsugeren med mulighet for mopp og vask. Noe som er et “must” for de fleste robotstøvsugere. Den er super enkel å bruke og håndterer de fleste utfordringer. Det følger også med en App der du kan styre hele maskinen til å gjøre akkurat hva du vil!

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 120 minutter

Map Icon

Bestem område: Ja

Roborock S5 Max har unike funksjoner som mange andre robotstøvsugere ikke har. Dette er et stort pluss. Du kan blant annet styre maskinen til å holde seg unna “Forbudt” Soner, og “Ikke Mopp” Soner. Du vil gjerne at støvsugeren vasker gulvet ditt, men ikke teppe i stuen. Dette kan du fint kontrollere ved hjelp av Appen. Hvis vi går over på batterikapasitet, så  har Roborock S5 Max mulighet til å jobbe i 3 timer uten stopp. Dette vil si at roboten kan støvsuge et helt hus på 250 m² uten problemer.

Roborock S5 Max er en veldig stille robotstøvsuger. Lydnivået kan sammenlignes som en liten støvsuger du har liggende hjemme. I likhet med andre robotstøvsugere kan du også kontrollere lydnivået. Dette gjør du enkelt ved å redusere sugekraften, jo mindre den suger – jo mindre bråker den. Roborock gjør jobben som blir lovet: Den samler opp smuss, bakterier, hundehår og sand. Alt samles i en boks. Boksen kan du enkelt ta av og på, tømme den og sette den tilbake igjen. Du slipper dermed å kjøpe støvsugeposer.

Når S5 Max starter arbeidet i ditt hjem, kan du la den jobbe helt på egen hånd. En rekke innebygde sensorer gjør at maskinen aldri faller ned fra trapper eller smeller inn i veggene. Dette er for å beskytte ditt hjem mot riper og andre slitasjer. Du kan være trygg på at maskinen gjør en perfekt jobb. Klatreevnen på hele 2 cm gir maskinen nok rekkevidde for å komme seg opp i diverse tepper og kanter. Vi anbefaler varmt denne maskinen dersom du ønsker en komplett løsning!

3. iRobot Roomba 980 – Robotstøvsuger

iRobot Roomba 980

iRobot Roomba 980 er en solid robotstøvsuger som skårer høyt på testen vår. Ved hjelp av medfølgende App er støvsugeren svært enkel å bruke. Den tar med seg alt av hundehår, smuss og sand fra gulvet. iRobot Roomba 980 er utstyrt med markedets beste teknologi. Den registrerer alt av møbler, kanter og vegger slik at resultater blir nøytaktig og problemfritt.

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 120 minutter

Map Icon

Bestem område: Ja

Det som er en liten ulempe med iRobot Roomba 980 er at den bråker litt mer enn nødvendig, vi prøvde den på maksimal styrke og da var det som å bruke en helt vanlig støvsuger. Det hadde vært perfekt om det hadde vært en lyddemper eller lignende. Dersom du ikke ønsker at den bråker under sitt arbeid kan du la den jobbe selvstendig når du er f.eks på jobb eller lignende. Som alle andre robotstøvsugere kan du redusere støynivået ved hjelp av Appen.

Det som vi likte med iRobot Roomba 980 er batterikapasiteten. Den kan kjøre uten stopp i hele 2 timer! Når den går delvis tom for strøm kjører den automatisk tilbake til sin ladestasjon. Med medfølgende App kan du styre og overvåke rengjøringen. I følge produsenten kan robotstøvsugeren brukes på forskjellige tregulv, laminat, fliser og andre gulvbelegg. Når vi prøvde den på laminat gulvet, gjennomførte den jobben akkurat som forventet. Den tok med seg alt av hår og støv som lå på gulvet. 

Smart teknologi hindrer at robotstøvsugeren skader veggene og andre gjenstander i huset. iRobot manøvrere seg gjennom trange steder som f.eks under senga, sofaen eller ved kjøkkenet. Den sitter sjeldent fast og har nok kraft til å komme seg “vekk”. Funksjonaliteten er veldig enkel, det er 3 knapper på toppen: Den første er til å starte maskinen, den andre er til å lade den og den tredje er til å rydde bort søl i en kontrollert området. Enklere blir det ikke! Vi er veldig fornøyde…

4. iRobot Roomba S9 Plus – Robotstøvsuger

iRobot Roomba S9+ Plus robotstøvsuger

4,5 stjerner

iRobot Roomba s9+ er en av de mest avanserte robotstøvsuger vi noen gang har testet. Dette er den første robotstøvsugeren som rengjør hjemmet ditt og deretter rengjør seg selv ved å tømme sin egen søppelkasse! Kan det bli bedre enn det? Kraftig motor og smart navigasjon gjør den veldig effektiv og utrolig rask. Skal du ha kvalitet, må du selvfølgelig betale for det… Det eneste vi savnet var mopp og vask funksjonen. 

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 120 minutter

Map Icon

Bestem område: Ja

Med kraftig suging, smart navigasjon og evnen til å tømme seg selv, er denne klart det beste du kan kjøpe. Våre eksperter mener dette er den mest avanserte modellen som finnes på markedet per dags dato. I stedet for den vanlig sirkulære formen, som du sikkert har sett på de andre robotstøvsugerne, kommer i Robot med en “D” form. Fordelen er at du kan støvsuge kanter og trange steder helt feilfritt. iRobot Roomba s9+  er utrolig rask og kan gjennomføre 100 kvm på under 1 time. Når den er ferdig kjører den tilbake til ladestasjonen og tømmer ut søpla. 

iRobot Roomba s9+ er full spikret med spesialiteter. Blant annet har den sensorer som gjør at maskinen aldri er nær vegger eller kanter på ditt hjem. Den har også knapper for enkel bruk dersom du ikke ønsker å styre med en App. LED-indikatorer viser når maskinen er snart tom for strøm, trenger lading eller at den er koblet seg på WiFi. Eneste vi savner med denne robotstøvsuger er muligheten for mopp og vask. Om denne maskinen hadde hatt dette inkludert, hadde vi enkelt kåret den til nr.1 i vår test. 

Når du kjøper iRobot, følger det selvfølgelig med en App. Denne heter iRobot og er tilgjengelig både for Android og Apple enheter. Fra Appen kan du styre absolutt alle funksjoner på robotstøvsugeren. Du kan starte, stoppe, sjekke batterinivået, sette opp tidsplan for når den skal jobbe, smart navigasjon på eget kart. Du kan også bestemme eget tidspunkt når den skal jobbe. Det vil si at du kan starte den når du er på jobb og kommer hjem til et ryddig hus. Dette er den største fordelen denne robotstøvsugeren har. Vi er imponert! Anbefales…

5. Ecovacs Deebot OZMO 950

Ecovacs Deebot OZMO 950

4,5 stjerner

Ecovacs Deebot OZMO 950 robotstøvsuger har kraftige innebygde børster som tar det meste av hundehår, sand og andre bakterier som flyter på gulvet. Designet for å ta harde gulv og tepper. Dersom du har hund eller katt er dette den perfekte robotstøvsugeren for deg. Hårene setter seg ikke fast på børstene da dette går direkte inn i maskinen. Robotstøvsugeren kommer med vask og mopp som gjør hele rengjøringsjobben komplett!

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 110 minutter

Map Icon

Bestem område: Ja

Ecovacs Deebot OZMO 950 robotstøvsuger kommer med innebygd mopp og vask på undersiden. Denne kan du enkelt ta av og på dersom du ikke ønsker å bruke vaske-funksjonen. Ved hjelp av medfølgende App, kan du planlegge når du vil moppe og hvilken soner du ønsker å ta. Appen er veldig enkel å bruke og kobler seg raskt til din Apple, Google eller Android-enhet. Med bare noen få klikk er maskinen i gang. Her kan du styre støynivået ved å redusere sugekraften, angi tid for “ikke forstyrr”, velge soner og mye mer. På det meste målet vi 66 dB. Når vi reduserte sugekraften gikk den ned til 33 Db. 

Hvis vi går over på hva maskinen faktisk kan gjøre, ble vi overrasket på noen punkter. Et av høydepunktene var at du kunne sette spesifikke rengjøringsplaner. Dette vil si at du kan f.eks velge både støvsuging og vask på kjøkkenet, så kan du velge kun støvsuging på stuen. Du kan også velge et tidspunkt på dagen og bestemme hvilken dag du ønsker at maskinen skal jobbe. Er det tirsdag du ønsker at maskinen skal starte rengjøringsjobben? Selv når du er på jobb kan du følge med på hvor støvsugeren befinner seg ved hjelp av et kart på telefonen! 

Vi tok en test på hindringer og trapper: Her kom den enkelt gjennom testen. Maskinen har innebygde smarte sensorer som gjorde renholdsjobben helt feilfritt. I Appen kan du blokkere bestemte områder i ditt hjem. Som f.eks et rotete rom der du ikke ønsker at støvsugeren skal jobbe. Når du har funnet deg den beste renholdsaktiviteten for maskinen, kan du lagre dette i innstillinger. Dette gjør det enklere for deg å planlegge de neste ukene og månedene. Slik at du slipper gå inn på Appen igjen for å programmere maskinen.

6. Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7 Connected Robotstøvsuger test

Neato Botvac D7 Connected slår veldig høyt i testen vår på grunn av levetiden. Den kan jobbe hele 200 minutter uten stopp! Dette betyr at den kjører 80 minutter lenger enn TEST-vinnerne! Den utmerker seg også med imponerende navigasjon egenskaper og integrasjon til Google Assistant og Alexa. D7 har en “D” form som tar kantene på huset helt feilfritt. Grunnen til at den ikke nådde helt toppen var pga prisen og for liten søppelkasse. 

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 200 minutter

Map Icon

Bestem område: Ja

Neato Botvac D7 Connected leverte på sitt aller høyeste. Maskinen er mye smartere enn de aller fleste robotstøvsugere. Med sin intelligente laser-navigasjon, rengjørings-kart og integrering til Google slår den sterkt i testen vår. Da den jobbet målte vi ca 68 dB. Lydnivået kunne reduseres ned til 40 dB da vi tok ned sugekraften. Det som skiller Neato fra sine konkurrenter er batteritiden på 200 minutter og den sterke Lithium Ion batteriet som følger med. Om du har et stort hus eller et enebolig er Neato Botvac den perfekt robotstøvsuger for deg! 

Selv om den ikke har inkludert vask, så slår den høyt på resultatet når det gjelder å støvsuge. Den tok alt fra sand, chips og hundehår som lå på gulvet. Dette er jo den viktigste oppgaven til maskinen så her nølte den ikke med å levere varene sine. Det som var litt synd var at søppelkassen ble fort fylt opp etter noen få økter. Neato har løst det ganske enkelt ved å kunne ta ut boksen og tømme den ved noen få “klikk”. Da slipper du å kjøpe støvsugerposer og bry deg om de ekstra kostnadene. Det eneste maskinen trenger for å gjøre sin jobb er at du kobler ladestasjonen til en stikkontakt slik at den kan lade automatisk. 

D-formen gir også Neato en stor fordel når det gjelder å støvsuge kanter og trange steder i ditt hjem. Dette er den største fordelen den har i motsetning til runde robotstøvsugere. Neato kan stilles inn til å holde seg unna “No-Go” soner. Eksempelvis i nærheten av vannskålen til ditt kjæledyr, lekeplassen til ditt barn eller andre rom. Dermed kan du alltid ha kontroll til enhver tid, selv når du ikke er hjemme! Når det gjelder hindringer så faller ikke denne robotstøvsugeren ned fra trapper og den holder seg unna veggene og andre sårbare steder i ditt hjem. Den har innebygd 360 graders laser som gir maskinen full kontroll over jobbsituasjonen.

7. iRobot Roomba i7 (7150)

iRobot Roomba i7 (7150) Robotstøvsuger

iRobot Roomba i7 har en 3-trinns rengjøringssystem: Børste, suging og lufstrøm. Perfekt for deg som ønsker å få vekk pels og dyrehår. Den har et innebygd filter som gjør at maskinen etterlater seg frisk og ren luft etterhvert som den jobber. (Miljøvennlig). Robotstøvsugeren styres av den populære iRobot Appen. Her kan du styre om maskinen skal jobbe på tepper, harde gulv, tregulv og flisgulv. Det som vi likte med robotstøvsugeren er at den kan kobles til Google Assistant og lader automatisk.

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Nei

Tid

Kjøretid: 75 minutter

Map Icon

Bestem område: Ja

Slik som de andre iRobot modellene, kommer denne robotstøvsugeren med WiFi og den intelligente iRobot appen. Her kan du planlegge hvordan maskinen skal jobbe i løpet av dagen og ukedagene som kommer. Du kan stimulere hvilken rom du ønsker at maskinen skal jobbe på, enten om du ønsker kjøkkenet eller kun badet. Den avanserte programvaren til Roomba gjør at maskinen sjeldent setter seg fast i kabler og andre hindringer. Den beveger seg forsiktig langs veggen og unngår å falle ned i trapper. Disse funksjonene gjør robotstøvsugeren driftssikker og stabil.

iRobot Roomba i7 (7150) har et innebygd HEPA-filter som fanger opp støv og allergener fra hund og katt. Dette fører til at luften blir ren og frisk etterhvert som den jobber. (I motsetning til andre maskiner som ikke bruker denne type filter). Det som vi likte med maskinen var at den bruker mer tid på områder der det er mest skittent. Produsenten forteller at Roomba i7 har optiske sensorer som identifisere steder der det er mest støv og urensligheter. En annen viktig ting å få med seg er at maskinen er innstilt til å øke luftstrømmen opptil 10 ganger på tepper. 

iRobot Roomba i7 skuffet oss ikke i det hele tatt, men grunnen til at den ikke ble “Best i test” eller kom lenger opp i testen vår var 2 grunner: Jobb tiden på 75 minutter og vask/mopp er ikke inkludert. Ettersom det finnes flere og flere robotstøvsugere som tilbyr dette, er det ikke noe tvil på at de skiller seg ut når de har muligheten for å vaske i tillegg til å støvsuge. Vi er ellers veldig fornøyde med maskinen og anbefaler denne sterkt dersom du ikke har behov for mopp og vask funksjonen. Vi gir denne testen 4,2 stjerner av 5 stjerner.

8. Xiaomi RoboRock S6

Xiaomi-roborock-støvsuger

Xiaomi er kjente for sine supre støvsugere til en rimelig pris.  RoboRock S6 er etterfølgeren til S5. Den koster nærmere 2000 kr mer enn den forrige utgaven, men den skal riktignok være mye forbedret. Ved første øyekast ser den nesten identisk ut som S5, men designet skal være, samt den skal ha noen nye funksjoner.

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 2,5 time

Map Icon

Bestem område: Ja

Det første vi noterte oss før vi startet støvsugeren var at batteritiden er økt mye. Nå er den på 2,5 time som er mye bedre enn S5. På 2,5 time rekker støvsugeren å fullføre hele huset. Dermed trenger du ikke stoppe og lade den opp når den er halvveis i støvsugingen, for å fortsatte senere. Støvsugeren styres fortsatt via en app med navn “Mi Home”. Om du har flere produkter fra samme selskap kan du enkelt bytte mellom produktene i appen, eller du kan få de til å jobbe sammen seg i mellom. Ved start av støvsugeren, merker vi at den bråker mye mindre enn S5. Selv om den bråker mindre suger den fortsatt like godt som forrige, men ikke noe merkbart bedre. Den har absolutt blitt smartere. At støvsugeren har blitt smartere har mye å si for navigeringen i huset. 

Appen har en helt fantastisk funksjon som gjør at du endelig kan dele inn hjemmet i forskjellige rom! Dermed kan du ha ulike modus og tidsskjemaer i de forskjellige rommene. Da kan du enkelt bestemme når støvsugeren skal være i de forskjellige rommene. Dermed slipper den å plage deg midt i middagen eller når du er midt i et møte! Støvbeholderen er på samme sted som før. Den finner du når du løfter på lokket. Den fungerer fint, og har et stort hull slik at det er lett å tømme den! Vi ser også helt klart at den er smartere enn S5. En av nyhetene på denne modellen er at den kan aktivere et såkalt “Map Saving Mode”. Dette moduset gjør at den selv danner seg et kart over hjemmet, og dermed finner frem av seg selv.

Støvsugeren har endelig fått en funksjon som gjør at den hele tiden skanner området 360 grader rundt seg. Den vet alltid hvor den er i rommet, og finner raskt ut hvor den skal kjøre om den krasjer eller setter seg fast i noe. Når støvsugeren er ny i huset trenger den kun en eller to runder i huset før den er kjent og klarte å fordele rommene. Funksjonen som lar deg velge forskjellige funksjoner er ikke alene om å være fantastisk. Nå kan du nemlig også velge forskjellige hastigheter og volum forskjellige steder i rommet! Du kan dermed be den støvsuge under bordet når ungene har spist på maks volum, mens resten av kjøkkenet kan være på lavest volum.

9. Menuett Smart Robotstøvsuger

menuett-robotstøvsuger

Menuett sin robotstøvsuger får en plass i testen vår, selv med sin lave pris. Dette er en effektiv og prisvennlig støvsuger som fungerer selv på de minste ting, som for eksempel hundehår. Den har ingen spesielt avanserte funksjoner, men har likevel de grunnleggende tingene. Perfekt for deg som ønsker et billigere alternativ enn de som scorer aller høyest. Denne er også lett i bruk.

App map icon

Styres med App: Nei

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 90 min

Map Icon

Bestem område: Ja

Denne helautomatiske robotstøvsugeren fra Menuett er brukervennlig og selvgående etter du har installert den. Den gjør rengjøringen til en lek, og sparer deg for både tid og energi! Støvsugeren har fem ulike rengjøringsmønstre; Punkt – effektiv støvsuging på mindre område. Sikksakk – rask og effektiv støvsuging av store og umøblerte flater. Kant – Støvsuging langs vegger og kanter. Tilfeldig – støvsuging med et tilfeldig valgt rengjøringsmønster. Automatisk – roboten velger selv et passende mønster. Ikke nok med det, har den også moppefunksjon. Ved å moppe og støvsuge samtidig blir det ikke bare tomt for støv. Det blir i tillegg skinnende rent. Du trenger aldri stresse for å tømme huset for hundehår igjen!

Støvsugeren styres ved hjelp av en fjernkontroll, og ikke app. Fjernkontrollen hjelper deg med å bytte rengjøringsmønster og navigere eventuelle andre funksjoner som finnes. Støvsugeren har en lav høyde på kun 7,8 cm. Med denne høyden muliggjør den støvsuging under forholdsvis lave møbler, som for eksempel en lav sofa. Roboten er konstruert med hele fire kollisjonssensorer. Dette er for at den enkelt skal kunne navigere rundt eventuelle hindringer. Oppå disse sensorene sitter en gummilist. Denne gummilisten er der for å beskytte roboten mot møbler eller lister ved kollisjoner. I tillegg til fire kollisjonssensorer, har denne støvsugeren også fire trappesensorer. Disse forhindrer at roboten faller utenfor trappetrinn eller andre høyder.

Hjulene på støvsugeren er gummibelagte. Dermed skal denne klare å komme seg over 1 cm høye terskler og kanter. Den hadde noe problemer, men klarte det uten hjelp. Når den satt seg litt fast på listen brukte den sin automatiske avstengningsfunksjon. Sugestyrken på støvsugeren tilpasser seg selv etter underlaget. Dermed er sugeeffekten alltid optimal uansett om den er på tre, fliser, stein, tepper eller andre underlag. Alt støvet samler seg opp i en støvbeholder. Denne opplevde vi som ganske enkelt å tømme. Filtreringen gjøres med et tradisjonelt filter, og et HEPA-filter. Både filtrene og støvbeholderen kan rengjøres med vann. Eneste ulempe vi fant med denne støvsugeren under bruk, var at den hektet seg litt fast i ledninger. Etter å fjerne de gikk den som smurt. En støvsuger, perfekt for deg som ønsker en billig og bra robotstøvsuger!

10. Miele Scout RX2 Home Vision

miele-scout-Rx2

Scout RX2 Robotstøvsuger fra Miele er en veldig smart robotstøvsuger som er utviklet med den nyeste teknologien. Bruk mobilappen til å kontrollere støvsugeren. Ved hjelp av et kamera du kan overvåke i appen, kan du kontrollere alt som skjer når du ikke er hjemme. Kom hjem fra jobb til et skinnende rent hjem ved hjelp av RX2!

App map icon

Styres med App: Ja

Mopp og vask icon

Mopp og vask: Ja

Tid

Kjøretid: 2 timer

Map Icon

Bestem område: Ja

Først og fremst har denne støvsugeren et veldig smart navigeringssystem, gyrosensorer, og i tillegg et kamera. Dette kameraet er plassert på toppen av støvsugeren. Den skanner taket flere ganger per minutt, og kan dermed enkelt finne frem i huset. Dette helt uten å krasje i møbler, og uten å utelate steder som i utgangspunktet kan være vanskelige å nå. I tillegg kan du se hva støvsugeren er på vei til å gjøre, ved hjelp av førstepersons visning i appen. Da kan du enkelt unngå at den kjører steder den ikke skal. Støvsugeren er konstruert med et vaskeprogram. “Quattro Cleaning Power”-programmet gjør at støvsugeren rengjør gulvet flere ganger, og i flere trinn. Den feier, børster og støvsuger, og det resulterer i et fantastisk resultat.

I noen tilfeller kan enkelte støvsugere gjøre at støvpartiklene som er samlet opp, flyr ut i rommet igjen. Dette kan være utrygt å skape en dårlig luft i hjemmet. Ved hjelp av “AirClean Plus-filter” unngår du dette med Miele Scout RX2. “AirClean Plus-filter” er nemlig et utblåsningsfilter som forhindrer at akkurat dette skjer. Dermed kan du nyte frisk og ren luft i hjemmet ditt, og du slipper å være redd for støvpartikler som flyr rundt. Støvsugeren bruker rundt to timer på å bli fulladet. Når den er fulladet får du hele to timers rengjøring, som måler seg opp mot testvinnerne i testen vår. Med to timers rengjøring rekker den å fullføre hele huset før den må lades igjen.

RX2 kartlegger som nevnt omgivelsene sine hele tiden. Ved hjelp av kartleggingen produserer den et kart. Dette kartet kan forbrukeren se ved hjelp av appen. Navigeringen gjøres ved hjelp av et 3D-SmartNavigation-system. I appen kan du også se batteristatus og hva den har rengjort. Ved hjelp av et magnetbånd kan du begrense hvor maskinen beveger seg. Om maskinen skulle gå tom for strøm underveis i rengjøringen returnerer den på eget initiativ til laderen. Når den har fått strøm, vil den selv forlate laderstasjonen og fortsette der den ble avbrutt. Dette er en svært bra støvsuger, men på grunn av prisen har den fått en litt lavere plassering i vår test. Alt i alt en smart og bra støvsuger med et flott design.