Roborock S7

Vi har testet Roborock S7 – Se komplett test under. 

Sist oppdatert 21.02.2022 – Inneholder annonselenker. 

Roborock S7 forsidebilde

Når bare det beste er godt nok elsker vi å teste toppmodeller. Det er ingen tvil om at Roborock S7 sikter høyt og lander med stil. Dette er en kostbar sak, men så får du også en av de beste modellene på markedet. Det merkes både på antallet funksjoner, hvor godt den vasker og ikke minst orienteringen.

Vi har laget en komplett test med markedets beste robotstøvsugere. 

Premium fra første stund

Roborock S7 innpakning

Som vanlig begynner vi med forpakningen. Det er jo her førsteinntrykket ligger når vi mottar produktet. Her har Roborock virkelig gjort seg flid. Roborock S7 kommer nemlig i dobbel innpakning. Hovedesken er også ekstra solid, og som alltid kommer den med et praktisk håndtak.

Roborock S7

Les også: Roborock S6 Pure 

Fremtiden er her

Når vi endelig fikk denne i hus kunne vi nesten ikke vente. Her skulle rengjøringsevnen testes. Når man kjøper en robotstøvsuger til mangfoldige tusen forventes det tross alt et visst nivå.

Her kan vi ikke si annet enn «wow»! Roborock S7 kommer med en rekke ulike sugestyrker, som lar deg tilpasse rengjøringen etter behov. Det i seg selv er ikke så uvanlig, men den sterke sugeevnen imponerte virkelig.

Roborock S7 på bordet

Den lot rett og slett ikke noe støv og smuss ligge igjen. I motsetning til mange andre modeller, også fra Roborock, spiste den opp alt i sin vei.

I likhet med flere av sine søsken har også S7 moppefunksjon. Det betyr at den gjerne tar seg av gulvvasken også, etter at den er ferdig med støvsugingen.

Og nok en gang måtte vi si oss fornøyd. Det er faktisk ikke ofte vi er når det kommer til robotmopping. Selv om de gjør gulvet litt renere, er det nemlig lite som kan erstatte en skikkelig gulvvask utført av mennesker.

Her må vi likevel innrømme at Roborock S7 begynner å nærme seg.

Roborock S7 lader

Den har et moppetrykk på nesten 600 gram, som gjør at den klarer selv vanskelige flekker som har fått sitte en stund.

Tiden der du nærmest måtte følge etter robotstøvsugeren med en mopp, er forbi. Roborock kaller vidunderet for Intense Sonic^3 Mopping – så høres det litt futuristisk ut, også!

Angivelig bruker denne funksjonen lydvibrasjoner som «skrubber gulvet opptil 3000 ganger per minutt». Ofte høres slike idéer finere ut enn de er, men denne gangen har Roborock rett.

I motsetning til andre robotstøvsugere, som bare sleper rundt på en våt mopp, skaper den vibrasjoner som løsner skitt og smuss fra gulvet.

Roborock S7 underside

Av andre praktiske funksjoner må vi nevne den ultrasoniske sensoren som gjenkjenner tepper når roboten mopper. Dermed stopper den å vaske, helt av seg selv. På mange billigere modeller har vi opplevd at man må sette opp usynlige vegger eller no-go-soner.

Robotstøvsugeren kommer kun med én kost, noe som også trekker ned, siden mange konkurrenter i samme prisklasse har både to eller tre koster.

Kosten som følger med er heller ikke super, og ved flere anledninger sendte den brødsmulene rundt i rommet. Dette er trolig et resultat av at Roborock-modellene kommer med bare én kost, slik at smuler og annet smuss ikke blir “spist opp” like effektivt som hos konkurrentene med flere koster.

Helt super orienteringsevne!

«Helt supert» er det ikke ofte vi sier om produktene vi tester. Det er nemlig et stempel vi forbeholder det beste av det beste. Her går all ære til Roborock, som orienterte seg rundt i rommet på rekordtid.

Den tar også alle kanter og hjørner med glans. Inntrykket vi sitter igjen med er en robotstøvsuger som vet nøyaktig hvilken oppgave den har, og hvordan den skal utføres.

Roborock S7 design

Imponerende støtdemper, som faktisk demper støt

Selv med en orienteringsevne som får toppscore hos oss, hender det selvsagt at robotstøvsugeren treffer andre gjenstander.

Når den gjør det, sørger den aktive støtdemperen i front for et mykt møte. Møbler og gjenstander den kolliderer med tar dermed ingen skader, og samtidig sparer det selve støvsugeren for riper i lakken.

Roborock  bruker LiDAR – en lysbasert radar – for å navigere. Det tar den 2-3 runder for å kartlegge hjemmet ditt. I tillegg til disse har den selvsagt sensorer som hindrer den fra å falle ned trapper eller kjøre utfor kanter.

Vedlikehold og deler

Roborock S7 støvbeholder

Med en oppgradert gummibørste kommer denne nærmere gulvet. Det gir en mer effektiv rengjøring, samtidig som du slipper merker på gulvet.

En av oppgavene som faktisk må gjøres ganske ofte med en robotstøvsuger er å tømme støvbeholderen. Takket være den store støvbeholderen på S7, slipper du likevel å gjøre det like ofte.

Roborock S7 avtakbare deler

Appen er vi vant til

Når det gjelder appen er dette den samme vi er vant til fra Roborock. Den er enkel i bruk, men den har noen ekstra funksjoner som er verdt å nevne når du går for denne modellen.

Du kan for eksempel slå på en «tastelås» for robotstøvsugeren herfra – og det er praktisk hvis du har barn eller kjæledyr i huset. Da slipper du at de plutselig fyrer opp robotstøvsugeren ved et uhell.

Roborock S7 app

I appen kan du som vanlig kartlegge boligen din, rom for rom. Her deler faktisk støvsugeren opp rommene i flere soner. Har du en åpen romløsning kan du trekke en usynlig vegg mellom områdene, slik at det blir lettere å gi støvsugeren riktig kommandoer, som f.eks. «vask kjøkkenet».

Ikke stillegående, men det gjør ikke noe

Roborock S7 er ikke en stillegående støvsuger. På balansert modus durer den med rundt 67 dB. Dette er ikke veldig høyt, men samtidig er ikke dette en av de mer stillegående modellene der ute.

Roborock S7 lyd

Det er likevel helt greit, med tanke på hvor god jobb den gjør med rengjøring og navigasjon, som betyr at den ikke holder på like lenge som mange andre modeller på markedet.

Du velger selv hvilket støynivå du ønsker. Dette påvirker også sugekraften, noe som er viktig å huske på. Eksempelvis er det en fordel å ha lavere støynivå på barnerommet enn i stua eller på kjøkkenet.

Automatisk ladestasjon

Roborock S7 kommer med automatisk ladestasjon, i likhet med sine søsken. Flere av Roborock sine andre modeller har oppført seg litt merkelig når de skal tilbake hit for å hente mer strøm.

Roborock S7 ladestasjon

Det samme er tilfellet her. Den virker rett og slett litt usikker på hvor den skal, og brukte et par minutter på å finne ladestasjonen, selv om den var like ved.

Roborock S7 i ladestasjon

Spesifikasjoner – Roborock S7:

 • Modell: Roborock S7
 • Dimensjoner: 353 x 350 x 96,5 mm
 • Sugekraft: 2000 PA
 • Støvkapasitet: 0,46 liter
 • Vanntank: 0,29 liter
 • Farge: Hvit

Fordeler med Roborock S7:

 • Brukermanualen er på norsk
 • Navigeringsevnen er meget god
 • Gummibørsten gjør en bedre jobb enn vi er vant med fra vanlige børster.
 • Appen er like velfungerende og enkel som alltid
 • Robotstøvsugeren stopper automatisk moppefunksjonen når den treffer på tepper
 • Barnesikring

Ulemper med Roborock S7:

 • 1 børste foran