Vi har testet Roborock S6 Pure – Se komplett test under.
Sist oppdatert 28.10.2021 – Inneholder annonselenker.
Roborock S6 Pure imponerer på flere områder, men bærer tydelig preg av å tilhøre mellomklassen. Det er ingen tvil om at du får en grei støvsuger for pengene i dette segmentet hos Roborock, selv om konkurransen er hard. Mellomklassen er tross alt der de fleste av oss havner når vi skal kjøpe en robotstøvsuger. Så hvordan klarte Roborock S6 Pure seg i vår test?
Allerede her ser man at dette ikke er en toppmodell. Innpakningen er likevel pen og stilren, men vi slet med å få opp teipen. I esken er alt godt polstret og pakket. Vi ble skuffet over at Pure ikke har en ekstra mopp eller filter, men skulle du ha behov for dette kan det selvsagt kjøpes separat.
Noe du derimot får her, og som ikke medfølger toppmodellene Roborock S5 Max og S6 MaxV, er ekstra filter til vanntanken. Bra!
Så til den kanskje viktigste delen: hvor godt rengjør Roborock S6 Pure? Her kan vi heller ikke gi noen toppscore.
Sugekraften er helt ok, men i vår test lot den f.eks. musli ligge igjen, flere ganger. Brødsmuler tok den derimot med seg, og den har ikke problemer med vanlig støv.
Robotstøvsugeren kommer kun med én kost, noe som også trekker ned, siden mange konkurrenter i samme prisklasse har både to eller tre koster.
Kosten som følger med er heller ikke super, og ved flere anledninger sendte den brødsmulene rundt i rommet. Dette er trolig et resultat av at Roborock-modellene kommer med bare én kost, slik at smuler og annet smuss ikke blir “spist opp” like effektivt som hos konkurrentene med flere koster.
Et område som mange robotstøvsugere i denne prisklassen sliter med, er navigasjon. Som vanlig ble vi likevel imponerte over navigasjonen til S6 Pure. Den jobber seg gjennom både hjørner og kanter, selv på kontorstoler med flere hjul og bord med ulike bein.
Den bruker riktignok litt tid på å finne frem når den møter på slike møbler. De gode, store hjulene, gjør også at den kommer seg over kanter og terskler uten større problemer.
Når det kommer til å finne ladestasjonen sin er vi ikke like imponert. Her har S6 Pure et klart forbedringspotensiale.
Den kjørte nemlig på sin egen ladestasjon som en del av rengjøringen, og når den først forsøkte å finne den for å hente strøm, hadde den ofte problemer – selv med 46% strøm igjen. Når den endelig finner veien tilbake tar den seg usedvanlig god tid på veien, for å si det pent.
Alt dette er ikke et stort problem – men det kan bli et irritasjonsmoment.
Brukervennlig, men ikke på norsk
Når du skal sette opp Roborock S6 Pure for aller første gang, er det ingen vei utenom appen. Både denne og selve robotstøvsugeren har en god brukermanual – hvis du kan engelsk eller tysk. Her kunne produsenten tatt seg bryet med å legge ved en norsk brukermanual, synes vi.
Merkelig nok finnes det ingen informasjon om ladetid i brukermanualen. I den daglige tidsklemma er det greit å vite, slik at man kan planlegge husvasken.
Ellers er den relativt enkel å sette opp. Appen er lett å forstå, og veldig oversiktlig. Dette er også noe Roborock har tatt seg flid med på andre modeller, og det gode grunnlaget finner vi også hos S6 Pure. Mer om appen litt senere i testen.
Støvbeholderen er også et lite ankepunkt i vår test. Vi opplevde nemlig at alt innholdet i denne falt ut ved enkelte anledninger, selv om vi åpnet den som anvist.
Appen er lett å like
Når det kommer til appen, er det sjelden noe å utsette på Roborock. I dette tilfellet mistenker vi de problemene vi møtte på handlet mer om selve støvsugeren, for eksempel når den brukte hele tre minutter på å finne ladestasjonen.
Appen er lett å bruke og veldig oversiktlig. Du kan styre områdene som skal støvsuges, og herfra kan du også be robotstøvsugeren om å vaske et bestemt område, umiddelbart. Praktisk, om du for eksempel har sølt noe på kjøkkenet.
Lurer du på hvor støvsugeren har gjort av seg, kan du trykke på en “hvor er jeg”-knapp, så sier den ifra om hvor den befinner seg.
I appen er det også en “joystick”, slik at du manuelt kan styre støvsugeren. Dette var morsommere enn vi hadde trodd. Appen gir også beskjed når tiden er inne for å bytte mopp, filter eller kost, noe som er veldig praktisk.
I vår test klemte vi robotstøvsugeren fast mellom beina til en av våre ansatte. Da fortsatte den å jobbe, til tross for at den altså satt fast. Appen ga heller ingen beskjed om dette, og vi ser for oss at dette kan bli problematisk hvis den faktisk sitter fast. Igjen, kan dette like gjerne være et problem med selve støvsugeren, og ikke appen.
Roborock S6 Pure: Støynivå
Er du ute etter en stillegående robotstøvsuger, kan det være greit å vurdere en av Roborock sine dyrere modeller. S6 Pure er nemlig langt fra stillegående. Selv på det laveste “Gentle”-moduset høres den godt, og skrur du opp til Max minner det mer om en jetmotor enn en robotstøvsuger.
Støynivået henger direkte sammen med sugekraften, og vi merket oss at Roborock S6 Pure var langt mer effektiv som støvsuger om vi lot den sparke litt fra seg på Max.
Enkel og robust
Roborock S6 Pure lever opp til navnet når vi ser på utseende. Den er enkel og stilren, og føles robust og velbygd. Vår modell i svart synes vi ser bedre ut enn den hvite motparten. De fleste Roborock-modeller gjør det bra her, og S6 Pure er intet unntak.
Vi bruker informasjonskapsler for å sikre at vi gir deg den beste opplevelsen på nettstedet vårt. Hvis du fortsetter å bruke dette nettstedet, antar vi at du er fornøyd med det.Ok