Roborock S6 MaxV test

Vi har testet Roborock S6 MaxV – Se komplett test under. 

Sist oppdatert 26.10.2021 – Inneholder annonselenker. 

Roborock S6 MaxV pakkeinnhold

Etter å ha testet Roborock S5 Max tidligere, var det med stor spenning at vi åpnet storebroren, Roborock S6 MaxV. Den lover større kapasitet med den kjente Roborock-navigasjonen vi har blitt vant til. Dette er uten tvil en toppmodell, noe som også reflekteres i den høye prisen – men så er dette til gjengjeld en av de beste robotstøvsugerne vi har hatt gleden av å teste.

I denne testen tar vi en nærmere titt på Roboroc S6 MaxV‘s funksjoner og design, samt hva vårt totale inntrykk av robotstøvsugeren er.

Vi har laget en komplett test med markedets beste robotstøvsugere. 

Roborock S6 MaxV – Innpakning og innhold

Som med de fleste modeller fra Roborock kom også denne i en praktisk eske med håndtak. Her er varene godt sikret med innpakning som gir inntrykk av kvalitet fra første stund. Vi kan ikke legge skjul på at vi liker sånne detaljer, selv om det ikke har direkte sammenheng produktets funksjonalitet.

Roborock S6 MaxV innpakning

I esken finner du selve robotstøvsugeren, ladestasjonen, kabel, mopp og et ekstra filter.

Les også: Roborock S5 Max test

Kombinert mopp og robotstøvsuger

I likhet med lillesøsteren kommer også S6 MaxV med både mopp og støvsuger.

Med andre ord kan du overlate både gulvvasken og støvsugingen til S6 MaxV – i alle fall når det er hverdagsvasken som skal gjøres. Her gjør nemlig S6 MaxV det bedre enn mange konkurrenter.

Når den mopper legger den dessuten trykk på gulvet, slik at også vanskelige flekker forsvinner. Her gjorde Roborock det bra med S5 Max også – noe de har videreført til storebroren.

Elektronisk styring av vannmengde gjør dessuten at du kan tilpasse vasken til gulvtype, i den meget gode appen fra Roborock. Mer om den senere.

Les også: Robotstøvsuger test – Komplett liste

Roborock S6 MaxV – en mester på navigasjon

Roborock S6 MaxV navigasjon

Nok en gang er det bare å gi toppscore til Roborock for navigasjon. Den er både effektiv og rask, og møter svært sjelden på en utfordring den ikke takler. Med hele 14 innebygde sensorer, og to kameraer i front, gjør den nye prosessoren fra Qualcomm barnemat ut av navigasjonen. Disse gir Roborock S6 MaxV dybdesyn og langt bedre oversikt over omgivelsene.

Les også: Roborock S7 test

Sjansen for at den tar med seg en sokk eller kabel er derfor mindre enn med andre modeller vi har testet. Den finner enkelt veien fra rom til rom, slik at rengjøringen blir mer effektiv. Frontkameraene gjør også at du kan følge med på robotstøvsugeren fra mobilen – noe som viste seg å være ganske morsomt. Har du kjæledyr kan du bruke robotstøvsugeren til å sjekke at alt er bra med de, også når du ikke er hjemme – en aldri så liten bonusfunksjon, altså.

Roborock S6 MaxV har også en funksjon for å gjenkjenne objekter den ikke skal ta med seg – slikt som ledninger – og benytter kunstig intelligens og den effektive prosessoren for å ta seg av dette.

Rengjøring

Igjen er dette et område som Roborock S6 MaxV scorer høyt på. I tillegg til moppen har den sugekraft på 2500 PA, som trekker til seg det meste av støv, hår og annet fra både gulv og tepper. Møter den på sistnevnte skrur den opp sugekraften for å rengjøre i dybden.

Roborock S6 MaxV vasking

Ønsker du å justere sugekraften manuelt i hvert rom kan du også gjøre dette i appen. Her lagrer du også forskjellige etasjer, hvis du har dette.

Børstene gjør seg også fortjent til stempelet som toppmodell. Med hovedbørste og sidebørste som virkelig gjør rent, kan vi slå fast at få – hvis noen – modeller gjør en like god jobb som Roborock S6 MaxV.

Les også: Roborock S6 Pure test

Moppefunksjonen fungerer også bra, til å være en robotstøvsuger. Disse kan ikke erstatte en skikkelig, manuell vask – enda. Men det går altså i den retningen, og Roborock leder åpenbart an på utviklingsfronten.

Batteri og lading

Når S6 MaxV er ferdig, eller hvis den får for lite strøm til å gjøre hele jobben, kjører den helautomatisk tilbake til ladestasjonen sin for å lade. Første gang den skulle gjøre dette slet den imidlertid med å finne tilbake selv. Vi er usikre på hvorfor, men i påfølgende forsøk har det vært grei skuring, hver gang.

Roborock S6 MaxV lading

Vedlikeholdet går som en lek

Her har andre produsenter noe å lære av Roborock. Den er rett og slett enkel å vedlikeholde. Både filteret og støvbeholderen skylles enkelt i vann. Som seg hør og bør sier Roborock S6 MaxV i fra når den er full. Alle avtakbare deler kan skiftes ut, slik at slitasje på for eksempel børster ol. ikke blir et problem.

Roborock S6 MaxV rensing

Innholdsrik app

Robotstøvsugeren kan styres mi Xiaomi MiHome-appen, eller en egen Roborock-app. Begge appene er meget innholdsrike, men vi har valgt å fokusere på MiHome i denne testen.

I appen kan du stille inn områder som skal støvsuges og vaskes – eller ikke vaskes. Det er nyttig hvis du har tepper på gulvet. Da setter du ganske enkelt om no-go-soner for moppen her.

Roborock S6 MaxV applikasjon og bruksanvisning

Kartleggingssystemet gir rom for inntil fire etasjer. I hver av disse kan man sette opp soner som ikke skal moppes og usynlige vegger.

Du kan starte rengjøringen fra mobilen, selv om du ikke er hjemme. Frokostsmuler på kjøkkenet når du kommer hjem fra jobb tilhører fortiden, for å si det slik.

Vi merket oss at appen spurte om vi har husdyr ved første åpning. Har du dette vil robotstøvsugeren anbefale å bruke mer sugekraft, slik at alt av støv, kattesand og dyrehår blir tatt med. Dermed er Roborock S6 MaxV en av få robotstøvsugere vi trygt kan anbefale til de med kjæledyr.

Tilpass sugekraft og støynivå

Det er ikke til å unngå at robotstøvsugere lager lyd. Derfor er det praktisk å kunne justere støynivået, men husk at lavere støynivå går ut over sugekraften. Samtidig vil høyere sugekraft gå ut over batteritiden. Her gjelder det om å finne en balansegang som fungerer for deg og din bolig.

Roborock S6 MaxV har i likhet med sin lillesøster, fem ulike moduser for sugekraft: Gentle, Quiet, Balanced, Turbo og Max.

Vi målte Quiet-modusen til 54,2 dB, mens Max drar den opp til 62,6 dB. Det er ikke spesielt mye høyere enn en helt normal samtale, så vi har ikke mye å klage på her. Den er uansett mer stillegående enn de fleste, manuelle støvsugere.

Roborock S6 MaxV støynivå

Dette kunne vært bedre 

Det blir en kort liste denne gangen, for det er vanskelig å finne noe vi misliker med Roborock S6 MaxV. Likevel er det et par ting vi ønsker å pirke på i vår test:

 • Den rotet en del for å finne ladestasjonen sin første gangen. Dette problemet løste seg imidlertid etter kartlegging og bruk.
 • Kartet i appen forsvinner av og til. Det kan fort bli forvirrende, da man plutselig ikke vet hvor den befinner seg.
 • Det var litt vanskelig å forstå seg på kamerafunksjonen i appen.

Spesifikasjoner – Roborock S6 MaxV :

 • Modell: Roborock S6 MaxV
 • Dimensjoner: 353 x 350 x 96,5 mm
 • Trådløs WiFi Smart Connect
 • Støvkapasitet: 0,46 liter
 • Vanntank: 0,30 liter
 • Sugekraft: 2500 PA
 • Batterilevetid (ved bruk): 3 timer

Fordeler med Roborock S6 MaxV:

 • Stor kapasitet
 • Enkel kartlegging
 • Lekkert design
 • Automatisk lading
 • 5 moduser for tilpasning av sugekraft

Ulemper med Roborock S6 MaxV:

 • Vanskeligheter med å forstå kamera-funksjonene i appen
 • Kartet i appen forsvinner av og til