Roborock S5 Max test

Vi har testet Roborock S5 Max – Se komplett test under. 

Sist oppdatert 15.09.2021 – Inneholder annonselenker. 

Roborock S5 Max test

Roborock S5 Max er en av de desidert beste robotstøvsugerne på markedet i dag. Ikke bare har den vunnet en rekke tester, men den er også meget populær blant forbrukerne. Robotstøvsugeren stiller opp med flere egenskaper som selv den mest kresne forbruker vil elske.

I denne testen tar vi en nærmere titt på hva denne funksjonsrike og stilige robotstøvsugeren har å by på.

Vi har laget en komplett test med markedets beste robotstøvsugere. 

Roborock S5 Max – Innpakning og innhold

Når vi tok i mot robotstøvsugeren kom den i en praktisk eske med håndtak. Slike små detaljer er kanskje ikke avgjørende, men bidrar til det gode helhetsinntrykket. Som seg hør og bør var støvsugeren godt innpakket, men esken hadde en liten skramme på utsiden som trolig stammer fra transporten.

Roborock S5 Max forpakning

I esken fulgte det med både ladestasjon, kabel, beskyttelsestrekk og mopp.

Les også: Roborock S6 MaxV test

Robotstøvsuger og mopp i samme enhet

Roborock S5 Max er en robotstøvsuger som kombinerer støvsuger og moppefunksjon. Med andre ord kan den både støvsuge og moppe gulvet.

Vi testet mopp-funksjonen og fant ut rimelig fort at gulvet var meget skittent. Roborock har gjort det mulig å vaske moppen på vaskemaskinen, slik at den kan brukes om igjen.

Bilde etter bruk av moppe-funksjonen. Du kan enkelt ta av og på moppen med noen få klikk.

I appen kan du endre vannmengde, slik at dette tilpasses overflaten som skal vaskes. Du kan også justere sugekraften, som kan være riktig så praktisk under frokostbordet eller på tepper.

Roborock S5 Max lar deg også justere hvilke områder som ikke skal vaskes – såkalte no-mop zones, slik at den ikke aktiverer moppen midt på stueteppet. Dette er noe alle robotstøvsugere burde ha – og en funksjon vi ble riktig så glade i under vår test. Du kan også velge rekkefølgen på hvilke rom den skal ta for seg når.

Les også: Robotstøvsuger test – Komplett liste

Roborock S5 Max har meget god orienteringsevne

Roborock S5 Max jobber både aktivt og effektivt. Den lar seg ikke stoppe av trange åpninger eller kronglete områder. Orienteringsevnen er noe Roborock har blitt kjent for, og de skuffer heller ikke denne gangen. S5 Max kommer med en rekke sensorer, som sikrer at den ikke faller ned trappa eller kjører der den ikke skal. Roborock S5 Max tar de fleste utfordringer på strak arm – selv der andre og dyrere modeller har en tendens til å slite. 

Gode støtdempere

Roborock S5 Max har aktiv støtfanger foran. Om den først kolliderer med møbler eller gjenstander spretter den skånsomt unna, slik at hverken robotstøvsugeren eller gjenstanden tar skade. 

roborock s5 max støtdempere

Robuste hjul sikrer god fremkommelighet

De robuste hjulene på Roborock S5 Max sikrer at den kommer seg frem overalt – til og med over terskler. Dette løfter kvalitetsinntrykket flere hakk og gir oss samtidig følelsen av at vi sitter med et velbygd og solid produkt som vil vare i mange år fremover.

Roborock S5 Max svart hjul

Lett å vedlikeholde

Mange robotstøvsugere på markedet sliter på dette området. Det er rett og slett tungvint å vedlikeholde de hvis ting setter seg fast i hjul eller børster. Med Roborock S5 Max slipper du imidlertid denne bekymringen.

Roborock S5 Max børste

De avtakbare delene gjør det faktisk lekende lett. At du kan kjøpe ekstradeler for utbytte hvis noe blir ødelagt eller slitt gir også bonuspoeng hos oss. Det følger også med en børste som du tar av og på når du vil. Slik at du slipper å miste den. 

Enkel og lekker gratis-app

Vi må innrømme at det tok litt tid å koble seg til enheten, men det ordnet seg til slutt, uten for store problemer. Appen var både enkel og intuitiv. Her kan du også velge mellom flere stemmer og språk – og ja, robotstøvsugeren kan snakke! 

Roborock S5 Max App

I appen kan du hele tiden følge med på hvor robotstøvsugeren befinner seg. Du kan også styre hvor S5 Max skal kjøre, som for eksempel er praktisk hvis et område er ekstra skittent og trenger en runde til. 

Styr med stemmen

I tillegg til at Roborock S5 Max kan snakke, lar den seg også styre av stemmen din. I appen kan du stille inn dette, slik at du kan gi stemmekommandoer til støvsugeren. Du kan selvsagt styre både med og uten stemme. 

Fem moduser gir gode tilpasningsmuligheter

Vi kan ikke nekte for at robotstøvsugere lager en del lyd. Det er kanskje ikke til å unngå – men det er likevel deilig å kunne justere motorkraften etter behov. S5 Max kommer med fem moduser for sugekraft: Gentle, Quiet, Balanced, Turbo og Max.

Roborock S5 Max lyd

Når vi testet på laveste styrke – Gentle – målte vi støynivået til 54,8 dB. På høyeste styrke – Max – duret den opp til 66,3 dB. Det er sjelden behov for maks-innstillingen, mens Balanced og Turbo byr på en mellomting som gir god sugekraft og noe mindre støy. S5 Max er fortsatt mer stillegående enn de fleste manuelle støvsugere, så vi klager ikke. 

Lekkert design fra Roborock

Roborock S5 Max har et både lekkert og solid design. Vår modell kom i en blank og moderne hvitfarge med detaljer i oransje. Aktive støtdempere sitter i front, mens vanntanken i baksiden er gjennomsiktig, slik at du kan følge med på vannnivået. Sidebørsten er hvit. 

Robotstøvsuger høy kvalitet

Automatisk lading med Roborock S5 Max 

Ingenting er så kjedelig som å finne robotstøvsugeren midt på gulvet – halvferdig og tom for strøm. Det slipper du heldigvis med Roborock. Hvis den trenger mer strøm for å gjøre unna husvasken kjører den pent og pyntelig tilbake til ladestasjonen sin, helt på egenhånd. Den sørger selv for å ha nok batteri til å gjøre ferdig jobben. Når du skrur den av returnerer den også selv til ladestasjonen. Når S5 Max er fulladet holdt den til rundt to timers kontinuerlig innsats i våre tester. Ikke verst!

Automatisk lading

Dette kunne vært bedre: 

Som med alle robotstøvsugere vi tester finnes det rom for forbedringer. Det er også tilfellet med Roborock, selv om vi fant få ting å klage på. Om de klarer å fikse dette på sine neste modeller, vil Roborock være enestående valg av robotstøvsuger:

 • Det følger bare med én mopp. Den er i tillegg hvit, og vil derfor bli synlig misfarget relativt raskt. 
 • Når vi skulle tømme støvbeholderen, satt det fortsatt mye støv og smuss igjen inne i sugekanalen. Vi fikk derfor ikke tømt ut alt som var blitt sugd opp av støvsugeren. 

Spesifikasjoner – Roborock S5 Max :

 • Modell: S5 Max
 • Dimensjoner: 353 x 350 x 96,5 mm
 • Trådløs WiFi Smart Connect
 • Støvkapasitet: 0,46 liter
 • Beholderkapasitet: 0,29 liter
 • Sugekraft: 2000 PA

Fordeler med Roborock S5 Max:

 • Gode og store hjul.
 • Meget god orienteringsevne.
 • God fremkommelighet.
 • Fem forskjellige styrker/lydnivåer.
 • Stilrent design.
 • No-mop soner.
 • Meget lett å bruke.

Ulemper med Roborock S5 Max:

 • Inneholdt ingen brukermanual på norsk.
 • Kunne fulgt med 2 mopper.