Princess Digital Deluxe airfryer

Vi har testet Princess Digital Deluxe airfryer 4,5 liter – Se komplett test under. 

Sist oppdatert 02.03.2022 – Inneholder annonselenker. 

Airfryere er virkelig i vinden for tiden. Økt fokus på et sunnere kosthold har gjort denne relativt nye produktkategorien til en slager i norske hjem. Maskinene som lover å fritere maten uten (eller med veldig lite) olje dukker opp i stadig flere butikkhyller. Blant disse finner vi Princess Digital Deluxe airfryer 4,5 liter 

Vi har laget en komplett test med markedets beste airfryers – sjekk det ut her!

Sunnere mat

Eske princess

Produsenter og eksperter har lenge hevdet at stekemetoden i en airfryer fører til et sunnere sluttprodukt. Det tviler vi ikke på, for det er mye olje som tas ut av kostholdet når den gamle frityrkokeren kastes. Når du skal fritere mat, f.eks. pommes frites eller kylling, kan du med fordel bruke en skvett olje for å gi maten en ekstra sprø overflate. Den varme lufta som sirkulerer i airfryeren tar seg av resten.

God brukervennlighet

Princess AF skjerm

Når maten er ferdig sier den også ifra, med fem ganske så høye pip. Veldig kjekt om du sovner på sofaen mens kyllingen “friteres”. Vil du ha noe annet eller prøve nye oppskrifter følger det også med et praktisk oppskriftshefte. Brukervennligheten er det ingenting å utsette på. Den mangler riktignok norsk brukermanual, noe vi mener trekker ned. Non-stick-belegget fungerer godt og kurven kan rengjøres i oppvaskmaskin.

Princess AF boks

Ikke verst!

Vi forsøkte oss først på løkringer – en evig favoritt som passer vel så bra til hurtigmat som en litt bedre middag. Og løkringer kan Princess Airfryer virkelig lage. Stekeresultatet ble perfekt, med deilig, sprø utside og saftig løk på innsiden. Den store plassen i kurven gjør også at man kan lage ganske mange løkringer på en gang.

Princess AF rålaks

Noe mange ikke tenker over er at airfryeren også kan brukes til å steke f.eks. fisk. Det er nemlig ikke bare klassisk frityrmat som står på menyen. Vi prøvde oss på middagsfavoritten laks, og må si vi ble imponerte. Laksen kom ut med en fristende, sprø stekeskorpe på toppen. Vi fryktet at den sirkulerende varmluften skulle tørke ut fisken fullstendig, men der tok vi feil. Her var fisken både saftig og god!

Princess AF laks

Ganske stor

Princess Digital Deluxe airfryer 4,5 liter er ingen lettvekter, med sine 5,5 kilo. Den store kapasiteten gjør at maskinen tar opp større plass på kjøkkenbenken enn mange andre modeller. Det er verdt å tenke på hvis det er trangt om plassen. Samtidig mener vi at større plass utelukkende er positivt. Mange airfryere på markedet ofrer kurvplass i jakten på å lage mer kompakte modeller. Det fører ofte til dårlig stekeresultat, eller at du må fritere i flere omganger.

Princess AF beholder

Airfryeren fra Princess måler 38,5 cm høy, 31,5 cm i dybden og 41,5 cm i bredden. Den kommer i en fargekombinasjon med svart og sølv. Den vinner neppe noen designpris, men den er ikke stygg heller. Sylinderformen er konservativ og ikke spesielt spennende. Med praktiske anti-skliføtter under, står den stødig og godt på kjøkkenbenken.

Konklusjon

Alt i alt er dette en meget god airfryer i sin prisklasse. For litt over tusenlappen har vi ingen problemer med å anbefale denne, spesielt til familier som har behov for litt stor kapasitet (og som har plass på kjøkkenbenken). Vi synes riktignok ikke at en airfryer lager like god mat som en tradisjonell frityrkoker, men resultatet er neimen ikke langt unna.

Princess AF løkringer

Løkringene ble høydepunktet i vår test, men den taklet også laksen med stil. Faktisk drister vi oss til å si at laksen ble bedre enn i en vanlig stekeovn. Brukervennligheten er på topp, men det trekker ned at den mangler norsk brukermanual. Rengjøringen tar du unna på noen få strakser, og kurven kan gå i oppvaskmaskinen.

Spesifikasjoner – Princess Digital Deluxe Airfryer:

● Type: Airfryer
● Effekt: 1500 watt
● Autoprogrammer: 8
● Ledningsopprulling
● Farge: Svart og silver
● Kapasitet: 4,5 liter
● Vekt: 5,5 kg.
● Høyde: 38,5 cm.
● Dybde: 31,5 cm.
● Bredde: 41,5 cm.
● Materialer: Plast og rustfritt stål

Fordeler med Princess airfryer:

  • Sier ifra når maten er ferdig

Ulemper med Princess airfryer

  • Ikke norsk manual
  • Piper utrolig høyt 5 ganger – kan være fordel hvis du oppholder deg i et annet rom.