Point Dusty 700

Vi har testet Point Dusty 700 – Se komplett test under. 

Sist oppdatert 04.11.2021 – Inneholder annonselenker. 

point dusty 700

Point Dusty 700 tilhører kategorien “lekker, bra og fornuftig pris”. Den kommer i stilig svart og hvit kombinasjon og scorer høyt på designskalaen. Hvis du vil ha en robotstøvsuger til en god pris, som ser bra ut ut og gjør en god jobb med selve støvsugingen, er Dusty 700 et bra valg. 

Innpakning og eskens innhold

Vi begynner som alltid med hva som kommer i esken og hvordan innpakningen fremstår. 

point dusty 700 I pakken kommer det to ekstra sidebørster, rengjøringskost, ladebase, filter, svamp og en brukermanual. Sistnevnte er på norsk og var enkel å forstå, noe som er et stort pluss i våre øyne. 

point dusty 700 Innpakningen er fin og robotstøvsugeren fremstår som godt beskyttet. Vi merket oss også at innpakningen overlevde teipen som holdt den lukket. Emballasje kan som kjent være en frustrerende opplevelse i seg selv, men her slapp vi unna både ødelagt eske og irritasjon. (Ikke misforstå, vi hadde ikke dette problemet med Dusty 700).

God rengjøring – Bra resultat. 

Point Dusty 700 gjør en god jobb med støvsugingen. Det er også her en robotstøvsuger bør skinne og vi har ingenting å utsette på den biten. Vi lot den kjøre over en god porsjon musli – noe vi alltid gjør i våre tester – og dette fikset Dusty 700 fint! Den bruker to børster til å hente inn smuss og skitt fra gulvet, noe som også er et stort pluss. 

point dusty 700 Det overrasket oss faktisk at den fungerte så godt, for sugekraften er lav. Vi klarte nemlig ikke å finne ut av hvor god sugekraft Dusty 700 byr på mellom 600 – 1200 PA. Det er uansett lite kraft, sammenlignet med mange av konkurrentene. Mer om sugekraft og støynivå finner du litt lenger ned i vår Point Dusty 700 test. 

point dusty 700

Helt grei navigasjonsevne og fremkommelighet

Point Dusty 700 scanner omgivelsene og kartlegger rommene i boligen din. Deretter rengjør den i et sikksakk-mønster. Det betyr også at den skal være i stand til å unngå hindringer, slik som møbler. I teorien fungerer nok dette bra, men i praksis opplevde vi flere ganger at den trengte litt menneskelig hjelp for å komme seg rundt. 

point dusty 700 Dusty 700 har også store hjul, som gjør at den takler hindringer bra, så lenge den forstår seg på de. I appen kan man sette opp områder der robotstøvsugeren ikke skal kjøre – såkalte “stay-out-zones” – og det fungerer rimelig bra. Den er også beskyttet av en støtfanger i fronten, som beskytter både robotstøvsugeren og møblene fra skader, hvis den først kolliderer. 

Dusty point 700

Når Point Dusty 700 trenger mer strøm ordner den det helt på egenhånd. Den har sjelden problemer med å finne frem til ladestasjonen.Vi opplevde at den satt seg fast i noen ledninger på vei tilbake og da trengte den en hjelpende hånd. Dette burde være enkelt å unngå med litt planlegging, slik at ledninger ikke ligger i områdene den skal kjøre. Å lade opp Point Dusty 700 fra 0 til 100% tar mellom 4 – 5 timer.

Har du en robotstøvsuger hjemme, uavhengig hvilken modell du har: Fjern alltid ledninger og ladere som ligger i bakken, da det er vanskelig for en robotstøvsuger å finne ut av dette på egenhånd.

Enkel og fungere app – Her kan du lage soner på kartet. 

Point Dusty 700 har en medfølgende app som du laster ned enkelt på din telefon. Dette gikk seg raskt til og vi var koblet på. I appen kan du følge med hvor støvsugeren befinner seg og den lager et kart automatisk etterhvert som den kjører rundt i leiligheten. Det som vi ikke skjønte helt var «Mo-Mop» zone, som betyr «Ikke Mopp» sone. Da roboten ikke fulgte med mopp var det litt tilfeldig at dette sto på roboten. Mulig dette er en app som fungerer for modellene med Mopp.

App Når appen først er satt opp, har den en del praktiske funksjoner. Du kan blant annet finne robotstøvsugeren gjennom “Find my robot”, som får støvsugeren til å lage en lyd. Praktisk om den har bestemt seg for å leke gjemsel. 

Noen fjernstyring av roboten via appen får du ikke med Dusty 700. Dette er noe vi savner og mener burde være en selvfølge i 2022. Appen viser deg hvor mye strøm som er igjen på batteriet til enhver tid. 

Stille som en mus 

Mellom 600 – 1200 PA sugekraft, finnes det også en sugekraft-innstilling til. Denne kan vi som tidligere nevnt ikke si noe særlig om, annet enn at den heter “standard”. De to andre heter “quiet” og “max”. På laveste nivå er Point Dusty 700 stillegående i en klasse for seg selv, med kun 51 dB, men har til gjengjeld bare 600 PA sugekraft. På høyeste nivå målte vi den til 62,4 dB. 

point dusty 700 Enkel i bruk

Brukeropplevelsen er det lite å utsette på, utenom de punktene vi allerede har nevnt. 

Dusty point 700

Dusty 700 kommer med avtakbare deler som er enkle å håndtere. For ting som må byttes ut er det praktisk at appen gir beskjed når tiden er inne. Dette er ellers fort gjort å glemme, så her må vi gi stjerne i taket og tommel opp. Den medfølgende rengjøringsbørsten gjør vedlikehold av kriker og kroker på støvsugeren enkel. 

En stor fordel som vi også la merke til, er at du ikke trenger støvsugerposer. Du tømmer enkel støvsugeren og kaster restene i søpla. Sammenlignet med andre modeller, der du trenger å ha ekstra støvsugerposer. Her sparer du både lommeboka og miljøet.

Vi har laget en komplett test med markedets beste robotstøvsugere. 

Spesifikasjoner – Point Dusty 700:

 • Batterilevetid: 100 minutter
 • Støvbeholder: 0,6 l
 • Støynivå: 65 dBA
 • Størrelse i mm (D x B x H): 515,0 x 395,0 x 140,0 
 • Primærfarge: Hvit
 • Sekundærfarge: Svart 

Fordeler med Point Dusty 700:

 • Brukermanualen kommer på norsk og er enkel å forstå (med unntak av dette med moppen)
 • Den er rett og slett pen og scorer høyt på design. 
 • Store hjul gjør at Point Dusty 700 takler de fleste hindringer uten problemer. 
 • Gjør en bra jobb som støvsuger, til tross for lav sugekraft. Bestod vår musli-test med glans.

Ulemper med Point Dusty 700:

 • Den ble lett forvirret i rom med mange møbler. Da trenger den en hjelpende hånd. 
 • Appen var litt vanskelig å sette opp første gang. Det måtte flere forsøk til.