Point Dusty 300

Vi har testet Point dusty 300 – Se komplett test under. 

Sist oppdatert 26.01.2022 – Inneholder annonselenker. 

Forside DP300

Å velge en billig robotstøvsuger i 2022 betyr gjerne mange valgmuligheter. Ikke alle er like gode. Men til en såpass lav pris kan du forvente mye robotstøvsuger for pengene med Point Dusty 300, så lenge du tar utgangspunkt i forventninger som står i stil med prislappen. 

Praktisk eske

Først og fremst ser vi som vanlig på hva esken inneholder og innpakningen. Point Dusty 300 kommer i en lett og grei innpakning med skumgummiplate for beskyttelse. I likhet med storebroren, Point Dusty 700, hadde også 300 sin eske teip som var lett å løsne. I mange av våre testrunder opplever vi nemlig at esken blir ødelagt når vi prøver å få den opp. Det er med to ekstra sidebørster, rengjøringskost, ladebase, filter, brukermanual og fjernkontroll med batterier i pakken. Stjerne i boka!

Forside-pakke

Billig (og enkel)!

Som vi nevnte over, er dette en billig robotstøvsuger. Faktisk er den en av de desidert billigste på markedet i dag, med en prislapp på rundt 1500 kroner. For pengene får du en grei støvsuger som gjør jobben, men ikke forvent mange spennende og avanserte funksjoner. Fordi dette er snakk om en relativt enkel modell, er den også enkel i bruk. 

avogpåknapp

Her er det av, på og styring med fjernkontroll. Denne har en rekkevidde på rundt seks meter – ikke aller verst, synes vi – men det begrenser hva du får gjort med Point Dusty 300 hvis du ikke er like ved robotstøvsugeren. 

Doble børster

Point Dusty 300 sin sterkeste side er kanskje dobbeltbørstene. Med to sidebørster blir alt støv og smuss sendt rett inn i sugeinntaket, og det fungerer utmerket. Til tross for den lave sugekraften på bare 300 PA – langt under modellene du får hvis du legger på noen tusenlapper – fikset den vår standard muslitest med glans. Vi gir æren for dette til de gode dobbeltbørstene. 

bakside

Støyende

Sugekraft og støynivå henger sammen, som hos andre modeller. Og vil du ha maks sugekraft her, må du belage deg på støy. Mye støy. Egentlig kan vi si det samme om den såkalte “low noise cleaning”-funksjonen. Vi målte den til hele 72 dB på sitt høyeste, 70 dB med “stillemodusen” aktivert. Dette kan oppleves som direkte slitsomt. Hvis du er sensitiv for støy, er Dusty 300 kanskje ikke noe for deg – med mindre den lave prisen trumfer alt. 

lyd Merker at den er billig

Utseendemessig oppleves Point Dusty 300 som en billig modell fra første stund. Den veier lite og er stort sett bare laget av plastikk. Men så forventer man ikke så mye mer, fra en støvsuger til rundt 1500 kroner. 

Enkelt vedlikehold

Vedlikeholdet er like enkelt som støvsugeren. Støvbeholderen sitter i midten, slik at rusk og smuss ikke faller ut. Dette er noen ganger et problem på modeller som har støvbeholderen på siden. Det følger med en praktisk rensebørste for å holde robotstøvsugeren ren, og de avtakbare delene er en lek å løsne eller feste. 

beholder Navigasjon

Rengjøringsevnen henger alltid sammen med hvor godt en robotstøvsuger navigerer seg rundt i boligen. Her gjør Point Dusty 300 en god jobb. Den dulter ikke bort i ting og kjører i jevn og fin hastighet. De innebygde sensorene bruker den til å navigere seg rundt. Skulle den være uheldig å dunke borti noe, har den en støtdemper i front som bidrar til å unngå skader på både støvsugeren og møblene dine.

ladedokk

Dusty 300 har tre rengjøringsmoduser å velge mellom: Tilfeldig, Flekk og Kant-vask. Når Dusty 300 skal finne veien tilbake til ladestasjonen sinker den heller ikke, slik en del (også langt dyrere) modeller gjør. Problemet er bare at det ikke er godt å vite hvor mye strøm som er igjen – og dermed også når den trenger en tur tilbake til ladestasjonen. 

Underside Da batteriet nærmer seg flatt får du imidlertid klar beskjed. Da lyser det rødt og den piper fire ganger for å gi beskjed. Når det kommer til å ta seg over hindringer, bør du tenke deg om to ganger, hvis huset ditt har terskler den må kjøre over. De små hjulene gjør ikke en imponerende jobb med høye kanter og lister. 

Konklusjon

Hvis alt du trenger er en grei robotstøvsuger, som gjør den ene jobben bra, er ikke Point Dusty 300 noe dårlig alternativ. Den er så billig at man nesten stusser over prislappen, men gjør en grei jobb og er enkel i bruk. Du får ikke mye til 1500 kroner, men det du får lever opp til forventningene. Hvis du ikke trenger mange avanserte funksjoner, app-styring og en stillegående støvsuger til minipris, har vi ingen problemer med å anbefale Point Dusty 300

Vi har laget en komplett test med markedets beste robotstøvsugere. 

Spesifikasjoner – Point Dusty 300:

 • Modell: Point Dusty 300
 • Primærfarge: Hvit 
 • Støvbeholderkapasitet: 0,3 liter
 • Batterilevetid: 100 minutter
 • Størrelse i mm (D x B x H): 475,0 x 375,0 x 115,0

Fordeler med Point Dusty 300:

 • Innebygde sensorer
 • Rimelig pris
 • Brukermanual på norsk
 • Separat rensekost 
 • Lett og forståelig fjernkontroll
 • Tre rengjøringsmoduser

Ulemper med Point Dusty 300:

 • Små hjul, som gjør det vanskelig for robotstøvsugeren å komme seg over lister og høye kanter