Massasjestol test 2022

Hvilken massasjestol blir best i test? Sist oppdatert 23.02.2022 – Inneholder annonselenker

Massasjestol

I vår test av massasjestoler har vi sett nærmere på de beste valgene som finnes på markedet i dag. Hvis du er usikker på hvilken massasjestol du skal velge eller fremdeles sitter på gjerdet bør du lese videre.

Det er nemlige store forskjeller mellom modellene og du finner noe for enhver smak blant stolene vi har tatt til vurdering. I vår test av massasjestoler har vi satt fokuset på det viktigste: hvor godt de masserer, komfort, design og ekstra funksjoner som gjør opplevelsen bedre. Byggekvalitet er også en viktig faktor når du skal velge massasjestol. Det er tross alt ikke et billig produkt – og du vil at den skal vare i mange år fremover.

Vi har også sett på hvor enkle de er å vedlikeholde. Til slutt ser vi på hva du faktisk får for pengene.  Det er nemlig ikke slik at billigst alltid lønner seg, og verdien du sitter igjen med er avgjørende for hvilken massasjestol som vinner vår test. Selv om vi begynner med vinneren anbefaler vi selvsagt at du leser hele testen, ettersom alle massasjestolene vi har tatt for oss bør stå høyt på lista når du skal ta en avgjørelse.

Vil du lese flere av våre tester? Her finner du en komplett liste!

1. Mazzetti – Massasjestol (Best i test 2022)

Massasjestol Mazzetti

Mazzeti massasjestol er testens soleklare vinner, og får vårt best i test-stempel. Med massasjestolen fra Mazzetti får du ikke bare mye for pengene, men en fantastisk massasje som dekker hele kroppen.

Den er dessuten brukervennlig og lekkert designet. Massasjestolen byr også på ryggvarmer og massasje med lufttrykk både på føttene og skuldrene, som gir en enda bedre helhetsopplevelse.

Temperatur ikon

Varme: 40°C – 50°C

Kg ikon

Maksvekt: 200 kg

Massasjestol ikon

Programmer: 24

Massasjestol puter ikon

Massasjeputer: 80

En massasjestol med god komfort

Med mulighet for å programmere egne massasjeprogrammer og hele 80 massasjepunkter er det en overlegen opplevelse fra start til slutt. Den justerbare ryggstøtten lar deg finne en perfekt liggestilling i massasjestolen, mens massasjepunktene sørger for en grundig massasje av hele kroppen. Massasjestolen kan skanne kroppsformen din, slik at den tilpasser massasjen til hver enkelt bruker.

En spennende funksjon som kalles Zero Gravity lar deg stille inn massasjestolen slik at beina kommer høyere enn hjertet. Kroppsvekten fordeles jevnere i denne stillingen, som sies å gjøre massasjen enda bedre. Massasjestolen har også en smart funksjon for å spare plass, som gjør at den ikke trenger mer enn rundt 10 centimeter fra veggen selv om den lener seg bakover.

Massasjestol med fokus på brukervennlighet

På armlenet kan du enkelt starte eller stoppe massasjen og velge program blant de 6 automatiske eller 9 manuelle i menyen. Hjulene på massasjestolen gjør det enkelt å flytte den ved behov. For å virkelig understreke at dette er en toppmodell har massasjestolen 3D Bluetooth-høytalere.

Massasjestolen oppleves som meget solid. De bevegelige delene føles akkurat riktig justert. Materialene som er brukt – fra rammen til sitteområdet – er av prima kvalitet. Dessuten er den usedvanlig stillegående og det er fort gjort å glemme at det er en mekanisk massasje du får. Designet er både elegant og fremtidsrettet. Utførelsen i grått og svart med sidelys gjør at den sklir rett inn i ethvert moderne innredet hjem.

– Med Mazzetti får du utrolig mye massasjestol for pengene. Massasjeopplevelsen er så god at du ikke vil reise deg igjen når du først har satt deg, og både byggekvalitet og design er på topp. Alt dette gjør at vi vi gir Mazzetti-stolen vårt best-i-test-stempel.

2. Beurer MC 5000 – Massasjestol test

Massasjestol test BEURER MC5000

I vår test av massasjestolen Beurer MC 5000 ble vi også godt fornøyde. Selv om den ikke når helt opp til testens vinner er dette fortsatt en prima massasjestol med høy komfort og praktiske ekstrafunksjoner. 

Den tyske presisjonen og byggekvaliteten er det heller ikke noe å si på. Beurer MC 5000 massasjestol leverer en full kroppsmassasje via 10 massasjeputer og 4 massasjehoder i ryggen. Ikke la det lave antallet ryggpunkter lure deg, for de er til gjengjeld meget gode til å massere.

Temperatur ikon

Varme: Nei

Kg ikon

Maksvekt: 200 kg

Massasjestol ikon

Programmer: 3

Massasjestol puter ikon

Massasjeputer: 10

Test av Beurer MC 5000: Massasje og komfort

Takket være de tre forskjellige programmene du kan velge mellom får du løst opp i alle ryggmusklene, samtidig som 10 massasjeputer jobber på leggene og beina. I likhet med Mazzetti massasjestol tilbyr også Beurer en automatisk kroppskanne-funksjon, slik at massasjen tilpasses din kroppsform.

Beurer MC 5000 massasjestol leveres med en digital kontrollpanel. Fra denne styrer du enkelt de forskjellige massasjeinnstillingene og programmene. Du kan aktivere luftmassasje på beina og føttene separat, i tillegg til å velge mellom tre forskjellige intensitetsnivåer for denne

Ut over dette er det ikke så mange ekstrafunksjoner, men funksjonene som er inkludert gjør til gjengjeld en veldig god jobb.

Design og byggekvalitet

Beurer MC 5000 er laget av PU-lær som er enkelt å rengjøre. Sammenlignet med mange andre massasjestoler føles den mindre påtrengende i størrelsen, takket være det slanke utseendet. Stolen er i hovedsak svart, med grå utførelse på armlenene.

Alt i alt er dette et meget godt valg av massasjestol. Til tross for færre massasjepunkter enn flere av konkurrentene er dette en massasjestol som gir deg mye for pengene. Det tyske presisjonsdesignet bidrar til kvalitetsfølelsen, men den mangler noen av ekstrafunksjonene som skal til for å havne helt øverst i vår test.

3. VidaXL – Massasjestol test

VidaXL Massasjestol test

Med 12 punkter for luft-massasje og en uslåelig brukervennlighet er dette et sikkert valg for deg som ikke vil bruke for mye på en massasjestol. Den byr også på høy komfort, selv under langvarig bruk.

Stolen tilpasser seg automatisk til kroppsformen, slik at den passer de fleste brukere perfekt.  Sittekomforten er et av salgsargumentene til VidaXL, og det gjør de rett i.  Her får du nemlig luftputer både ved bena og i stolen som gir høy komfort og en gjennomført massasje både av rygg, nakke, føtter og ben.

Temperatur ikon

Varme: Nei

Kg ikon

Maksvekt: 136 kg

Massasjestol ikon

Programmer: Timer

Massasjestol puter ikon

Massasjeputer: 12

Unik massasjestol fra VidaXl

Mange massasjestoler sliter med at sittestillingen føles ukomfortabel etter en stund. I vår test opplevde vi derimot at VidaXL har løst dette problemet. Det ergonomiske designet og de tidligere nevnte luftputene ga tommel opp fra samtlige. Massasjestolen kan lenes tilbake for å gi mindre trykk på ryggen.

Fjernkontrollen er enkel i bruk og lar deg stille inn både massasjens lengde og posisjon. Fot-støtten kan også stilles inn for å tilpasses lengden på beina, slik at du ligger mer behagelig. Kontrollpanelet har en meget god skjerm som lar deg justere massasjen etter eget ønske. Stolen leveres med syntetisk lær som er enkelt å rengjøre. Rammeverket føles solid og stolen både ser og oppleves som gjennomført.

Test av massasjestol: VidaXL massasjestol – Konklusjon

VidaXL sin massasjestol ble godt likt når vi testet den. Det den mangler av ekstrafunksjoner gjør den opp for med usedvanlig god sittekomfort. Hvis du ikke vil bruke for mye på en massasjestol, men samtidig gjøre et kvalitetsbevisst kjøp, kan vi virkelig anbefale denne.

4. Adamys – Massasjestol test

Adamys Massasjestol

Ønsker du deg en massasjestol med skikkelig luksuspreg kan Adamys være et godt alternativ for deg. I tillegg til en utrolig god helkropps-massasje med varme får du også en stol spekket med ekstrafunksjoner.

Det eneste som trekker ned er prisen, men har du et høyt budsjett og drømmer om massasjestolen som har alt, treffer Adamys blink.

Temperatur ikon

Varme: 40°C – 50°C

Kg ikon

Maksvekt: 150 kg

Massasjestol ikon

Programmer: 6

Massasjestol puter ikon

Massasjeputer: 79

Best på massasjeputer

Når det kommer til antallet massasjeputer står de andre massasjestolene i denne testen igjen ved startgropa. Adamys massasjestol har nemlig 79 (!) massasjeputer i tillegg til 21 massasjehoder. Den har også en funksjon for magnetisk massasje som angivelig skal stimulere nervene slik at massasjen blir enda mer effektiv. 

Massasjestolens 3D-massasje gjør at hele kroppen får mest mulig ut av putene og massasjehodene. Oppvarming både i baken og rundt knærne med med infrarøde varmeelementer gjør massasjen enda mer behagelig. Temperaturen kan du stille inn selv, fra 40 til 50 grader.

Adamys massasjestol har seks automatiske massasjeprogrammer slik at du kan velge din favoritt- Komforten er også på topp med myk og behagelig polstring i setet.

En massasjestol med ekstrafunksjoner

Som seg hør og bør i en toppmodell av dette kaliberet har Adamys massasjestol både transporthjul for enkel flytting, MP3-spiller, innebygde høytalere og en skjerm for å styre funksjonene. Det syntetiske læret er enkelt å rengjøre og vedlikeholdet går derfor som en lek.

Stolen har en solid ramme og byggekvaliteten tilsvarer den høye prisen.  Vektkapasiteten er på hele 150 kilo. Den elegante beigefargen gir stolen et luksuriøst preg som står i stil til de mange, gjennomtenkte funksjonene. Er lommaboka dyp og kravene store kan du neppe få tak i en bedre massasjestol enn dette. Samtidig er den neppe for folk flest på grunn av prisen.

Fordeler med en massasjestol

Det er mange grunner til å investere i en massasjestol. Først og fremst handler det om helse, ettersom en massasjestol kan bidra til å øke blodsirkulasjonen samtidig som den masserer ømme og stive muskler.

Dette bør du se etter

Ingen massasjestoler er helt like. De har alle særegenheter som gjør de unike. Det er også stor forskjell på kvalitet og komfort. Vi har opplevd at massasjestoler kan gjøre vondt verre hvis de ikke er designet av folk som vet hva de gjør. Nettopp derfor har vi lagt stor vekt på massasjekvaliteten i denne testen.

Det er også viktig at du kan justere intensiteten på massasjen etter smak og behag. Noen foretrekker en hard og intens massasje, andre vil ha en myk og avslappende opplevelse mens de døser i den komfortable stolen.

Flere massasjeprogrammer er også positivt, fordi det gjør at alle kan få den massasjen de ønsker seg fra samme stol. 

Massasjestol med kroppskanning

De beste toppmodellene har også mulighet for å skanne kroppsformen til brukeren, slik at den tilpasser passasjen. Det er absolutt en luksus du bør unne deg, slik at du får mest mulig ut av massasjen.

Brukervennlighet

Brukervennlighet er også utrolig viktig. Hvem vil vel knote i ti minutter med et vanskelig kontrollpanel for å få massasjen de ønsker seg?

Det er også viktig at massasjestolen er enkel å rengjøre, slik at du kan vedlikeholde den uten for mye innsats. Da vil du ha den i mange år fremover. 

Størrelse, dimensjoner og plassering

Ettersom massasjestoler gjerne er store møbler, er det også en stor fordel at de er enkle å flytte på. Transporthjul kommer gjerne på de litt dyrere modellene.

Ta en nærmere titt på størrelsen og dimensjonene til massasjestolen for å se hvordan den kan passe inn i stuen din. 

Hvis du vil ha en stol som du enkelt kan flytte fra rom til rom, bør du ta en titt på stolens vekt og velge en modell med hjul.

Før du går til innkjøp av en massasjestol bør du også sjekke nøye at den passer inn i ditt hjem.

Dette er en test basert på spesifikasjoner, anmeldelser fra forbrukere, tidligere resultater fra uavhengige tester og / eller vårt eget personlig inntrykk av produktet. Det er viktig å legge merke til at Guidesiden ikke har testet massasjestolene. Guidesiden finansieres ved at annonsører betales oss per klikk eller salg vi sender til deres hjemmesider. Vi gjør det beste vi kan for å samle innhold som er relevant for våre lesere, slik at de får mest mulig ut av sitt neste kjøp.