Massasjepistol test

Massasjepistol test 2021 

Hvilken massasjepistol blir best i test?

Sist oppdatert 02.09.2021.

Det er ingen tvil om at massasjepistoler er blitt svært populære i de siste årene, og da gjerne som et verktøy som kan hjelpe til med trening og behandling av muskler. Vi har gjennomgått flere ulike modeller for å gi deg et godt grunnlag for å avgjøre hvilken massasjepistol som vil være den beste for deg.

Vinneren som ble best i test 2021 er Alpha Tech, prismessig er den omtrent midt på treet av de massasjepistolene vi testet, men kvaliteten var helt på topp, og vi elsket at den kunne levere så mye kraft i hvert slag og samtidig lage så lite lyd. 

En enda kraftigere, men dyrere massasjepistol vi testet var Trigger Point M16 som definitivt har sine fordeler over Alpha Tech, men som ikke var god nok totalt til å bli kåret til best i test 2021 på grunn av den høye prisen. Den er likevel den modellen du bør se nærmere på hvis du ønsker en virkelig kraftig massasjepistol som kommer dypt ned i musklene.

Vi testet også FeiyuTech KICA og Mikamax mm. Begge er litt billigere massasjepistoler. Vi syntes de var praktiske å bære med seg, spesielt FeiyuTech KICA, men ble litt skuffet over at de ikke var spesielt kraftige slik som de to litt dyrere modellene. Uansett er Mikamax mm det soleklart beste valget hvis du først og fremst vil ha en billigst mulig massasjepistol. Sakl du ha en massesjepistol i farten får du FeiyuTech KICA til en rimelig pris.

Fortsett å lese denne massasjepistol testen for å lære mer om de ulike massasjepistolene vi har testet.

1. Alpha Tech – Massasjepistol (Best i test 2021)

Massasjepistol test Alpha Tech

Alpha Tech er en massasjepistol som er blitt kåret til best i test i en rekke ulike tester. Massasjepistolen ble utviklet av en kiropraktor. Egner seg spesielt bra for å behandle og forebygge skader, samt hjelpe til med både aktivering av muskler før trening og restitusjon etter trening. Massasjepistolen har 15 ulike behandlingsnivåer og kommer med 5 massasjehoder, noe som lar deg tilpasse den til dine behov. Denne massasjepistolen ble kåret til best i test 2021 i vår massasjepistol test. Dette er et utmerket valg dersom du er et aktivt menneske.

sensor-icon

Støynivå: 50 dB

battery-icon

Batteritid: 6 timer

Massasjepistol test ikon

Massasjehoder: 8

price-icon

Prisklasse: Middels

Annonsørlenke

Alpha Tech Massasjepistol test

Alpha Tech er en massasjepistol som har alle funksjonene man kan forvente av en massasjepistol som kåres til best i test, og enda litt flere. Batteritiden er hele 6 timer, og den kan lades på kun 1 time og 30 minutter. Du kan altså enkelt ta den med deg overalt uten å være avhengig av stikkontakter eller et konstant ladebehov. I tillegg har den 6 ulike massasjehoder og 15 forskjellige behandlingsnivåer. Noe som gjør det til en massasjemaskin som kan tilpasses hele kroppen og alle dine behov.  

Kanskje det som gjør at Alpha Tech skiller seg mest ut fra de andre massasjepistolene i denne testen er den høye kvaliteten. Det inkluderer en LED-skjerm og en utrolig stillegående, men kraftig motor. Noen massasjepistoler kan føles som om de bare vibrerer, mens med Alpha Tech kjenner man mer distinktive slag. Med sitt kraftige slagverk av høy kvalitet kan den levere opptil 50 slag i sekundet på det høyeste nivået. Det er det ikke mange andre massasjepistoler som kan matche uten at det bare blir en svak vibrering. 

Alpha Tech er som nevnt kjent som en massasjepistol som egner seg bra for aktive mennesker, men det er ikke det eneste den duger til. Den fungerer nemlig også utmerket som et verktøy for å lindre smerte ved å løse opp knuter og spenninger i kroppen. Massasjepistolen kan også massere smertefulle og såre muskler. Den kan også helt fint brukes til generell massasje, da den enkelt kan tilpasses til enhver situasjon med sine mange massasjehoder og behandlingsnivåer. Definitivt en best i test massasjepistol som er verdt å se nærmere på.

2. Trigger Point M16 – Massasjepistol (Best i test 2021)

Massasjepistol Trigger Point M16

Trigger Point M16 er den dyreste massasjepistolen vi har sett på i denne testen, og når deg gjelder ren kraft får man det man betaler for. Totalt sett mener vi at Alpha Tech gir deg litt bedre verdi for pengene, som er grunnen til at den ble best i test. Det er likevel viktig å påpeke at Trigger Point massasjepistol er en veldig god modell som vi virkelig kan anbefale. Det største konkurransefortrinnet denne massasjepistolen har er sin imponerende 16 mm behandlingsdybde, til sammenligning har vår best i test massasjepistol Alpha Tech «bare» en behandlingsdybde på 12 mm. 

sensor-icon

Støynivå: 65 dB

battery-icon

Batteritid: 6 timer

Massasjepistol test ikon

Massasjehoder: 8

price-icon

Prisklasse: Høy

Trigger Point M16 har i likhet med vår best i test vinner et elegant design, men uten LED-skjerm eller mer avanserte funksjoner. Batterilevetiden til massasjepistolen er på imponerende 6 timer, men ladetiden er på 2 timer og 30 minutter, noe som er en hel time lengre enn Alpha Tech som også har 6 timer batterilevetid. Massasjepistolen kommer med hele 8 massasjehoder, men dessverre bare 5 behandlingsnivåer. Det er fantastisk å kunne tilpasse massasjehodene, men vi skulle ønske det var flere nivåer å velge mellom slik at vi kunne hatt mer kontroll over massasjepistolen. Det er spesielt viktig å ha denne ekstra kontrollen på en så kraftig massasjepistol. 

Støynivået er litt høyere enn Alpha Tech, men det er som forventet når man har en kraftigere massasjepistol. Som vi nevnte i Alpha Tech gjennomgangen så vil mange massasjepistoler av lav kvalitet føles som om de bare vibrerer i stedet for å slå, men det er ikke tilfellet i det hele tatt med Trigger Point M16. Med denne massasjepistolen får du dype og kraftige slag, som kan justeres ned om nødvendig med behandlingsnivåene.  

Som sagt er salgspunktet med denne massasjepistolen definitivt den dype behandlingsdybden på 16 mm, noe som er bedre enn nesten alle massasjepistoler på markedet. Denne behandlingsdybden gjør massasjen mye mer effektiv og du vil virkelig merke forskjellen på denne og en vanlig massasjepistol. Så hvis du føler at massasjepistolen din ikke kommer dypt nok inn i muskulaturen, og behandlingsdybden er en prioritet for deg kan Trigger Point M16 hver akkurat det du trenger.

3. FeiyuTech KICA – Massasjepistol test

Massasjepistol test FeiyuTech KICA

FeiyuTech KICA er en liten massasjepistol som i motsetning til noen av de kraftigere modellene er lett å ta med seg i en liten veske eller bag. Massasjepistol kommer med 4 ulike massasjehoder og 4 ulike hastigheter man kan skifte mellom ved hjelp av knappen på toppen. Designet er også av høy kvalitet med tanke på den litt lavere prisen, og utsiden er i metall. Den veier under et halvt kilo, noe som er veldig lite for en massasjepistol i metall.

sensor-icon

Støynivå: 45 dB

battery-icon

Batteritid: 11 timer

Massasjepistol test ikon

Massasjehoder: 4

price-icon

Prisklasse: Lav

Som en massasjepistol som er laget for å være lett å ta med seg og bruke på farten er den liten, men ikke så veldig kraftig, og behandlingsdybden er på bare 6 mm. Under bruk får man også følelsen av at det er mer vibrasjoner enn faktiske slag. En av fordelene med denne litt mindre kraftige massasjepistolen er at den bruker veldig lite strøm, faktisk varer batteriet 18 timer, noe som er 3 ganger lengre enn massasjepistolen som ble kåret som best i test! Å lade den er også enkelt da ledningen kobles direkte inn i massasjepistolen, i stedet for at batteriene må fjernes fra maskinen og lades separat slik som med noen av de andre modellene vi har sett på.

Prisen er ganske rimelig sammenlignet med de ti tidligere modellene, og det er ikke noe dårlig kjøp, men vær klar over hva du kjøper. Dette er ikke en massasjepistol som kan trenge dypt inn i musklene og løse opp de verste knutene. Dette er en lett massasje som kan gi midlertidig lindring, men antageligvis ikke være kraftig nok til å ha en betydelig langvarig effekt. Det samme gjelder den neste modellen Mikamax mm, som heller ikke har helt den samme effekten som best i test vinneren eller den kraftige Trigger Point M16.

En fordel som kommer av den litt mindre kraftige massasjen er at den er ganske stillegående. Den vil altså ikke være like forstyrrende som andre massasjepistoler hvis du for eksempel ønsker å bruke den på bussen på vei hjem fra trenging. Et godt kjøp dersom du ønsker en liten og praktisk modell, og du ikke føler behov for en kraftig og dyp massasje slik som du får med Trigger Point M16 eller best i test 2021 vinneren Alpha Tech.

4. Mikamax mm – Massasjepistol test

Mikamax mm Massasjepistol test

Dersom du kunne tenke deg å prøve en massasjepistol uten å bruke tusenvis på de beste modellene er Mikamax mm et supert sted å starte. Vi nevnte at FeiyuTec er en litt billigere modell enn toppmodellene, men Mikamax mm er omtrent halvparten så dyr som FeiyuTech og uten tvil den billigste massasjepistolen i testen vår. Prisen kan variere, men den selges ofte for rundt 500 kroner noe som er mye billigere enn de andre modellene i testen.

sensor-icon

Støynivå: 50 dB

battery-icon

Batteritid: 3 timer

Massasjepistol test ikon

Massasjehoder: 6

price-icon

Prisklasse: Lav

Massasjepistolen er bærbar og kommer med 4 ulike massasjehoder og 6 forskjellige behandlingsnivåer. Den har kanskje ikke en fancy LED-skjerm, men den har et enkelt LED-lys som viser om batteriet er må lades, og en knapp som kan styre behandlingsnivået. For en såpass liten modell er 6 forskjellige behandlingsnivåer mer en nok til å få ønsket presisjon.  

Den er ikke laget av billig plast slik som man kanskje skulle tro, men har faktisk deler av metall som bør vare ganske lenge. Den har altså relativt høy kvalitet med tanke på den svært lave prisen. Modellen den minner mest om er FeiyuTech KICA, og den kan fylle mange av de samme funksjonene, men husk at Mikamax mm er omtrent dobbelt så tung, og derfor ikke like praktisk å ha med seg, og heller ikke like kraftig som de andre modellene. Hvis du ønsker en virkelig kraftig massasjepistol med optimale resultater vil best i test modellen Alpha Tech eller Trigger Point M16 være vår anbefaling, men husk at disse massasjepistolene koster mange ganger mer enn Mikamax mm.

Ettersom at denne massasjepistolen er en såpass billig modell kan den kjøpes som en slags test for å se om du virkelig vil bruke en massasjemaskin, før du bruker tusenvis på en av de dyrere modellene. Den passer også bra som en gave til en venn uten at du trenger å sprenge lommeboken, og hvis de liker å ha en massasje pistol kan du alltids referere dem til denne testen slik at de kan vurdere om det er verdt å investere i en litt kraftigere massasjepistol som for eksempel best i test vinneren.