iRobot Roomba 694 test

Vi har testet iRobot Roomba 694 – Se komplett test under. 

Sist oppdatert 25.11.2021 – Inneholder annonselenker. 

iRobot Roomba 694 forside

Er det en billig robotstøvsuger du er ute etter, er sjansen stor for at du har vurdert iRobot Roomba 694. iRobot har nemlig blitt et meget populært merke, som i en periode satt standarden hva robotstøvsugere angår. Men er det slik fremdeles? Og hvordan klarer iRobot Roomba 694 seg i vår test av en billig robotstøvsuger?

Vi har laget en komplett test med markedets beste robotstøvsugere – sjekk det ut her!

Innhold og forpakning

Som alltid, begynner vi med vårt første møte: esken og innholdet.

Her blir det umiddelbart tydelig at vi sitter med en billigmodell i fanget. Her har iRobot spart der de kan – og det merkes. Innpakningen revner omtrent av seg selv, og det lover sjelden godt for beskyttelse av produktet under frakt. 

iRobot Roomba 694 forside 2 Sammenlignet med andre merker i budsjettsegmentet, slik som Roborock, er dette en innpakning som kunne trengt en oppgradering. Inne i esken finner du ingen ekstra deler eller tilbehør til robotstøvsugeren.

Les også: iRobot Roomba 971

Tungvint oppsett

Når vi forsøker å starte iRobot Roomba 694 for første gang, blir vi møtt med beskjed om dødt batteri. Her må det lades i tre timer, før vi kan ta den i bruk. Dette er forsåvidt ikke uvanlig, men det hadde vært fint med litt strøm på batteriet for å komme i gang. 

iRobot Roomba 694 App Når appen skulle kobles opp mot robotstøvsugeren møtte vi nok en gang på problemer. Denne var vanskelig, rett og slett. Modellen manglet i alternativene som dukket opp, og appen var ikke spesielt oversiktlig under oppsett.

Et spareprosjekt

Ellers er det verdt å nevnte at også appen fremstår som et spareprosjekt. Herfra slår du den av og på, eller sender den til ladestasjonen.

Derfor ble vi også positivt overrasket over å kunne stille inn tidsplanlagt støvsuging. Vil du for eksempel at den skal støvsuge klokken 08:00 var dette enkelt å sette opp. Noen manuell kontroll over hvor støvsugeren skal kjøre får du imidlertid ikke. 

iRobot Roomba 694 kropp

Som en fotnote når det gjelder brukervennlighet: å få svar fra supportavdelingen til iRobot tar tid. vi kontaktet de 29.10, og hadde enda ikke fått svar etter fem dager. 

Navigeringsevne

Navigering er som alltid et viktig område vi ser nøye på. At støvsugeren kommer frem dit den skal og kan styres enkelt er rett og slett en nødvendighet, mener vi. 

Også her blir vi skuffet, da vi oppdager at man ikke kan styre robotstøvsugeren manuelt. Det resulterer i unødvendig høyt strømforbruk, hvis man har små, enkle jobber til den. 

iRobot Roomba 694 underside Møtet med Roomba 694 gikk hardt ut over kontorstolene våre, mens vegger var den mer forsiktig med. Den kjører i høy hastighet og bidrar trolig til at roboten virrer rundt på gulvet. Hadde vi ikke visst bedre, ville vi nok hevdet at roboten har promille. 

Les også: Robotstøvsuger test – Komplett liste

God støvsuger

Med en såpass lav pris får du ikke moppefunksjon, så dette er en ren støvsuger. Denne støttes opp av bare én børste, og ga oss flashback til Roborock-modellene med bare en kost som vi har testet tidligere. 

iRobot Roomba 694 Når vi lot roboten utfordre seg på litt musli, var resultatet at noe av dette ble slengt rundt på gulvet. Riktignok tok den med seg det som kom under roboten. Sugekraften fremstår som god, og Roomba 694 er utstyrt med et filter som tar seg av støv og små partikler, mens større gjenstander havner i beholderen.

Mye lyd

Den har ingen mulighet til å justere sugekraften etter behov. Dermed kan du heller ikke endre støynivået. 

iRobot Roomba 694 lyd Det er verdt å merke seg for deg med sensitive ører, for her målte vi det høyeste støynivået av alle robotstøvsugere vi har testet så langt, med hele 74,5 dB. Dette tilsvarer en trafikkert bilvei. 

Les også: Roborock S6 Pure test

Enkelt vedlikehold

Vedlikeholdet er derimot en av de mer positive sidene ved Roomba 694. Alle delene kan enkelt byttes ut, og det går som en lek å ta de av.

iRobot Roomba 694 under Tommel opp for reparerbarhet og enkelt vedlikehold, altså.

Konklusjon

Er du ute etter en billig robotstøvsuger som har få funksjoner å forholde seg til, er dette et helt greit valg. Det finnes bedre billige robotstøvsugere på markedet. Her får du akkurat det du betaler for, hverken mer eller mindre.

 

 

Spesifikasjoner – iRobot Roomba 694 :

 • Modell: iRobot Roomba 694
 • Støvkapasitet: 0,60 liter
 • Vekt: 3 kg
 • Driftstid: 60 min
 • Farge: Sølv

Fordeler med iRobot Roomba 694:

 • Beholder på baksiden som var enkel å tømme. 
 • Eget støvfilter som tar seg av små partikler, mens større biter havner i beholderen. 
 • Den fant raskt tilbake til ladestasjonen sin. 
 • Appen er av det enkleste slaget. Dette kan sees på som en fordel av noen, ulempe av andre.

Ulemper med iRobot Roomba 694:

 • iRobot Roomba 694 har det høyeste støynivået av alle robotstøvsugere vi har testet, med hele 74,5 dB. 
 • Den ene børsten sprer smuss og skitt utover gulvet. 
 • Den kjører i sikk-sakk på gulvet og fremstår som lite organisert i navigeringen. 
 • Supporten er uakseptabelt treg til å svare. 
 • Alt for høy fart rundt møbler.