Elektrisk tannbørste test 2022

Hvilken elektrisk tannbørste blir best i test? – Sist oppdatert 14.01.2022 – Inneholder annonselenker

elektrisk-tannbørste-best-i-test

Det har aldri vært mer populært med elektrisk tannbørste enn det har blitt de siste årene. Moderne tannleger anbefaler å bytte til en elektrisk tannbørste fremfor å gjøre jobben selv. Men hvorfor burde man gå til innkjøp av en elektrisk tannbørste, og hvilken er den beste? Dette er to av spørsmålene du finner svar på i vår test. Eksperter, forbrukere og anonyme har testet, og her er resultatene. De 10 beste elektriske tannbørstene!

Hvordan tester vi? I testen skal vi blant annet se på kvalitet av tannbørstene. I tillegg er det viktig å se hvor lenge de kan pusse. Hvor lenge må den elektriske tannbørsten lade før den er fulladet, og er den lett å dra med seg på ferie? Det kan jo ofte virke lettere å dra med seg en liten manuell tannbørste på ferie. For at det skal lønne seg å gå til innkjøp av en elektrisk tannbørste må den derfor ha disse styrkene. Til slutt skal vi se på funksjoner som for eksempel rotasjon.

Alle kan få bruk for en elektrisk tannbørste. En elektrisk tannbørste er beregnet til å jobbe grundigere og komme inn i alle kriker og kroker. I tillegg kan den virke mer effektiv. I testen vår finner du et resultat av ekspertene og anonyme sine meninger. Disse er evaluert grundig slik at vi har funnet topp 10 best i test elektriske tannbørster.

Her finner du en komplett liste over alle våre tester: Tester fra Guidesiden.no

1. Philips Protective Clean 4300 – BEST I TEST

Philips-Protective-Clean-4300-best-i-test

Philips Protective Clean 4300 er totalt kåret til best i test av både forbrukerne og ekspertene. Denne elektriske tannbørsten jobber forsiktig, men likevel effektivt. Den har alle praktiske funksjoner en måtte trenge, og er lett å dra med seg på tur. Den er perfekt for deg som vil ta best mulig vare på tennene, men er opptatt av en skånsom, effektiv og hygienisk tannpuss.

App map icon

Styres med App: Ja

price-icon

Prisklasse: Middels/lav

Tid

Batteritid: Ca. 2 uker

alert-icon

Trykksensor: Ja

Best i test: Denne elektriske tannbørsten fra Philips har imponerende funksjoner. Blant disse funksjonene finner du en innebygd timer. Med hjelp fra timeren kan du stille den til ønsket tid og få beskjed når du er ferdig med å pusse. I tillegg til varsling ved endt pussetid gir den beskjed om det er på tide å bytte børstehode, eller om du pusser for hardt. Det er anbefalt å bytte børstehodet hver tredje måned for å oppnå optimal hygiene. Ekspertene dokumenterer at denne elektriske tannbørsten renser tennene forsiktig. Men til tross for forsiktigheten skal den visstnok fjerne opptil syv ganger mer plakk enn en vanlig tannbørste. Dette hjelper ikke bare på munnhygienen, men du får også hvitere tenner. I pakken til Philips Protective Clean 4300 får du med et håndtak, en lader samt et standard børstehodet. 

Denne el-tannbørsten gir deg muligheten til å bytte børstehodet til et du måtte foretrekke. Om du velger å utnytte deg av denne muligheten, justeres håndtaket på tannbørsten automatisk til et program som passer børstehodet du måtte velge. Det lange og smale børstehodet når dypt inn mellom tenne i tillegg til å presse inn væske både mellom tennene og langs kanten av tannkjøttet. For å sammenligne denne elektriske tannbørsten med en vanlig tannbørste gjør denne tannbørsten flere børstebevegelser hvert minutt enn hva en manuell tannbørste gjør på nærmere en hel måned. Når det kommer til batterilevetiden er denne imponerende, og varer i opptil 2 uker uten lading. Derfor kan du enkelt ta den med deg på hytta uten strøm uten problemer. Tannbørsten har kun en børsteinnstilling, men på denne kan du velge om du vil ha lav eller høy hastighet. 

Hvert børstehode til denne elektriske tannbørsten har en unik mikrochip. Denne chipen synkroniseren tannbørsten med børstehodet for å enkelt kunne kjenne når det er tid for å bytte ut børstehodet med et nytt. Du får med lader i pakken samt skaft med innebygd batteri, men ekstra børstehode eller ekstra tannbørste må kjøpes separat. Når det kommer til design på tannbørsten er den stilren og har en blå og hvit farge som gir en indikasjon på renslighet. Børsten er utformet med en flat side på skaftet slik at du kan legge tannbørsten på vasken uten frykt for at den skal ramle eller skli ned. Prismessig ligger denne elektriske tannbørsten midt på treet med sine 599 kr.  Vi kårer denne til best i test på bakgrunn av forbrukerne og ekspertenes omtaler, og på bakgrunn av pris og kvalitet.

2. Oral-B Genius 9000 BEST I TEST EL TANNBØRSTE

Oral-B-Genius-9000-best-i-test

Best i test: Oral-B Genius 9000 er en toppmoderne tannbørste fra den kjente merkevaren. Den bruker en gratis app som er tilgjengelig på iOs og Android. Denne appen kobles enkelt til den elektriske tannbørsten din via Bluetooth. Denne appen gir deg veiledning og tilbakemeldinger på din tannpuss.

App map icon

Styres med App: Ja

price-icon

Prisklasse: Høy

Tid

Batteritid: ca. 2 uker

alert-icon

Trykksensor: Ja

Best i test: Blant disse veiledningene og tilbakemeldingene får du beskjed om hvor lang tid du bruker på pussingen, og i tillegg vil den hjelpe deg med å sørge for at du rengjør alle områder. Du trenger ikke ha appen åpen hver gang du pusser. Tannbørsten lagrer nemlig alt av nylig data, samt at du kan synkronisere den til appen neste gang du åpner appen. Denne elektriske tannbørsten har ifølge ekspertene gitt utmerkede rengjøringsresultater med drastisk reduserte plakknivåer. Når det kommer til brukervennligheten var denne elektriske tannbørsten  veldig enkel og grei å bruke. Den kan oppleves noe bråkete, men ikke plagsomt. Tannbørsten guider deg til å flytte til et nytt område underveis i tannpussen slik at børstehodet når frem til alle kriker og kroker. I tillegg varsler tannbørsten om du trykker for hardt slik at du ikke ødelegger tennene av for hard pussing.

Via den medfølgende appen kan du tilpasse fargelampen på tannbørsten avhengig av hva du måtte foretrekke. Appen har noen gode tilleggsfunksjoner, for eksempel å minne deg på når du trenger å bytte børstehode. På den måten trenger du ikke passe på det selv, og du vil ikke glemme bort å bytte hode som kan påvirke hygienen. Ekspernene nevner at ladestativet kunne vært litt bedre designet basert på den høye prisen på tannbørsten, da den kunne oppleves litt spinkel. Den elektriske tannbørsten leveres med et reiseetui. Dermed er den enkel å ta med på tur. Du kan lade tannbørsten direkte fra reiseetuiet sammen med en multistikkontakt som er perfekt for utlandet, og gir deg mulighet til å plugge den i enhver type stikkontakt. For kortere turer som for eksempel weekend turer kan man føle at den tar god plass i baggen, men det skal ikke være svært ille. 

Denne elektriske tannbørsten fra Oral-B får svært høy score på brukervennlighet. Den er enkel å bruke, samt lett å ta med seg. Den gir alt i alt utmerkede rengjøringsresultater, og vi likte veldig godt at den kan kobles til en app. Tannbørsten viser også via en indikator hvor mye strøm som er igjen slik at du ikke risikerer å gå tom for batteri når det passer minst. I pakken får du med 1 håndtak, 4 børstehoder,m 1 litiumbatteri, reiseetui med USB-lading i tillegg til en smarttelefonholder. Takket være alle disse nye og innovative funksjonene som kommer med denne tannbørsten, og kombinert med utmerkede rengjøringsresultater er det definitivt en elektrisk tannbørste å vurdere. Det eneste negative vi kan finne med Oral-B Genius 9000 er den stive prisen. Det er riktignok en toppmodell, og viktig å nevne at du får en svært god kvalitetstannbørste for prisen. Best i test på bakgrunn av kvalitet og funksjoner.

3. Philips Sonicare DiamondClean – test

Philips-Sonicare-DiamondClean-test

Denne matt svarte tannbørsten fra Philips imponerer ikke bare med sitt stilrene design. Den jobber både effektivt og skånsomt, og de høyfrekvente bevegelsene presser både tannkrem og vann godt mellom alle tennene og tannkjøttet. Ved bruk av denne elektriske tannbørsten oppnår du et skinnende resultat.

App map icon

Styres med App: Ja

price-icon

Prisklasse: Høy

Tid

Batteritid: ca. 2 uker

alert-icon

Trykksensor: Ja

På en fullading varer batteriet på Philips Sonicare Diamond Clean i opp til hele to uker. Ikke nok med det får du med et USB reiseetui som også kan brukes til å lade. Ved hjelp av dette kan du lade tannbørsten uansett hvor du er på farta. Enten om det er i bilen eller på jobb før et viktig møte. På grunn av USB koblingen kan tannbørsten til og med lades fra din bærbare datamaskin. I tillegg kommer den med et etui til børstehodet slik at du enkelt kan unngå bakterier fra omgivelsene eller fra baggen din når den elektriske tannbørsten ikke er i bruk. Når du ikke er på reise kan du plassere tannbørsten i laderen. Dette er ikke en hvilken som helst lader, men nemlig et ladeglass. Da står tannbørsten fint plassert i det som ser ut som et vanlig tannbørsteglass, samtidig som den lader. Både stilrent og praktisk.

Som konkurrenten fra Oral-B kan også denne tannbørsten kobles til en app. Her får du også all veiledning du måtte trenge for å oppnå et hvitt smil. Som testvinnerne varsler også denne elektriske tannbørsten om du pusder for hardt. Om du trykker for hardt bare en gang vil tannbørsten lage en lyd. Indikasjonen med denne funksjonen er at du skal bli påminnet om at det er børstehodet som skal gjøre jobben, ikke du og dine muskler. Det er bevist at dette hjelper på tannpussen, da det forhinder skade på tennene.  Med denne Sonicare-appen kan du få din egne og personlige statusrapport på pussingen din. Det er både motiverende og gøy, da du kan se forandringene som skjer fra uke til uke. 

Ikke nok med at den varsler for om du trykker for hardt, så varsler den også når det er på tide å bytte ut børstehodet på tannbørsten din. Dette er vanskelig å holde styr på, og er man ekstra uoppmerksom kan man gå med samme børstehode i alt for lang tid. Ved hjelp av en kort pipelyd varsler tannbørsten, basert på når og hvor mye du har brukt børstehodet, at du må bytte. Diamond Clean har 4 forskjellige børsteinnstillinger. Disse er kalt Clean, White +, Gum Health og Deep Clean. Alle disse innstillingene samt de 3 forskjellige intensitetsnivåene er laget for å ivareta enhver sitt børstebehov. Alt i alt er dette en super tannbørste til prisen. Eneste som kan trekke litt ned er at glassbeholderen blir raskt møkkete, slik at den må vaskes ofte. Ellers en velfortjent tredjeplass i vår test.

4. Jordan Clean Smile – test

Jordan-Clean-Smile-test

4,5 stjerner

Jordan Clean Smile er en elektrisk tannbørste som er utviklet i et samarbeid mellom Jordan og Wilfa. Disse to kjente merkevarene skal sammen gi deg det beste av teknologi og tannpuss i et og samme produkt. Tannbørsten kommer med en rekke praktiske innstillinger, og forbrukerne som har testet er veldig fornøyde.

App map icon

Styres med App: Nei

price-icon

Prisklasse: Lav

Tid

Batteritid: Ca. 4 uker

alert-icon

Trykksensor: Ja

Først og fremst kommer denne modellen med en både sikker og effektiv rengjøring. Tannbørstehodet roterer frem og tilbake og rengjør tennene dine så godt som går ann. Denne elektriske tannbørsten imponerer stort når det kommer til batteritid. På kun 20 minutter har du strøm til en hel uke. Denne elektriske tannbørsten er også lett å ta med på tur. Når tannbørsten er fulladet varer batteriet i opptil en hel måned, men du kan også lade på tur ved hjelp av en praktisk USB-kabel. På batteri- og ladetid utslår Jordan Clean Smile alle konkurrentene. I tillegg kommer tannbørsten med praktisk oppbevaring slik at du unngår bakterier når du legger tannbørsten ned i enten veska eller sekken.

Den anbefalte pussetiden er generelt sett satt til to minutter av tannleger, og ved hjelp av Jordan Clean Smile kan du enkelt opprettholde denne tiden. Den har en innebygd og automatisk timer, samt en super funksjon som gjør at tannbørsten vibrerer hvert 30. sekund for å gi deg beskjed om at du må bytte sted i munnen. I pakken får du inkludert et børstehode. Jordan sine børstehoder er designet for å rengjøre overflaten på tennene så enkelt som mulig, samtidig som det skal være effektivt. Børstehodet er nokså lite og er designet for å være behagelig å bruke samtidig som det jobber effektivt og nøyaktig. Du kan enkelt bytte børstehodet til et annet enn det inkluderte for å tilpasse børsten bedre til dine behov.

Når det kommer til brukervennlighet, er denne elektriske tannbørsten nokså lett å bruke. Det er ingen kompliserte knapper, og den har ikke noen unødvendige funksjoner som kun skaper forvirring. Jordan Clean Smile er en enkel elektrisk tannbørste, men samtidig er den både praktisk og effektiv. Børstens design er også enkelt og stilrent, og passer perfekt inn på baderommet. På grunn av det lille børstehodet passer ikke denne tannbørsten bare for voksne og pensjonister, men også perfekt for barn. Prismessig er denne nokså rimelig med sine 399 kr. Du får mye for pengene samt en tannbørste som kan brukes av alle i alle andre.

5. Oral-B Vitality 170 – test

Oral-B-Vitality-170

4,5 stjerner

Oral B Vitality 170 er den rimeligste elektriske tannbørsten i vår test. Med sine 299 kr imponerer den stort kvalitetsmessig. Den kommer i et bredt spekter design, og du kan få den i den fargen du måtte ønske. Enten om det skulle være rosa, blå eller hvit. Dette er en elektrisk tannbørste både barn og voksne foretrekker, og til prisen burde alle gå til innkjøp av en slik.

App map icon

Styres med App: Nei

price-icon

Prisklasse: Lav

Tid

Batteritid: Opptil 2 uker

alert-icon

Trykksensor: Ja

Denne elektriske tannbørsten fra Oral-B har imponerende funksjoner og kvalitet til dens prisklasse. Tannbørsten kommer med et “Cross Action” børstehode som skal omslutte enhver tann med 16 graders vinklede børstestrå, og 2D-børsteteknologi oscillerer og roterer for å fjerne mer plakk enn en vanlig manuell noensinne kunne klart. Innebygd i skaftet finner du en timer som skal hjelpe deg med å huske den anbefalte pussetiden på to minutter. En ting som har imponert forbrukerne er at det finnes imponerende mange børstehoder som passer til denne modellen. Om du ikke er fornøyd med det standard børstehodet som følger med kan du uten problemer bytte børstehode til et som passer deg og din bruk. 

Denne elektriske tannbørsten fra Oral-B gir deg en kvalitetsfølelse til tross for den rimelige prisen. Eneste ulempene og negative sidene ved denne tannbørsten er lyden under pussing. Den bråker noe, og det kan oppleves irriterende samt forårsake en type risting. Batteriet er satt til holde i 50 min. Det er totalt sett rett i underkant av 2 uker, men imponerende til prisen. Oppladningstiden på denne elektriske tannbørsten er 16-18 timer. Det er det lengste i vår test, men det vil ikke påvirke bruken noe, da tannbørsten bare kan stå i laderen dag og natt mens du som forbruker gjør andre ting. 

Når det kommer til reising er denne liten og lett å ta med seg, men den kommer ikke med en praktisk USB-lader som konkurrentene. Den er ikke like lett å lade opp som andre, men om du er av typen som ikke skal dra med deg tannbørsten på jobb eller biltur så skal denne elektriske tannbørsten likevel passe deg utmerket. Den når inn mellom enhver tann og fjerner plakk like bra som konkurrentene  ved hjelp av børstehodet. Den får mye skryt og positivitet for hvor fleksibel den er når det kommer til børstehode. Denne tannbørsten kan fås i en rekke farger, og på grunn av prisen er denne også utmerket som en førstegangs elektrisk tannbørste for barn.

6. Jordan Clean Plus – test

Jordan-Clean-Plus

Jordan Clean Plus er en rimelig elektrisk tannbørste på markedet. Den har god rengjøring av alle tannoverflater, men den jobber ikke like godt i kriker og kroker, og mellom tennene, som andre konkurrenter. I følge både forbrukerne og ekspertene oppnår man likevel et bra resultat. En OK tannbørste til prisen i vår test.

App map icon

Styres med App: Nei

price-icon

Prisklasse: Middels

Tid

Batteritid: 1,5 mnd.

alert-icon

Trykksensor: Nei

Denne elektriske tannbørsten fra Jordan kommer med en SoftClean-teknologi som skal sørge for en effektiv og skånsom rengjøring. Du kan velge mellom to forskjellige børstemoduser. Enten 9800 eller 8200 o/min. Til tross for denne teknologien er tilbakemeldingen fra noen av forbrukerne at den kan føles litt hard mot tannkjøttet. Dersom du har sensitivt tannkjøtt kan denne elektriske tannbørsten føles noe hard, men den har ikke forårsaket blod på noen av testerne. Den skal likevel fungere fint for de fleste. Selv om denne tannbørsten er en av de rimeligere på markedet, kommer den med alle nødvendige funksjoner. Blant disse finner du en indikator for lavt batteri og en to-minutters timer. 

Indikatoren for lavt batteri varsler når det kun er 20% batteri igjen. Det kan innimellom være vanskelig å huske å pusse tennene lenge nok, men den innebygde to-minutters timeren hjelper deg med akkurat dette. Batteriet i Jordan Clean Plus er av typen litium. Dette kraftige batteriet gir deg en brukstid på opp mot 120 minutter. 120 minutters pussetid skal holde mot nærmere en måneds bruk. Tannbørsten jobber i en oscillerende bevegelse. Under bruk kan enkelte syens den lager mye lyd, men det er overkommelig. Den vibrerer noe, men når det kommer til kiling er det lite merkbart. I pakken får du med 2 Clean børstehoder som skal holde i ca 6 mnd, da det er anbefalt å bytte børstehode hver 3. mnd.

Noen av forbrukerne varslet at det kunne være litt vanskelig å ta av og på børstehodet, men at det løser seg når du knekker koden. Du får ikke med noen reiseboks eller beskyttelseshette, så denne elektriske tannbørsten er ikke beregnet for å ta med rundt. Om du skulle ønske å kjøpe en av de nevne tingene, kan du likevel kjøpe dette separat. Ladingen oppleves som veldig enkel, og når det kommer til brukervennlighet er den enkel å bruke og vil passe fint for barn. Det kan dog. være noe vanskelig å trykke inn av og på knappen, men ikke betraktelig. Denne elektriske tannbørsten fra Jordan får pluss for det enkle og stilrene designet og prisen. Den gir et svært godt pusseresultat og passer perfekt for deg som ikke skal ta med den elektriske tannbørsten så mye rundt.

7. Oral-B Pro 1000 – test

Oral-B-Pro-1000

Oral-B Pro 1000 er anbefalt av tannleger verden rundt, og kan rotere opp mot 44 000 ganger i minuttet. Den gir et fantastisk resultat og fjerner plakk like bra som testvinnerne. Den når frem til alle sider av tennene, og imponerer. Her er det prisen som stikker frem som en negativ side, og testvinnerne er bedre til en rimeligere pris.

App map icon

Styres med App: Nei

price-icon

Prisklasse: Middels

Tid

Batteritid: Ca. 2 uker

alert-icon

Trykksensor: Ja

Oral-B Pro 1000 er en av de grunnleggende elektriske tannbørstene fra det verdenskjente merket. Den har alle tre hovedfunksjoner som blir anbefalt av tannlegene verden over. Myke børster, en trykksensor og en innebygd tidtaker. Tannbørsten er også skånsom, og står derfor ikke i fare til å skade tannkjøtt eller emaljen. Om du pusser for hardt kan du likevel påføre munnen din slike skader, og det er derfor perfekt med en trykksensor som varsler i form av piping eller til og med slutter å bevege seg når du børster for hardt. Den innebygde timeren er satt til to minutter som er den anbefalte pussetiden for alle aldre, både voksne og barn. I tillegg til å si ifra når pussingen er over, vibrerer denne modellen hvert 30. sekund slik at du vet når det er på tide å flytte tannbørsten til en ny tannrekke. 

Tannbørsten tilbyr alle viktige funksjoner som kreves i et slankt og behagelig håndtak. Rengjøringsytelsen er god og ideell for nybegynnere og barn, eller erfarne brukere av elektrisk tannbørste. Batteriets levetid på 1 uke er den største svakheten. Dette er nok den korteste batteritiden i vår test. Oral-B Pro 1000 finnes i forskjellige versjoner. I de fleste tilfellene er forskjellen bare fargen på børstehåndtaket, spesielt gummigrepet som er plassert midt på håndtaket. De vanligste fargene er: svart og hvit, men børsten finnes også i rosa eller blå. Det er ingen tekniske forskjeller på tannbørsten selv om utseende er annerledes, og ytelsen og måten den renser på er dermed like god. 

En annen potensiell forskjell som kan oppstå i de forskjellige modellene, selv om det ikke er veldig vanlig, er børstehodet som følger med. Normalt er det et børstehode av typen CrossAction som følger med, men noen varianter kan komme med enten et Pro White eller Sensitive børstehode. Til tross for prisen på denne tannbørsten er den imponerende, og vi liker godt at den finnes i flere farger enn bare hvit og/eller svart. Fargeutvalget gjør den mer barnevennlig. I tillegg jobber den både skånsomt og effektivt, og totalt sett er både forbrukerne og ekspertene storfornøyd med denne modellen. Alt i alt en strålende elektrisk tannbørste, og du får mye for pengene ved å gå til innkjøp av denne børsten.

8. Oclean X Pro Elite – test

Oclean-X-Pro-Elite

Nok en imponerende elektrisk tannbørste til prisen. Oclean X Pro Elite er en av de mest rolige og skånsomme elektriske tannbørstene som finnes på markedet. Både utseendet og ytelsen er god, og den kommer med en rekke praktiske funksjoner enhver forbruker vil sette pris på. En negativ side som er viktig å trekke frem er at denne elektriske tannbørsten er vanskelig å få tak i.

App map icon

Styres med App: Ja

price-icon

Prisklasse: Høy

Tid

Batteritid: 4 uker

alert-icon

Trykksensor: Ja

Håndtaket er stilig og kommer med en berøringsskjerm som er i farger. Den renser tennene godt, selv om den ikke er like sterk i intensiteten som blant annet Oral-B og Sonicare. Den lager svært lite lyd, og du trenger derfor ikke irritere deg over during eller vekke familiemedlemmer. Denne elektriske tannbørsten kommer også med funksjoner som svært god batterilevetid på over en måned, hurtiglading og magnetisk holder som kan monteres enkelt på veggen. Med denne elektriske holderen unngår du å få et møkkete glass til tannbørstene dine. Denne har også på lik linje med konkurrentene en timer som oppfordrer deg til å pusse i 2 minutter som er anbefalt tid. I tillegg kommer den med en trykkføler som begrenser skader på både tenner og tannkjøtt om du pusser for hardt.

En morsom funksjon som kommer med denne tannbørsten er at du får en tilbakemelding på tannpussen din på skjermen. Dette er ikke en nødvendig funksjon, men det er likevel både gøy og motiverende å ha da du kan se en gradvis forbedring på din egen tannpuss. Tannbørsten kommer likevel med noen ulemper. Den kommer med bluetooth og en app til din smarttelefon, men her er det kommet tilbakemeldinger på at dette burde forbedres. Du kan heller ikke lage mens tannbørsten henger i veggholderen. X Pro Elite er verdt å gå for hvis du vil ha en sonisk tannbørste eller en elektrisk tannbørste som er veldig stille eller om du ønsker et rimeligere alternativ til testvinnerne. Den lange batterilevetiden og berøringsskjermen er to tiltalende funksjoner.

I boksen får du med et skaft til Oclean X Pro Elite samt et P10 børstehode. Du får med ladestativ og et silikondeksel i tillegg til det magnetiske feltet. Den lader raskt, og kommer med hele 32 intensitetsvalg. Batteritiden er satt til nøyaktig 35 dager, og den lever opp til forventningene. Denne elektriske tannbørsten har fått svært positive omtaler om designet. En av ekspertene sier “Børsten ser bra ut. Jeg tror faktisk det kan være en av de fineste elektriske tannbørstene jeg noensinne har brukt”. Modellen kommer i flere fargedesign, blant annet grå som er den mest vanlige. Oclean X Pro Elite er en svært god og rimelig tannbørste. Den kan dog. være litt vanskelig å få tak i, men finnes på deres egne nettside, eller steder som amazon.

9. Philips Sonicare 3 – test

Philips-Sonicare-3

Sonicare vet hvordan man lager en flott elektrisk tannbørste, og 3-serien er et godt eksempel på dette. En super tannbørste som har de aller fleste nødvendige funksjoner og et flott design. Denne tannbørsten kan brukes av alle, da det finnes et stort utvalg av børstehoder i forskjellige størrelser som passer til.

App map icon

Styres med App: Ja

price-icon

Prisklasse: Middels

Tid

Batteritid: Ca. 2 uker

alert-icon

Trykksensor: Ja

Denne elektriske tannbørsten er et annet alternativ til de som ønsker en tannbørste med et mindre børstehode. Dette er nr 3 fra Philips Sonicare kolleksjonen, og den bygger på 1 og 2-serien. Derfor ser vi mange likheter, men denne har forbedret de to tidligere modellene. Det er en flott elektrisk tannbørste, mer enn i stand til å oppfylle forventningene de fleste av oss har til en elektrisk tannbørste. I boksen får du med ladestasjon, tannbørsten og et børstehode. Philips Sonicare 3 fjerner opptil seks ganger mer plakk enn en manuell tannbørste. Den renser med opptil 31 000 penselstrøk per minutt og kommer med 3 forskjellige intensitetsinnstillinger. Batteritiden er nokså bra med opptil 3 uker batteritid. Denne modellen kommer også med smart timer.

I tillegg har tannbørsten automatisk avslåing, og det enkle startprogrammet er svært brukervennlig for både barn og voksne. Den kommer med en reiseveske slik at du kan beskytte børstehodet fra bakterier, og håndtaket fra eventuelle skader når du er på farten. En ulempe med denne modellen er at den ikke kommer med trykksensor som tannlegene ser på som høyst nødvendig på en elektrisk tannbørste. Faren ved å ikke ha dette er at du ikke vet om du pusser for hardt som er lett å gjøre om man ikke følger med under bruk av elektrisk tannbørste. I verste fall kan det påføre tannkjøttet og emaljen skade. Når det kommer til design har den et veldig typisk, klinisk utseende. Et sylindrisk formet børstehåndtak med avtakbart børstehode.

Dessverre får du ikke det fine utvalget av fargevalg som er tilgjengelig med 2-serien.Det er langt fra et stort problem, da den standard fargekombinasjonen ser flott ut. Den kommer i hvit farge med et grønt felt. Over panelet er Philips Sonicare-logoen i en grå tekst og under den finner du batteriindikatoren. Indikatoren lyser opp forskjellige farger basert på den gjenværende strømmen. På undersiden er det helt flatt slik at børsten vil stå oppreist når den ikke er på stativet. En rekke forskjellige børstehoder tilbys fra Sonicare. Disse kan du få i forskjellige størrelser slik at du kan tilpasse tannbørsten til enten voksne eller barn.

10. Boka elektrisk tannbørste – test

Boka-elektrisk-tannbørste

Boka soniske elektrisk tannbørste er en flott elektrisk tannbørste som mange av testerne kunne brukt hver dag. Den er godt designet, og det totale produktet imponerte mer enn forventet. Dette er et mer sjeldent og mindre kjent merke, men den fungerer nesten akkurat som mange av de dyrere og mer kjente konkurrentene.

App map icon

Styres med App: Nei

price-icon

Prisklasse: Middels

Tid

Batteritid: Ca. 2 uker

alert-icon

Trykksensor: Nei

Men med tanke på likheten i funksjoner og pris, er det ikke overbevisende om at det nødvendigvis er nok ulikhet til å virkelig velge denne fremfor en konkurrent. Den har riktignok mange gode egenskaper. Blant disse finner du innebygd tidtaker, tre forskjellige rengjøringsmoduser, magnetisk lader, mulighet for abonnement, flott design og i tillegg blir den automatisk slått a når den anbefalte pussetiden er over. Men hva menes egentlig med abonnement? Boka lar deg faktisk abonnere på tannbørstehoder! Istedet for en indikator som varsler når det er på tide å bytte børstehode, har du heller muligheten til å få de i postkassen når det er tid for å bytte.

En tydelig ulempe her er at den ikke har trykksensor, og det er hovedskillet mellom denne elektriske tannbørsten og de mer kjente konkurrentene. Abonnementet kan også være en ulempe da det er dyrt, og i tillegg får du tilsendt nytt børstehode dobbelt så ofte som nødvendig. Elektriske tannbørster kan, hvis de brukes riktig, gi en gunstig innvirkning på munnhelse. Som nasjon blir vi stadig mer oppmerksomme på viktigheten i å ta godt vare på tennene og tannkjøttet vårt. Som et resultat av det er det en rekke selskaper som har laget nye produkter for å hjelpe oss med å oppnå dette. Boka er et av de nyere merkene i denne prosessen. Selskapet produserer en rekke produkter for munnpleie, som inkluderer tungeskraper og tannkrem.

Når du kjøper en elektrisk tannbørste fra Boka får du med et skaft, to børstehoder, et ladestativ og USB-ladekabel. At det følger med en USB-ladekabel trekker betraktelig opp, da det er i likhet med testvinnerne. Det er veldig praktisk for personer som ønsker ha med tannbørsten sin på reising da den kan lades i bilen eller fra din bærbare datamaskin. Når det kommer til design på denne elektriske tannbørsten er den helt hvit. Det gir en renhetsfølelse og oppleves veldig enkelt og fresht. Batterilevetiden ligger på i underkant av en måned og er blant den beste batterilevetiden. Alt i alt er dette en bra tannbørste, men med tanke på prisen kan du like så godt gå for testvinnerne da denne mangler en viktig funksjon.

6 ting du bør se på ved kjøp av EL-tannbørste:

battery

BATTERITID: Det er viktig at en elektrisk tannbørste ikke hindrer deg i å få pusset tennene. For at det skal være lett å dra med elektrisk tannbørste på reiser og lignende, er det lurt å ha en elektrisk tannbørste med lang batteritid.

color-wheel

DESIGN: Om design er viktig eller ikke varierer fra person til person. I og med at en elektrisk tannbørste som regel blir nødt til å stå fremme synlig på badet, er det fint om den ikke blir blikkfanget i rommet. Et hvit eller svart moderne design vil alltid være en fulltreffer.

Sikkerhet

TRYKKSENSOR: Trykksensor er mye til hjelp for å ikke ødelegge tennene dine. Denne sensoren vil gi beskjed om du pusser for hardt, som hjelper deg med å finne en balanse mellom for svakt og for hardt. Ikke helt nødvendig, men kan være veldig lurt!

volume

STØYNIVÅ: En elektrisk tannbørste kan ha en tendens til å lage mye lyd. Siden du bruker tannbørsten på morgen og kveld ville det vært plagsomt for både deg og de du bor med om den bråker mye. Noen lager kun en liten suselyd, mens andre oppleves bråkete.

toothbrush

BØRSTEHODE: En tannbørste skal være skånsom, men effektiv. Det er viktig at børstehodet er konstruert på en måte slik at det jobber optimalt. På enkelte elektriske tannbørster kan du bytte børstehode til det designet som skulle passe deg og din munn best.

battery

LADETID: Jo kortere ladetid, desto mer praktisk er tannbørsten. For noen vil kort ladetid være helt nødvendig dersom du ofte drar med deg tannbørsten rundt på korte reiser, mens for andre kan tannbørsten stå i ladestasjonen hele tiden.

Ofte stilte spørsmål om EL-tannbørste:

Hva er best av elektrisk tannbørste og manuell?

Om du har en god elektrisk tannbørste, er dette helt klart det beste. Den hjelper deg med å nå inn i alle kriker og kroker. I tillegg har de fleste elektriske tannbørster gode funksjoner som hjelper deg med å oppnå en optimal tannpuss hver dag.

Hvor lenge er det anbefalt å pusse tennene?

Ekspertene anbefaler å pusse tennene 2 minutter morgen og kveld, 30 sekunder i hver tannrekke.

Har prisen på tannbørsten noe å si?

En rimelig elektrisk tannbørste kommer ofte med færre funksjoner enn de mer eksklusive. Det finnes dog. mange rimelige tannbørste i god kvalitet, så det handler om å gjøre god research.

Kan man bruke elektrisk tannbørste på regulering?

Ja! Så lenge du ikke presser for hardt og er forsiktig er det helt mulig å bruke elektrisk tannbørste på regulering. Du kan rådføre deg med din reguleringstannlege for å vite hvordan du kan gjøre det uten å ødelegge reguleringen.

Kan barn bruke elektrisk tannbørste?

Det er ingen tvil om at barn kan bruke elektrisk tannbørste. Det finnes egne el-tannbørster for barn, og disse kommer ofte med funksjoner som gjør tannpussen morsommere! Sørg for at du finner en tannbørste som er egnet for alderen på ditt barn, slik at den ikke skader tennene.

Finnes det elektriske tannbørster for baby?

Det er ikke anbefalt å bruke elektrisk tannbørste på babyer. Små barn har ofte ikke utviklet tenner ordentlig og det vil gjøre skade på både tenner og tannkjøtt om man bruker en elektrisk tannbørste. Rådfør deg med tannlege.

Dette er en test basert på spesifikasjoner, anmeldelser fra forbrukere, tidligere resultater fra uavhengige tester og / eller vårt eget personlig inntrykk av produktet. Det er viktig å legge merke til at Guidesiden ikke har testet produktene. Guidesiden finansieres ved at annonsører betales oss per klikk eller salg vi sender til deres hjemmesider. Vi gjør det beste vi kan for å samle innhold som er relevant for våre lesere, slik at de får mest mulig ut av sitt neste kjøp.