Babycall test 2022

Hvilken babycall blir best i test? – Sist oppdatert 14.01.2022 – Inneholder annonselenker

baby-call-test

Har du behov for en babycall, men er usikker på hvilken som vil passe deg best? Vi har laget en test med oversikt over de vi mener er de 5 beste babycallene på det norske markedet. Vi skal dekke babyalarmer som passer som førstegangs-babycall, og de som passer for brukere som ønsker mer avanserte funksjoner.

I testen skal vi se på brukervennlighet. Når man nylig er blitt foreldre er det viktig at babycallen er lett å ta i bruk. Det er også et pluss dersom man slipper å bruke lang tid på å lese bruksanvisning. Mange foreldre bruker enten besteforeldre, tanter og onkler, eller andre som barnevakt. Da er det en fordel at den er lett å ta i bruk. Derfor er det viktig at babycallen ikke har for mange avanserte og forvirrende funksjoner og knapper. 

Når man kjøper en babycall vil det også være mange som foretrekker å ha kamera. Ved å ha kamera på babycallen kan du se barnet ditt, i tillegg til å høre. Det gir deg som forelder enda mer kontroll. Du kan dermed føle nærhet til barnet ditt, selv om du er i et annet rom, eller til og med i nabohuset. Vi skal også se på babycallene sin rekkevidde. Rekkevidden er viktig. Jo lengre rekkevidde, desto mer praktisk og brukervennlig er babycallen.

Her finner du en komplett liste over alle våre tester: Tester fra Guidesiden.no

1. Neonate BC-6500D – BEST I TEST BABYCALL

neonate-baby-call

Neonate BC-6500D er liten og handy babycall som er perfekt for norske forhold. Dette er en babycall med ekstremt god lydkvalitet. Den har også et pent design, og lager ikke noe ekstra støy. Rekkevidden er på inntil 800 m ved fri sikt. Den har lyd- og lysvarsling når den har svakt batteri eller er utenfor rekkevidde.

kamera-icon

Kamera: Nei

sensor-icon

Rekkevidde: 800 m

battery-icon

Levetid: 24 t

alert-icon

Varsler: Lyd og lys

Her får man en babycall med lang rekkevidde. Dette er en svært praktisk babycall med mange funksjoner. I tillegg er Neonate BC 6500D laget med et pent design, og LSD-skjerm for ekstra god kvalitet. Lithium-batteriene i babycallen er oppladbare. Det gjør at du kan lade den opp veldig enkelt ved å sette den i ladestasjonen som følger med. Ladestasjonen er konstruert med hurtiglader for rask og praktisk oppladning. Batterilevetiden har vi målt til ca. 24 timer av foreldre og barn, men i standby skal den holde rundt 70 timer.

Denne babycallen har 100% digital sending, helt uten forstyrrelser. Den har også en praktisk automatisk kanalvelger. Denne babycallen skal ifølge produsenten avgi ekstremt lite stråling med max 20mW. Vi har ikke funnet noe som kan motsi dette, og det er derfor en av de tryggeste babycallene på markedet. I tillegg har denne babycallen funksjoner som toveiskommunikasjon, justerbar lydfølsomhet, temperaturmåler, nattlampe, vibrasjonsvarsling og hodetelefonutgang.

På denne babycallen kan du faktisk også koble opptil tre babyenheter til den ene foreldreenheten. Når enhetene er i nærheten av hverandre reduseres sendestyrken helt automatisk ved hjelp av “Automatic Power Reduction System (APRS)”. Dette er for å begrense stråling, og for å øke batteri-levetiden. I tillegg er denne babycallen konstruert med stemmeaktivering av enhetene. Dette bidrar til unødvendig bruk av strøm når babyen sover. Her kan du enkelt se batterinivået på begge enhetene som har LCD-display. I tillegg varsler foreldreenheten med både lyd- og lysvarsler dersom det er lavt batterinivå på en av enhetene.

2. Padwico 850 – Babycall test

Padwico-850-baby-call

Padwico 850 er en pen og stilren babycall i moderne design. Babycallen består av foreldreenhet og babyenhet, og to dokkingstasjoner for lading. Utseendemessig er denne litt høyere og slankere enn resten av babycallene vi har testet. Dette er den mest lettbrukte babycallen, med svært enkle knapper på siden.

kamera-icon

Kamera: Nei

sensor-icon

Rekkevidde: 500 m

battery-icon

Levetid: 24 t

alert-icon

Varsler: Lyd og lys

Displayet på denne babycallen sklir inn i overflaten, og den signaliserer godt med et rødt lys. Rekkevidden på denne babycallen er satt til 500 meter. Dette er ikke den beste rekkevidden på markedet, men vi opplever faktisk at den er noe sterkere enn oppgitt rekkevidde. I tillegg har denne definitivt best kontakt når vi kommer et stykke vekk fra huset. Man kan tydelig høre hva som skjer inne, uten at linjen blir kuttet.

Det er mulig å sette enhetene feil i ladestasjonene når de skal lades, men det lyser grønt dersom den er satt i riktig. Ladetiden oppleves som veldig effektiv, og batteritiden er langt over forventningene. De røde lysene på displayet signaliserer hvor mye babyen gråter. I tillegg gir denne babycallen tydelig beskjed med både lyd- og lyssignaler når man mister kontakten med babyenheten. Denne babycallen er utstyrt med en liten krok på baksiden, slik at den enkelt kan henges opp i sprinkelsengen. 

Denne babycallen er også utstyrt med en slukkbar nattlampe som gir et behagelig lys. Det er også innstillinger på denne nattlampen slik at man kan stille inn etter babyenheten sin lydfølsomhet. Lydnivået kan justeres, og i tillegg kan den stilles inn slik at den kan vibrere. Det er praktisk i områder og settinger med mye støy. Om barnet våkner har babycallen en talkback-funksjon som gjør at man kan snakke med barnet. Babyenheten har også en temperaturmåler som viser temperaturen der den er plassert. Det vil være svært praktisk dersom barnet sover utendørs i vognen.

3. Philips Avent DECT SCD506 – Babycall test

Philips-Avent-DECT-SCD506

Philips Avent DECT SCD506 er den etterlengtede etterkommeren til SCD505. Denne babycallen er rimelig og har god brukervennlighet. Foreldreenheten skal holde i opptil 24 t. Man kan bruke enten oppladbare, eller bare vanlig AA-batterier. Babyenheten kan også gå på batterier. I hverdagen med små barn er Phillips Avents babyalarm veldig fin å bruke. Knappene er praktiske og lager lite lyd.

kamera-icon

Kamera: Nei

sensor-icon

Rekkevidde: 300 m

battery-icon

Levetid: 24 t

alert-icon

Varsler: Lyd og lys

Selv om denne babycallen lykkes med å være en enda bedre modell av SCD505, bruker fortsatt foreldreenheten opp batteriet i et raskt tempo. Derfor er det anbefalt at enheten primært kobles til strøm. I pakken følger det med to ladere, så det vil ikke være noe problem. Her kan man velge mellom batteri og strøm, slik at du kan bruke det som vil passe din situasjon best. Vi har vurdert babycallen sin rekkevidde som veldig god. Denne babycallen har også svært mange ekstra funksjoner som enkelte vil se på som unødvendige, som blant annet vuggesang og nattlampe.

I testen vår opplevde vi at foreldreenheten lager veldig høy lyd når den skrus av. Dette kan være for å hindre at den skrus av ufrivillig, og vi ser på det som en smart løsning. En forbedring vil være å kunne regulere dette volumet selv. For enkelte brukere vil et lavere volum være tilstrekkelig, og den høye lyden vil bli sett på som unødvendig. Babycallen bruker varsling i form av lyd og lys dersom den er utenfor rekkevidde. Den har også et smart ECO-modus som sparer strømmen og forlenger batteritiden etter avstanden mellom enhetene. Jo mindre avstand, desto mindre strøm trengs.

Denne babyalarmen har også toveiskommunikasjon slik at forelder kan kommunisere med barn. Den bruker DECT-teknologi som gir sikker og stabil tilkobling med klar lyd. Philips Avent SCD506 er en svært lettbrukt babycall. Denne kan enkelt brukes av både barnevakter og besteforeldre som ikke har prøvd den før, uten at de trenger å lese noe bruksanvisning. Prismessig er dette en rimelig babycall som helt klart er verdt pengene. Dette er på grunn av at den er lettbrukt, og fordi den har ekstra funksjoner. 

4. Motorola MBP36S – Babycall test

Motorola-MBP36S-baby-call

4,5 stjerner

4,5 stjerner

Motorola MBP36SC er en trådløs barnevakt med både lys og video/bilde. Den er perfekt til å overvåke barnet ditt uansett om du befinner deg i et annet rom eller ute i hagen. Denne babycallen har LCD-fargeskjerm, og mikrofon slik at du kan både høre barnet ditt, og prate med det.

kamera-icon

Kamera: Ja

sensor-icon

Rekkevidde: 300 m

battery-icon

Levetid: 8 t

alert-icon

Varsler: Lyd og lys

Ikke nok med at denne babycallen har et 3.5’’ fargedisplay og er trådløs, kan skjermen også panorere, tilte og zoome etter behov ved hjelp av fjernstyring. Dersom du vil spare strøm finnes et smart “Eco mode” som minimerer energiforbruket. Den har også andre praktiske funksjoner som overvåking av romtemperatur og vuggeviser. Du kan koble opptil fire kameraer til babycallen. I tillegg kan du få “split screen” på foreldreenheten. Babycallen har også hele 23 kanaler. Lyden oppleves som klar og helt uten forstyrrelser . 

Batterilevetiden er mellom 6 og 8 timer, og batteriet på foreldreenheten er oppladbart. Denne babycallen bruker FHSS-teknologi. Denne teknologien gir deg trygghet i å vite at signalet er sikkert, slik at andre ikke kan høre. I tillegg vil det være med på å forbedre rekkevidden. Kameraet på denne babycallen kan også benyttes på natten, på grunn av et infrarødt lys. Dermed kan du enkelt holde øye med babyen i svært lave lysnivåer, og du er fri til å se babyene drømme! I tillegg har babycallen en innebygd varslingsalarm. Slik kan du enkelt stille inn en foretrukket tid, og du blir varslet for å se til barnet ditt. 

Rekkevidden på denne enheten er satt til 300 meter ved fri sikt, men vi har testet den til at den kan brukes i lengre rekkevidde. I likhet med enkelte andre babycaller, er denne også konstruert med et ECO-mode slik at du kan spare strøm på foreldreenheten dersom du befinner deg i nærheten av barneenheten. I tillegg til panorering, tilting og zooming er denne også laget med et 300 graders visningsområde, slik at barnet ditt aldri blir ute av syne om det skulle bevege seg. Dette er en av de dyrere babycallene på markedet, men den vil være perfekt for deg som ønsker det lille ekstra!

5. CAPiDi – Babycall test

CAPiDi-Babycall

CAPiDi Babycall har den nyeste teknologien, og er utviklet med enkelhet, holdbarhet og sikkerhet i fokus. Dette er dermed en lettbrukt og moderne babycall, som selv besteforeldre kan bruke. Begge enhetene har en belteklemme slik at de kan festes i buksen, eller på barnets seng.

kamera-icon

Kamera: Nei

sensor-icon

Rekkevidde: 800 m

battery-icon

Levetid: 100 t

alert-icon

Varsler: Lyd og lys

Denne babycallen fra CAPiDi har få knapper og veldig enkle innstillinger. Du trenger ikke en lang brukerveiledning for å komme i gang. Den kommer også med en USB nattlampe, som er svært praktisk. Du får også med en ekstra sikker ladekabel. Den kan dermed lades fra blant annet bilen eller datamaskinen. Denne babyalarmen har en av de laveste strålingene på markedet med maks 10mA som er ca 4% av DECT-teknologi. Den er dermed veldig trygg og sikker for både deg og barnet ditt. Babycallen har over 100 timer standby-tid. Dette er det lengste vi har testet i vår test.

I tillegg til en lang levetid har vi testet rekkevidden som opp til 800 meter i åpne omgivelser. I tillegg var det ikke noe problemer med signalene gjennom betongvegger. Vi opplevde denne babycallen fra CAPiDi som helt fri for signalforstyrrelser. I tillegg har den enkel og kryptert sammenkobling mellom enhetene. Babyenheten kan slås av og på, og lyden kan justeres. På foreldreenheten kan man velge å bruke vibrasjonsfunksjonen, og man kan i tillegg heve eller senke lyden etter ønske. Babycallen er utstyrt med en indikatorlampe som lyser grønt når foreldreenheten har kontakt med babyenheten. Når kontakten forsvinner lyser lampen rødt, i tillegg til et lydsignal. 

Dersom det er lite batteri på en av enhetene får man et varsel. Den har ikke video eller kamera, noe som for enkelte vil trekke litt ned. Den er funksjonstestet ned til -20 grader. I tillegg kan frontdekselet byttes ut. Designet på babycallen er laget slik at man også kan sette inn bilder på babycallen. Dermed kan du gjøre den mer personlig, som er en ekstra liten morsom ting. Prismessig ligger denne midt på treet. Den kan bli sett på som litt dyr i forhold til at den ikke har video eller kamera. Men alt i alt, en veldig lettbrukt og moderne babycall, som vil passe perfekt for enhver barnefamilie.

6 ting du bør se på når du skal kjøpe babycall:

volume

VARSLINGER: Denne funksjonen er såpass viktig på en babycall at vi har vurdert det som høyst nødvendig. Vi har valgt å vurdere babycaller uten varsling som utrygt. Om du er for langt unna barnet ditt vil babycaller med varselfunksjon gi beskjed med en gang. Dette resulterer til at du ikke havner i en uforutsett situasjon.

Sikkerhet

SIKKERHET: Sikkerheten er absolutt viktig å tenke på når du kjøper en babycall. Ting som kan redusere sikkerheten kan være mangel på nødvendige funksjoner. For eksempel dårlige varslinger, lav levetid og kort rekkevidde. I tillegg er det viktig at babycallen har lavest mulig stråling. (Maks 20mW i stråling).

Prisklasse

PRISKLASSE: Du finner babycall i alle prisklasser. De fleste babycall går opp i pris jo mer funksjoner den er utstyrt med. Det kan være smarte funksjoner som f.eks kamera med eller uten HD, USB-lader, etc. Du må vurdere hva du virkelige trenger. Enkelte «ekstra ting» kan i visse tilfeller bli sett på som unødvendig. 

battery

LEVETID: Levetiden på babycall er helt avgjørende for brukervennligheten. Dårlig levetid er en ulempe. Derimot vil positive faktorer være rask og enkel opplading, lang levetid i standby, og selvfølgelig lang levetid utenfor standby. Kort levetid resulterer til at at du må lade enheten oftere enn normalt. 

Rekkevide

REKKEVIDDE: Grunnen til at man kjøper seg en babycall er for å kunne ha kontroll på babyen, uten å fysisk måtte sitte ved siden av. Da er det en fordel at babycallen har nok rekkevidde til at du kan bevege deg fritt i huset uten at kommunikasjonen blir dårlig.  Jo mer rekkevidde du får, jo bedre.

Enkelt å bruke

BRUKERVENNLIGHET: Det er viktig å finne en balanse mellom praktiske og mindre viktige funksjoner. Enkelte babycaller kan ha for mange forvirrende og avanserte innstillinger. Det kan bli for vanskelig å sette seg inn i det. Jo mindre knapper, jo enklere er det for deg å styre enheten. 

De mest populære spørsmål om babycall

Må babycall være utstyrt med kamera?

De nyere og mer eksklusive babycallene er laget med kamera. Fordelen med å ha kamera på babycallen din er at du kommer enda nærmere barnet. I tillegg får du bedre kontroll. Du kan følge med på barnets tilstand, og du kan se alle bevegelser. Babycaller uten kamera er ikke nødvendigvis noe dårligere eller mer utrygge enn babycaller med kamera. Likevel kommer det med ulemper. Du kan ikke følge med på barnet ditt på samme måte. Du vil for eksempel ikke få vite om barnet ditt klatrer på sprinkelsengen?

baby-call-test

Har det noe å si hvordan den ser ut?

De mer eksklusive babycallene kommer ofte i et mer moderne design. For mange vil ikke utseende ha mye å si, men hvordan babycallen er konstruert kan ha mye å si. Enkelte babycaller er designet med et ekstra feste på baksiden. Derfor kan du enkelt feste babyenheten på sprinkelsengen, og foreldreenheten kan festes i for eksempel belte eller lomme. På babycallene med kamera er det klar forskjell på videokvaliteten. Noen er konstruert med LSD-skjerm som vil gi deg svært forbedret kvalitet. Enkelte er også laget med panoramaeffekt slik at du kan snu og vende på kameraet på babyenheten slik at barnet aldri forsvinner fra bildet.

Må babycallen være koblet til internett?

Mange lurer på hvordan babycaller kobles sammen, og hvordan signalene fungerer. Det stemmer at de aller fleste babycaller med kamera må være koblet til internett for å fungere. Derfor vil naturligvis kvaliteten avhenge mye av kvaliteten på internettet ditt. De fleste babycaller uten kamera trenger ikke internett, og vi har oppdaget et fåtall babycaller som har kamera, men ikke internett. Problemet med internett er at mange foreldre er engstelige for hackere. Dermed ønsker de en babycall uten wifi.

Finnes det babycall med fler enn to enheter?

Svaret på dette spørsmålet er både ja og nei! Det finnes enkelte babycaller som kan kobles sammen med flere enheter, men ingen kommer med fler enn to i pakningen. Fordelen med å ha flere enheter er at du kan ha kontroll på flere barn med samme foreldreenhet. Dette er praktisk for foreldre med flere små barn, med tvillinger osv. Dermed slipper du både å styre med å ha barna i samme rom, og du slipper å kjøpe flere babycaller. Alt blir mye enklere med fler!

Finnes det en babycall app?

Ja, vi har faktisk funnet hvertfall en babycall app! Vi har riktignok ikke testet denne, så vi vet ikke hvor optimal den er. Den fungerer slik at du trenger to iOS enheter, for eksempel en iPad og en iPhone. Begge må være koblet til samme nett. I tillegg til det, må de også parres. Denne koster kun 39 kr. Det er derfor viktig at du som forelder er kritisk og ikke tar for gitt at den funker helt optimalt! En babycall app er ikke like sikkert som en vanlig babycall, men det vil kunne funke for enkelte. Enten midlertidig eller til vanlig bruk.

Hvor fester man en babycall?

En babycall kan festes litt etter smak og behag. Babyenheten kan legges i sprinkelsengen, men det tryggeste vil være å feste den fast. Da slipper man scenarioer som for eksempel at den faller ut av sengen eller at den blir dekt til. Noen babycaller er konstruert slik at de er enkle å henge opp. Foreldreenheten kan festes i et belte, i lomma eller andre steder. Den kan jo også bæres fritt i hånden. Dette avhenger helt av hva man selv ønsker. Det finnes ikke noe fasitsvar, så her er det bare å prøve seg frem og finne sin greie!

De viktigste fordelene med babycall

En babycall er viktig for å kunne ha muligheten til å kombinere fritid med kontroll over barnet, med et slikt apparat vil du alltid ha et øye på barnet ditt. Hvis det er første gang du blir forelder vil du kanskje vite om du trenger en babycall og om den utgjør en forskjell i hverdagen.

Teknologien har utviklet seg med babycaller. Før fantes det babycaller med kun lyd som funksjon, nå er egenskapene utviklet og nye produkter har kommet på markedet. Det finnes mange ulike typer du kan velge mellom og det er viktig at du leser deg godt opp for å finne ut at de dekker alle dine behov.

Bilde av en baby

En babycall består vanligvis av to enheter som er koblet sammen – én i rommet der barnet oppholder seg og én som foreldrene skal passe på. Du kan selv justere hvordan type varslinger du ønsker å få fra enheten din, dette kommer selvfølgelig an på hvilken modell du har kjøpt deg. En ting som er felles for alle Babycaller er at du kan justere volumet.

Hvis barnet ditt befinner seg på et rom i en annen etasje, du bor i et stort hus eller er aleneforelder er det et godt grunnlag for å skaffe seg en babycaller slik at du kan følge med på barnets bevegelser og lyder. Selvfølgelig anbefales det å gi barnet nærhet ofte men dersom barnet sover burde det få tid alene uten at det blir forstyrret eller vekket av omgivelsene.

Babycall vil også gi en bedre sikkerhet dersom barnet ditt skulle befunnet seg i en farlig posisjon der hvor luftveiene plutselig er blitt blokkert av en dyne, bamse eller andre gjenstander. Det vil også gi en trygghet dersom barnet skulle skadet seg på et vis eller at du observerer at noe holder på å skje.

Babycall bilde

Når man får barn er man veldig opptatt av å passe på det og alltid være forsikret om at barnet har det bra. Hvis man skulle hatt et par venner på middag eller hatt en annen form for besøk, ville det vært mindre stressende hvis man har live-video med varslinger fra bevegelse- og lydsensor.

Babycall passer for deg som ønsker mer ro i hverdagen, å unngå at farlige situasjoner oppstår, og å passe på barnet ditt uten å forstyrre det fra søvnen.

Dette er en test basert på spesifikasjoner, anmeldelser fra forbrukere, tidligere resultater fra uavhengige tester og / eller vårt eget personlig inntrykk av produktet. Det er viktig å legge merke til at Guidesiden ikke har testet produktene. Guidesiden finansieres ved at annonsører betales oss per klikk eller salg vi sender til deres hjemmesider. Vi gjør det beste vi kan for å samle innhold som er relevant for våre lesere, slik at de får mest mulig ut av sitt neste kjøp.