Airfryer test 2021

Hvilken Airfryer blir best i test? – Sist oppdatert 07.09.2021 – Inneholder annonselenker

Airfryer test 2021

Airfryer har blitt veldig populært i 2021. Største fordelen med en airfryer er at den steker opptil 90% sunnere enn en vanlig tradisjonell frityrgryte. Med andre ord: Airfryer gjør maten mye sunnere og diggere! Vi har testet markedets beste airfryere. 

I vår test av airfryer får du vite mer, slik at du kan velge den beste airfryer for ditt behov. De fleste av oss har hørt ordet airfryer i dag, men mange lurer fremdeles på hva det hele dreier seg om. De siste årene har utviklingen av airfryers skutt i været. Det har også utvalget, og i jungelen av merker og modeller er det ikke alltid lett å finne frem. Derfor har vi testet de fem beste airfryer-maskinene på markedet i dag, for å finne ut av hvilken du bør gå for. 

Men først kort om hva en airfryer egentlig gjør: 

En airfryer er en liten ovn som bruker varme kombinert med en kraftig vifte for å frityrsteke maten. I motsetning til en vanlig frityrkoker bruker den langt mindre fett og olje, som gir et sunnere resultat og en perfekt sprø utside. 

En airfryer kan brukes til å fritere alt fra kyllingvinger til pommes frites, kjøtt, eller grønnsaker. Takket være den kraftige vifta som sirkulerer varmluften i høy hastighet, får du et jevnere og langt bedre resultat enn i f.eks. varmluftsovn. 

Vil du lese flere av våre tester? Her finner du en komplett liste!

1. Cosori Premium Airfryer (Best i test 2021)

Airfryer test Cosori Premium

Testens overlegne vinner er Cosori Airfryer. I vår test av Cosori sin maskin danket den ut alle de andre kandidatene. Med 11 innstillinger for tilberedning av mat er brukervennligheten på topp, samtidig som den scorer høyt på kapasitet med plass til 5,5 liter. I tillegg ser den lekker ut og gir deg den beste totalpakken til en fornuftig pris. 

Cosori Premium Airfryer har vunnet en rekke tester tidligere. Cosori Airfryer er nr 1 mest solgte Airfryer på Amazon i USA. 

Airfryer icon

Innstillinger: 11 

Kapasitet

Kapasitet: 2.2 Kg / 5.5 L

Airfryer touch skjerm

Touch skjerm: Ja

Airfryer temperatur

Maks temperatur: 205°C

Cosori Airfryer har flest innstillinger 

Her er nok et område Cosori seirer på. Med 11 forhåndsinnstilte moduser for tilbereding av en rekke matretter, er det nesten ikke grenser for hva du kan lage i din airfryer. Programmene lar deg tilpasse varme, tid og funksjon for å lage alt fra nuggets til biff, fisk, løkringer og selvsagt pommes frites. Den har også en egen modus for rotgrønnsaker, som gjør det lekende lett å steke grønnsaker i en fei. 

Menyen på touchskjermen er særdeles brukervennlig, og skjermen er klar og tydelig. En viktig ting å huske på når du bruker airfryer er at matskuffen må ristes fra tid til annen, slik at lufta får sirkulert ordentlig rundt maten. Dette minner Cosori Airfryer deg på, slik at du ikke glemmer det underveis. Temperaturen i Cosori Airfryer kan justeres fra 77°C – 205°C. Dette er en fordel hvis du skal lage mat med mye stivelse, slik som pommes frites, som ikke bør tilberedes på for høy varme for å unngå dannelsen av skadelige kjemikalier. Mer om dette senere. 

Hvis folk er forsinket til middag eller når flere ting skal tilberedes på en gang, har Cosori Premium Airfryer også en funksjon for å holde maten varm. Denne ble mye brukt når vi testet den og vi kan bare understreke her at den har gjort kjøkkenplikten mye enklere. Som en bonus følger det også med en flott oppskriftsbok. 

Resultatene på Cosori Airfryer

Når det kommer til airfryer er mange i tvil om stekeresultatet ligner nok på den gammeldagse frityrkokeren. Her kom også Cosori høyt opp med et stekeresultat blant de beste. Hundre prosent likt en frityrkoker vil det nok aldri bli, men vil du nyte deilig, sprø pommes frites og kylling uten å bade maten i fett, er dette et sikkert valg. 

Utseendemessig er det ingenting å klage på med Cosori Airfryer. I vår airfryer test var dette helt klart en vinner på design. Utformingen gjør dessuten at den tar liten plass på kjøkkenbenken. Cosori Premium Airfryer veier 5,6 kilo og føles derfor ikke som noen lettvekter. Det bidrar til kvalitetsfølelsen. 

2. OBH Nordica Genius XL – Airfryer test

Airfryer OBH Nordica Genius XL test

OBH Nordica Airfryer kommer som ventet godt ut i vår test av airfryer og har blitt et kjent merke på airfryer-markedet. Det er ikke uten grunn. OBH sin Nordica Genius XL har stor kapasitet og leverer fristende resultater på alt fra stekt ris og wok til pommes frites og nuggets.  

OBH Nordica har plass til 1,7 kilo. Det lar deg tilberede inntil 8 porsjoner på en gang. Maskinen tar seg av røring slik at maten får en jevn stekeskorpe.

Airfryer icon

Innstillinger: 9

Kapasitet

Kapasitet: 1.7 Kg

Airfryer touch skjerm

Touch skjerm: Ja

Airfryer temperatur

Maks temperatur: 220°C

OBH Airfryer – En av våre favoritter!

OBH Nordica Actifry Genius er utrolig enkel i bruk. Etter å ha lagt maten i skålen velger du riktig program på touchskjermen. Når maten er ferdig, holder den alt varmt frem til servering – en utrolig praktisk funksjon om vi kan si det slik. Rengjøringen er også enkel, takket være non-stick-skålen. Alle deler som kan tas av kan kjøres i oppvaskmaskinen. I toppen sitter et vindu som lar deg se maten underveis. Dette er veldig kjekt, fordi du ikke må åpne den når maten skal inspiseres. Dette burde flere airfryere hatt. 

Du kan justere inn temperaturen selv fra 70°C – 220°C, eller bruke en av de mange forhåndsinnstillingene for alt fra kjøtt, pommes frites, wok og fisk. Den har også egne programmer for desserter. Også OBH Nordica legger ved en kjekk oppskriftsbok, slik at du enkelt kan komme i gang med din airfryer. 

Resultatene på OBH Nordica Airfryer

I vår test av OBH Nordica Actifry Genius fungerte den veldig bra på pommes frites, kylling og desserter slik som kaker. Den håndterte også grønnsaker og biff med et lekkert stekeresultat. Stekt ris og wok-blanding var også en slager som alle ga tommelen opp til. 

Den runde utformingen med vindu på toppen er stilig, men tar ganske stor plass. Kvalitetsfølelsen er det ingenting å si på, for den føles både solid og tung når den står på benken. Med en vekt på 7 kilo er det ingen lett konstruksjon, så det er greit å ha en fast plass til den på kjøkkenbenken. 

3. Severin FR 2430 – Airfryer test

Airfryer SEVERIN FR 2430

Severin FR 2430 Airfryer er både innovativ og brukervennlig. Den har god plass i skålen, slik at du f.eks. kan tilberede en hel kylling. Et stort og oversiktlig Touchpanel med seks automatiske programmer gjør tilberedning av sunnere mat enkelt. Dessuten er den energibesparende, så du kan ha god samvittighet for både helsa og miljøet. 

Severin FR 2430 sin Airfryer har kapasitet på 3,2 liter. Det er nok til en hel kylling, så middag til hele familien er ikke et problem. Samtidig gjør den relativt slanke utformingen at FR2430 passer godt inn på de fleste kjøkkenbenker. 

Airfryer icon

Innstillinger: 6

Kapasitet

Kapasitet: 3.2 L

Airfryer touch skjerm

Touch skjerm: Ja

Airfryer temperatur

Maks temperatur: 200°C

Funksjoner og brukervennlighet

I vår test av Severin FR 2430 ble vi imponert over funksjonaliteten. På touchskjermen kan du velge mellom seks automatiske programmer med et enkelt tastetrykk. Når programmet er ferdig slår den seg av, slik at du ikke må bekymre deg for svidd mat. Hvis du heller vil stille inn temperatur og tid manuelt kan du gjøre dette fra 80°C – 200°C, så du er ikke bundet til noen av forhåndsinnstillingene. Timeren kan stilles inn på opptil 60 minutter. Den varsler deg når steketiden er over. 

Resultatene på Severin FR 2430

I vår airfryer test slo vi fast at Severin FR 2430 er et godt valg om du trenger en god airfryer, som tar seg av det meste. Enten vi la kylling, pommes frites eller grønnsaker i skålen, kom maten ut med en fin og jevn stekeskorpe. Igjen ble resultatet enda bedre og smakfullt hvis vi tilsatte en skje med matolje. Det kan du gjøre med god samvittighet – for maten vil fortsatt være langt mer kalorifattig enn i en vanlig frityrkoker. Vi tror utviklerne hos Severin er spesielt glade i kylling, for her stakk den seg ut i mengden med ekstra mye sprøtt og godt skinn. 

Design og kvalitet

Designmessig er Severin FR 2430 praktisk og elegant. Den slanke passformen gjør den enklere å plassere enn mange andre modeller på markedet. I bruk oppleves den som både robust og velbygd.