Airfryer test 2021

Hvilken Airfryer blir best i test? – Sist oppdatert 07.09.2021 – Inneholder annonselenker

Airfryer test

Airfryer har blitt veldig populært i 2021. Største fordelen med en airfryer er at den steker opptil 90% sunnere enn en vanlig tradisjonell frityrgryte. Med andre ord: Airfryer gjør maten mye sunnere og diggere! Vi har testet markedets beste airfryere. 

I vår test av airfryer får du vite mer, slik at du kan velge den beste airfryer for ditt behov. De fleste av oss har hørt ordet airfryer i dag, men mange lurer fremdeles på hva det hele dreier seg om. De siste årene har utviklingen av airfryers skutt i været. Det har også utvalget, og i jungelen av merker og modeller er det ikke alltid lett å finne frem. Derfor har vi testet de fem beste airfryer-maskinene på markedet i dag, for å finne ut av hvilken du bør gå for. 

Men først kort om hva en airfryer egentlig gjør: 

En airfryer er en liten ovn som bruker varme kombinert med en kraftig vifte for å frityrsteke maten. I motsetning til en vanlig frityrkoker bruker den langt mindre fett og olje, som gir et sunnere resultat og en perfekt sprø utside. 

En airfryer kan brukes til å fritere alt fra kyllingvinger til pommes frites, kjøtt, eller grønnsaker. Takket være den kraftige vifta som sirkulerer varmluften i høy hastighet, får du et jevnere og langt bedre resultat enn i f.eks. varmluftsovn. 

Vil du lese flere av våre tester? Her finner du en komplett liste!

1. Cosori Premium Airfryer (Best i test 2021)

Airfryer test Cosori Premium

Testens overlegne vinner er Cosori Airfryer. I vår test av Cosori sin maskin danket den ut alle de andre kandidatene. Med 11 innstillinger for tilberedning av mat er brukervennligheten på topp, samtidig som den scorer høyt på kapasitet med plass til 5,5 liter. I tillegg ser den lekker ut og gir deg den beste totalpakken til en fornuftig pris. 

Cosori Premium Airfryer har vunnet en rekke tester tidligere. Cosori Airfryer er nr 1 mest solgte Airfryer på Amazon i USA. 

Airfryer icon

Innstillinger: 11 

Kapasitet

Kapasitet: 2.2 Kg / 5.5 L

Airfryer touch skjerm

Touch skjerm: Ja

Airfryer temperatur

Maks temperatur: 205°C

Cosori Airfryer har flest innstillinger 

Her er nok et område Cosori seirer på. Med 11 forhåndsinnstilte moduser for tilbereding av en rekke matretter, er det nesten ikke grenser for hva du kan lage i din airfryer. Programmene lar deg tilpasse varme, tid og funksjon for å lage alt fra nuggets til biff, fisk, løkringer og selvsagt pommes frites. Den har også en egen modus for rotgrønnsaker, som gjør det lekende lett å steke grønnsaker i en fei. 

Menyen på touchskjermen er særdeles brukervennlig, og skjermen er klar og tydelig. En viktig ting å huske på når du bruker airfryer er at matskuffen må ristes fra tid til annen, slik at lufta får sirkulert ordentlig rundt maten. Dette minner Cosori Airfryer deg på, slik at du ikke glemmer det underveis. Temperaturen i Cosori Airfryer kan justeres fra 77°C – 205°C. Dette er en fordel hvis du skal lage mat med mye stivelse, slik som pommes frites, som ikke bør tilberedes på for høy varme for å unngå dannelsen av skadelige kjemikalier. Mer om dette senere. 

Hvis folk er forsinket til middag eller når flere ting skal tilberedes på en gang, har Cosori Premium Airfryer også en funksjon for å holde maten varm. Denne ble mye brukt når vi testet den og vi kan bare understreke her at den har gjort kjøkkenplikten mye enklere. Som en bonus følger det også med en flott oppskriftsbok. 

Resultatene på Cosori Airfryer

Når det kommer til airfryer er mange i tvil om stekeresultatet ligner nok på den gammeldagse frityrkokeren. Her kom også Cosori høyt opp med et stekeresultat blant de beste. Hundre prosent likt en frityrkoker vil det nok aldri bli, men vil du nyte deilig, sprø pommes frites og kylling uten å bade maten i fett, er dette et sikkert valg. 

Utseendemessig er det ingenting å klage på med Cosori Airfryer. I vår airfryer test var dette helt klart en vinner på design. Utformingen gjør dessuten at den tar liten plass på kjøkkenbenken. Cosori Premium Airfryer veier 5,6 kilo og føles derfor ikke som noen lettvekter. Det bidrar til kvalitetsfølelsen. 

2. Princess XXL – Airfryer test

Princess Airfryer xxl

Princess sitt bidrag til airfryer-markedet byr på mange programmer for forskjellige retter, men også muligheten til manuell finjustering. Dermed kan denne airfryeren gjøre alt fra steking til grilling og baking. Den har også automatisk varsling når maten er ferdig og maskinen er enkel i bruk. En stor og tydelig skjerm gir stjerne i taket og det samme gjør non-stick-belegget som gjør rengjøringen til en lek.

Princess XXL Airfryer har kapasitet til hele 4,5 liter i kurven.

Airfryer icon

Innstillinger: 8

Kapasitet

Kapasitet: 4,5 L

Airfryer touch skjerm

Touch skjerm: Touch knapper

Airfryer temperatur

Maks temperatur: 200°C

Meget gode resultater

Når du kjøper en airfryer er det først og fremst for å fritere mat, uten all den usunne oljen. Derfor er det også på dette vi har valgt å fokusere mest. 

Princess sin sterkeste opptreden kommer i form av meget gode løkringer. Sprø utside og saftig på innsiden. Princess airfryer har i tillegg en meget stor kurv på 4,5 liter, slik at du kan lage mye mat om gangen. Klarer maskinen gode løkringer klarer den også god pommes frites og annen fritert mat. Den raske luftsirkulasjonen leverer slik som forventet og sparer deg for store mengder mettet fett. 

Princess airfryer kan likevel mer enn bare fritering. Her kan du også steke perfekt laks. Frykten var at den varme luften ville tørke ut laksen, men fisken kom ut både saftig og smakfull. 

Stor kapasitet

Med stor nok kapasitet til å bake både småkaker og steking av større stykker, er dette ikke noen lettvekter. Princess sin XXL-modell veier hele 5,5 kilo. Dermed tar den også opp større plass på kjøkkenbenken. Men for de fleste vil den store størrelsen utelukkende være en fordel. Det er likevel lurt å være obs på dette om du trenger en airfryer til hybelen. 

Størrelsesmessig tar Princess sin airfryer opp 38,5 cm i høyden, 31,5 i dybden og 41,5 i bredden. Designet i svart og sølv er verken spennende eller kjedelig. 

Mye airfryer for pengene

Under kommer den med meget praktiske anti-skliføtter, slik at den alltid står stødig på kjøkkenbenken. I denne prisklassen finner du ikke mange store modeller som samtidig byr på så mange programmer og funksjoner. Den store kurven er også uvanlig å se for litt over tusenlappen. Dette er definitivt en airfryer vi kan anbefale til familien, så lenge du har god plass på kjøkkenbenken.

3. OBH Nordica Genius XL – Airfryer test

Airfryer OBH Nordica Genius XL test

OBH Nordica Airfryer kommer som ventet godt ut i vår test av airfryer og har blitt et kjent merke på airfryer-markedet. Det er ikke uten grunn. OBH sin Nordica Genius XL har stor kapasitet og leverer fristende resultater på alt fra stekt ris og wok til pommes frites og nuggets.  

OBH Nordica har plass til 1,7 kilo. Det lar deg tilberede inntil 8 porsjoner på en gang. Maskinen tar seg av røring slik at maten får en jevn stekeskorpe.

Airfryer icon

Innstillinger: 9

Kapasitet

Kapasitet: 1.7 Kg

Airfryer touch skjerm

Touch skjerm: Ja

Airfryer temperatur

Maks temperatur: 220°C

OBH Airfryer – En av våre favoritter!

OBH Nordica Actifry Genius er utrolig enkel i bruk. Etter å ha lagt maten i skålen velger du riktig program på touchskjermen. Når maten er ferdig, holder den alt varmt frem til servering – en utrolig praktisk funksjon om vi kan si det slik. Rengjøringen er også enkel, takket være non-stick-skålen. Alle deler som kan tas av kan kjøres i oppvaskmaskinen. I toppen sitter et vindu som lar deg se maten underveis. Dette er veldig kjekt, fordi du ikke må åpne den når maten skal inspiseres. Dette burde flere airfryere hatt. 

Du kan justere inn temperaturen selv fra 70°C – 220°C, eller bruke en av de mange forhåndsinnstillingene for alt fra kjøtt, pommes frites, wok og fisk. Den har også egne programmer for desserter. Også OBH Nordica legger ved en kjekk oppskriftsbok, slik at du enkelt kan komme i gang med din airfryer. 

Resultatene på OBH Nordica Airfryer

I vår test av OBH Nordica Actifry Genius fungerte den veldig bra på pommes frites, kylling og desserter slik som kaker. Den håndterte også grønnsaker og biff med et lekkert stekeresultat. Stekt ris og wok-blanding var også en slager som alle ga tommelen opp til. 

Den runde utformingen med vindu på toppen er stilig, men tar ganske stor plass. Kvalitetsfølelsen er det ingenting å si på, for den føles både solid og tung når den står på benken. Med en vekt på 7 kilo er det ingen lett konstruksjon, så det er greit å ha en fast plass til den på kjøkkenbenken. 

4. Severin FR 2430 – Airfryer test

Airfryer SEVERIN FR 2430

Severin FR 2430 Airfryer er både innovativ og brukervennlig. Den har god plass i skålen, slik at du f.eks. kan tilberede en hel kylling. Et stort og oversiktlig Touchpanel med seks automatiske programmer gjør tilberedning av sunnere mat enkelt. Dessuten er den energibesparende, så du kan ha god samvittighet for både helsa og miljøet. 

Severin FR 2430 sin Airfryer har kapasitet på 3,2 liter. Det er nok til en hel kylling, så middag til hele familien er ikke et problem. Samtidig gjør den relativt slanke utformingen at FR2430 passer godt inn på de fleste kjøkkenbenker. 

Airfryer icon

Innstillinger: 6

Kapasitet

Kapasitet: 3.2 L

Airfryer touch skjerm

Touch skjerm: Ja

Airfryer temperatur

Maks temperatur: 200°C

Funksjoner og brukervennlighet

I vår test av Severin FR 2430 ble vi imponert over funksjonaliteten. På touchskjermen kan du velge mellom seks automatiske programmer med et enkelt tastetrykk. Når programmet er ferdig slår den seg av, slik at du ikke må bekymre deg for svidd mat. Hvis du heller vil stille inn temperatur og tid manuelt kan du gjøre dette fra 80°C – 200°C, så du er ikke bundet til noen av forhåndsinnstillingene. Timeren kan stilles inn på opptil 60 minutter. Den varsler deg når steketiden er over. 

Resultatene på Severin FR 2430

I vår airfryer test slo vi fast at Severin FR 2430 er et godt valg om du trenger en god airfryer, som tar seg av det meste. Enten vi la kylling, pommes frites eller grønnsaker i skålen, kom maten ut med en fin og jevn stekeskorpe. Igjen ble resultatet enda bedre og smakfullt hvis vi tilsatte en skje med matolje. Det kan du gjøre med god samvittighet – for maten vil fortsatt være langt mer kalorifattig enn i en vanlig frityrkoker. Vi tror utviklerne hos Severin er spesielt glade i kylling, for her stakk den seg ut i mengden med ekstra mye sprøtt og godt skinn. 

Design og kvalitet

Designmessig er Severin FR 2430 praktisk og elegant. Den slanke passformen gjør den enklere å plassere enn mange andre modeller på markedet. I bruk oppleves den som både robust og velbygd. 

Hva er en airfryer?

En airfryer er i hovedsak en konveksjonsovn som har en forsterket benkeplate. Det er viktig å nevne at det er forskjell mellom luftsteking og baking. Resultatene fra en airfryer kan minnes litt om frityrsteking, men forskjellen er at det kun trengs varmluft og lite eller ingen olje. Du kan blant annet luftsteke pommes frites, grønnsaker og småkaker.

Airfryer og frityrkoker er relativt like, men tilberedningsmetodene er forskjellige. En airfryer bruker betydelig mindre olje, og i en del oppskrifter trengs det ikke brukes olje i det hele tatt. En airfryer tilbyr luftfritert mat, som gir maten en like sprø overflate og i tillegg til at det er tilsatt mindre fett.

Under matlaging ved bruk av en airfryer virvler varmluft jevnt igjennom. Dette gir en jevn fordeling av varme i hele gjenstanden, og gir et fantastisk resultat da det skaper en sprø og gyllen overflate, men likevel holder maten seg myk og saftig innvendig.

Hva kan du lage av mat i en airfryer?

 • Frossen fingermat som pommes frites, mozzarella sticks eller kyllingnuggets
 • Hjemmelaget fingermat som snacks og tilbehør
 • Fisk, kjøtt og kylling. Her er det også mulig å airfrye kjøttboller
 • Grønnsaker og urter
 • Desserter som småkaker, kjeks og smultringer

Positive egenskaper ved en airfryer:

 • Airfryere gjør det enkelt å lage fryst mat, tilbehør og snacks
 • Maten blir en del sunnere enn frityrsteking grunnet mindre bruk av olje
 • Kjøkkenet ditt vil holde seg kjølig da man unngår å bruke ovn og komfyr

Negative egenskaper ved en airfryer:

 • Ved en airfryer må du lage maten i ulike grupper, ettersom at en airfryer rommer mindre enn en stekeovn.
 • Du kan regne med at den er større enn en brødrister og at den vil ta plass på kjøkkenet ditt
 • Disse er også gjerne høye i prisen. De vil ligge oppimot flere tusenlapper – kommer an på hvilken modell du kjøper.

Hvorfor bruke airfryer?

Det finnes flere gode grunner til hvorfor man skal bruke en airfryer. En airfryer gjør maten sprø utenpå og myk innvendig som også blir tilberedet på en sunnere måte enn frityrsteking.

Den bruker mindre olje, som gjør maten mer fri for fett. Måltidet blir raskt og enkelt tilberedt når den er plassert i skuffen under sirkulerende varmluft. De finnes i ulike størrelser hvor du kan få en med skuff eller to – det er opp til deg og ditt behov.

Mindre eller ingen bruk av olje

Er du opptatt av sunn mat med lite fett? Da er airfryer tingen for deg. Maten tilberedes med varmluft, og du kan tilføre både smør og olje dersom du ønsker dette, men det er ingen faktor som må følges. Ved frityrsteking er mye olje helt obligatorisk for å få maten sprø.

Flere ulike og spennende matoppskrifter

De fleste retter kan tilberedes med en airfryer. De fleste modeller kommer med en bok full av oppskrifter du kan følge og lage. Det finnes også andre kokebøker for airfryere og apper du kan laste ned for å få inspirasjon. Flere av modellene stilles inn ved forhåndsinnstilte programmer – noe som gjør det lettere å få maten tilberedt på riktig måte.

Praktisk i hverdagen

En airfryer tar ikke opp så veldig mye plass på kjøkkenbenken, men noe plass vil den ta. Det som gjør den så enkel og praktisk i hverdagen er at alle delene enkelt kan vaskes i oppvaskmaskinen samtidig som den tørkes etter du har brukt den. På denne måten blir jobben med vedlikehold mye enklere og du sparer deg for mye tid.

En airfryer kan tilberede mat til 1- 2 personer samtidig, og dersom du går til innkjøp av en med to skuffer – har du muligheten til å lage to ulike retter på en gang. Du må finne ditt behov og den modellen som oppfyller dine krav best.

Ulike funksjoner

De fleste airfryere inneholder en touch-skjerm hvor de ulike innstillingene du har valgt vises. Dersom du ønsker å spare tid kan det være en anbefaling å gå til innkjøp av en airfryer som har et stort utvalg av forhåndsinnstilte programmer. Du legger inn maten, trykker på en knapp og maten tilberedes – enklere blir det ikke!

10 ting du bør vite før du går til innkjøp av en airfryer

1. Airfryere kan ta opp mye av plassen på kjøkkenet ditt.

Noen passer inni skap, mens andre ikke. Du må forutse at det kan være nødvendig å lage plass eller flytte på andre gjenstander for å få tilstrekkelig med plass til din airfryer.

2. Alt tilberedes raskt – av og til for raskt.

Dersom du bruker en airfryer tar de fleste retter kun 15 minutter å lage som ellers bruker 20 – 30 minutter i ovn. Av og til kan ting tilberedes så raskt at det blir overstekt før du i det hele tatt tror det er blitt varmt – det er derfor viktig å passe på dette.

3. Husk å vend om maten halvveis for å få den sprø på begge sider

Det kan av og til være vanskelig å få en jevn steketekstur. Bunnen kan fort bli bløt, men toppen sprø dersom du lar maten ligge i samme posisjon gjennom hele tilberedelsen. Derfor er det viktig å huske og vende maten halvveis for å få undersiden like sprø.

4. Noen kommer med kurv og brett – når skal disse brukes?

Når man skal lage ulike retter er det ikke alltid like lett å vite hvilken beholder man skal bruke. Ved de aller fleste oppskrifter står det hvilken du skal bruke, men det kan være lurt å ha i bakhodet at man bruker kurven dersom maten skal luftsteke pommes frites eller grønnsaker – og brettet når maten skal luftsteke fisk, kylling og kjøtt.

5. Bruk en airfryer-kokebok i starten for å bli mer stødig

En airfryer kan minnes om en ovn, men de brukes altså ikke likt. Det er nok ikke noen sjakktrekk å legge inn mat og sette på noen grader du tror er riktig. En airfryer brukes på en helt annen måte – den varmer opp og tilbereder maten mye raskere. Dersom du følger en kokebok og enkelte oppskrifter – vil maten bli mye bedre.

6. Airfryere egner seg best til en eller to serveringer, ikke til store måltider

Flere oppskrifter forklarer at det er best med kun noen få strimler av kyllingsbryst (dersom du skal lage dette) for å sikre seg at tilberedningen skjer jevnt. Dette vil også være tilfellet dersom du skal tilberede skiver av laks eller småkaker. Det anbefales at du bruker noe annet enn airfryeren hvis du lager mat til mer enn to personer.

7. Du kan ikke steke grønnsaker og kjøtt sammen

De fleste er vant med å steke kylling/kjøtt/fisk samtidig som man steker grønnsaker på en større overflate i ovnen. Dette er ikke mulig i en airfryer. Her må du velge hva du ønsker å steke først, og du kan forvente at det du har prioritert å tilberede vil være kaldt da du er ferdig med å tilberede det andre.

8. Bakepapir og folie

Det kan være lurt å benytte seg av bakepapir eller folie fordi man forhindrer unødvendig oppvask. Det er da viktig å nevne at man må passe på at bakepapiret ikke rekker opp i varmeelementet da dette kan brenne.

9. Blir det sunnere å tilberede mat i en airfryer?

Ja. Mat som er luftstekt er sunnere. Grunnen til dette er fordi luftstekt mat har et lavere fettinnhold og maten har mindre sjanse for å bli brent. Dette er grunnet enkel operasjon med timer og temperatur – prosessen er enkel og standarisert. Risikoen for svidd mat som kan være helseskadelig er lavere.

10. Les brukermanualen godt før bruk

Det er viktig at du leser deg opp slik at du blir kjent med reglene og fremgangsmåten før du tar i bruk din airfryer. Starter du med dette vil du ha større forståelse for hvordan den skal håndteres og du vil få tips som gjør at du lettere kan ta den i bruk.

Hva er forskjellen mellom en luftfrityrkoker og en vanlig frityrkoker?

En luftfrityrkoker (airfryer) baker maten i høy temperatur, mens ved en frityrkoker så blir maten dynket i olje og fritert. Det tar også lenger tid å varme opp en frityrkoker vs en luftfrityrkoker, grunnet at oljen må varmes opp. Samtidig som en luftfrityrkoker bruker mindre tid på å varme opp og bli klar – blir maten også sunnere fordi det brukes mye mindre olje. Nesten all mat kan tilberedes i både en frityrkoker med og uten luft. Når det gjelder deiger og rører bestående av mel – vil dette funke best i en vanlig frityrkoker.

Dette er en test basert på spesifikasjoner, anmeldelser fra forbrukere, tidligere resultater fra uavhengige tester og / eller vårt eget personlig inntrykk av produktet. Det er viktig å legge merke til at Guidesiden ikke har testet produktene. Guidesiden finansieres ved at annonsører betales oss per klikk eller salg vi sender til deres hjemmesider. Vi gjør det beste vi kan for å samle innhold som er relevant for våre lesere, slik at de får mest mulig ut av sitt neste kjøp.